Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Mπροστά μου δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά

 

 «Είμαι στενός φίλους με δύο από τους καταγγελλόμενους... Οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ» Με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για όσους του εύχονταν «να πάθει τον καρκίνο»Το ξέσπασμα του Αλέξανδρου Μπουρδούμη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

«Πολύ επώδυνη στιγμή για το θέατρο» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Πάμε Δανάη», για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έκανε λόγο για «τρομερή γενναιότητα», τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσει ο κάθε άνθρωπος να φοβάται».

«Η κατάσταση αυτή έχει αναστατώσει το θέατρο, θα φέρει μια καινούργια εποχή» υπογράμμισε, τονίζοντας: «Προσδοκώ να έρθει μια εποχή που οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους».

«Η κοινωνία και το θέατρο δεν είχαν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν αυτό που συμβαίνει τώρα» υποστήριξε, για να προσθέσει: «Το θέατρο δεν είναι κυρίως έτσι, είναι τρομερό λάθος να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι το θέατρο είναι έτσι. Σας παρακαλώ, εξηγήστε το στον κόσμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Είναι μια στιγμή που μέσα από μια τρομερή γενναιότητα που επέδειξαν γυναίκες και άντρες και μέσα από αυτό το κίνημα που έχει μια τεράστια σημασία του να σταματήσει ο κόσμος να φοβάται, πιστεύω ότι αυτό θα φέρει μια καινούργια εποχή όχι μόνο για το θέατρο αλλά για όλους τους εργασιακούς χώρους της Ελλάδας» είπε αρχικά ο ηθοποιός και τόνισε όμως πως το θέατρο δεν είναι μόνο έτσι αλλά έχει και τη θετική του πλευρά.

«Είναι απολύτως θεμιτή η αγωνία του κόσμου που λέει “μα καλά δεν ήξεραν”; Eγώ προσωπικά για κάποιες ιστορίες δεν έπεσα από τα σύννεφα, έπεσα όμως για κάποιες άλλες» σημείωσε και λίγο μετά συνέχισε αναφέροντας: «Μου έτυχε περίπτωση μιας συμπεριφοράς κακοποιητικής -όχι σεξουαλικού χαρακτήρα- σε φιλικό μου πρόσωπο… Ζήτησα να παρέμβω, αλλά μου είπε το φιλικό μου πρόσωπο να μην το κάνω… Δε πρόκειται να αποκρύψω τίποτα… Έχουμε δυο είδους συμπεριφορές. Έχουμε κακοποιητικές συμπεριφορές που συμβαίνουν στα πλαίσια της πρόβας και έχουν να κάνουν με λεκτική και ψυχική βία. Το άλλο είδος έχει να κάνει με κακοποιητικές συμπεριφορές γεννετήσιου τύπου. Το ένα κομμάτι είναι κάτι που μπορεί κανείς να το νιώσει σε μια πρόβα… Το άλλο κομμάτι που έχει να κάνει με παρενοχλήσεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνεται πάντα εν κρυπτώ, Δεν τα κάνουμε παρουσία τρίτου, στο φως του ήλιου ούτε καν εν γνώσει των πιο κοντινών μας» τόνισε και ξεκαθάρισε πως για τις μόνες πράξεις που μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα είναι οι δικές του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην εμπλοκή τόσο του δικού του ονόματος του, όσο και συγγενικών του προσώπων, εξαιτίας της φιλικής σχέσης και συνεργασίας που είχε με κάποιους από τους καταγγελλόμενους.

