Θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Γιώργος Κιμούλης!

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πρωινής εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε», στο σημερινό Συμβούλιο Ελλήνων Ηθοποιών που θα συνεδριάσουν θα τεθεί θέμα πειθαρχικό για τον Γιώργο Κιμούλη σχετικά με τις δημόσιες κατηγορίες εις βάρος του από την ηθοποιό Ζέτα Δούκα για    την ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία που υπέστη. 'Εξαλλοι με την Χρυσούλα Διαβάτη! «Δεν την ξέρω την κυρία αυτή, τον Κιμούλη τον ξέρω» «Δεν είναι αυτό που λένε και το... χτενίζεται;»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus    

Ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή του OPEN TV κι έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή άλλα πέντε ονόματα γνωστών ηθοποιών ετοιμάζονται να βγουν για να κάνουν νέες ονομαστικές καταγγελίες για ένα άλλο όνομα πασίγνωστου προσώπου από τον χώρο της υποκριτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναμένουμε τις εξελίξεις που θα παρθούν σήμερα από την έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου των Ελλήνων Ηθοποιών.

 

Τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα σχολίασε η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη, που εκτιμά πως η όλη υπόθεση υπερπροβάλλεται με ευθύνη των δημοσιογράφων, χαρακτηρίζοντας όσα συνέβησαν «προσωπικές διαφορές».

«Όταν συμβαίνει κάτι το λες εκείνη την ώρα ή τον πλακώνεις στο ξύλο. Εγώ έτσι έχω μάθει στη ζωή μου», σχολίασε σε πρώτη φάση η Χρυσούλα Διαβάτη σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Fthis.gr, αναφερόμενη σε όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη.

Η ηθοποιός περιγράφει πως έχει συνεργαστεί μόνο μία φορά με τον ηθοποιό. Ωστόσο, στις πέντε δεκαετίες της καριέρας της λέει πως δεν ήρθε αντιμέτωπη με περιστατικά βίας.

«Μία φορά που κάποιος συνάδελφος δεν μου φέρθηκε καλά στη σκηνή, τον βούτηξα όταν βγήκαμε έξω… Και τώρα ασχολούμαστε με τα διάφορα, να μην πω τι… Δεν είναι αυτό που λένε και το αυτό χτενίζεται;» σημειώνει η Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία τα βάζει και με τους δημοσιογράφους. 

«Εγώ τους δημοσιογράφους δεν τους γουστάρω. Βρήκαν τώρα “κρέας” και κόβουν σάρκες. Αυτές είναι προσωπικές διαφορές. Δεν μπορώ να ξέρω τι έκανε στον συνάδελφο η κυρία», σχολίασε η Χρυσούλα Διαβάτη.

Η Χρυσούλα Διαβάτη συνέχισε λέγοντας πως δεν γνωρίζει τη Ζέτα Δούκα και μοιάζει να υποτιμά κατά κάποιον τρόπο τα όσα έχει καταγγείλει η ηθοποιός.

«Δεν την ξέρω την κυρία. Δεν την ξέρω, πειράζει; Μπράβο της και λυπάμαι… […] Αυτά τα θέματα τα λύνεις εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορεί να σε κλωτσήσει ο άλλος έτσι και εσύ να το φας… Αυτό πάλι γιατί; Τον φοβόταν; Ήταν μικροσκοπική και ήταν ψηλός αυτός; Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρισκόταν ο καθένας εκείνη τη στιγμή, ούτε εσείς ξέρετε και δεν μπορείτε να υποστηρίζετε καμία άποψη», είπε.

Παρότι η ηθοποιός δεν πήρε θέση ως προς τα γεγονότα, αν και υποστήριξε πως θα έπρεπε