«Δεν έχω υπάρξει φίλος και συνεργάτης μόνο με ένα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται αλλά έχω υπάρξει στενός συνεργάτης και φίλος με τουλάχιστον δυο πρόσωπα από αυτά που καταγγέλλονται…  Οι πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνονται εν κρυπτώ… Με κανέναν από τους ανθρώπους αυτούς δεν κάναμε παρέα μιας καθημερινότητας. αλλά και πάλι δε μπορείς να γνωρίζεις τι κάνει ο άλλος όταν γυρίζει σπίτι του… Γνωρίζω γιατί υπάρχει αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου και δεν έχει να κάνει μόνο με τη φιλική και επαγγελματική μου σχέση με αυτούς τους ανθρώπους… Είναι απολύτως ψευδές, δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που θα έκανε κάτι τέτοιο όπως και κανένας από το περιβάλλον μου. Δεν έχω εμπλακεί ποτέ ούτε εγώ ούτε κανείς από το περιβάλλον μου σε κανενός είδους συγκάλυψη… Δεν είμαι σε θέση να υπερασπιστώ κανέναν… Είναι πολύ σημαντικά πολλά από αυτά που λέγονται, μερικά μου έχουν σηκώσει την τρίχα κάγκελο. Για κάποια είχαμε ακούσει όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μπροστά μου δεν συνέβη ποτέ κάτι κακοποιητικό αν είχε συμβεί κάτι θα είχα πάρει θέση» είπε.

Ακόμα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αναλάβει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο καθώς ούτε του έχει γίνει ποτέ κάποια πρόταση αλλά και γιατί δεν επιθυμεί να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Τέλος, ο ηθοποιός δεν κατάφερε να κρύψει και την έντονη ενόχλησή του για όσους εκφράζοντας τον θυμό τους στέλνουν κατάρες και εύχονται να πάθει καρκίνο. Μιλώντας, μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, δεν κατάφερε να κρύψει τη συναισθηματική του φόρτιση, και με τρεμάμενη φωνή τόνισε πως δεν πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια σημείο γιατί δεν μας αξίζει να διαλυθούμε αλλά αυτό που μας αξίζει είναι να καθαρίσει ο κόσμος από τέτοια φαινόμενα παρενοχλήσεων και βίας.

Τα όσα είπε ωστόσο, φαίνεται πως εξόργισαν τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων, και μάλιστα εξολογήθηκε και ο ίδιος την παρενόχληση που βίωσε σε νεαρή ηλικία, κάλεσε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να σωπάσει, εφόσον με τον τρόπο του “συγκαλείπτει” κάποιους από τους θύτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«O Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης μας εγκαλεί να μη συμμετέχουμε στα μέσα μαζικής δικτύωσης και να συζητάμε για ένα θέμα που πλέον τυραννάει όχι μόνο το θέατρο αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί μας βάζει σε τάξη ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε κατά κόρον αυτά τα μέσα για να εκθέσει τις απόψεις του και να εκτεθεί ο ίδιος; Δε γνωρίζει ότι αν αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια δεν εξέθεταν τους εαυτούς τους εκεί τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν; Ανάγει ο Κων. Μαρκουλάκης σε θεώρημα την παιδεραστία ως μια παραβατική/ παραγωγική/ αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ξεθάβοντας τον Debussy αν και υπάρχουν πιο ηχηρά ονόματα στην πιάτσα.

Είναι αν μη τι άλλο λυπηρό. Από τη στιγμή που δεν είσαι με τα θύματα και “συγκαλύπτεις” τον “βασανισμένο καλλιτέχνη” που τα πάθη του τον οδηγούν σε λάθη καλύτερα να σιωπήσεις. Επίσης μπορεί να μου λύσει κάποιος την εξής απορία. Προσπαθώ να ταγκάρω τον Κων. Μαρκουλάκη και δεν με αφήνει το Instagram. Μήπως έχει να κάνει και αυτό με το επιτελικό κράτος;» έγραψε ο ηθοποιός.   

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η Μαρίνα Σάττι ξέσπασε σε κλάματα για την απώλεια του πατέρα της
Ελεονώρα Μελέτη: Η αντίδραση της κόρης της για τις Ευρωεκλογές, η σεξουαλική παρενόχληση & η επίθεση
Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»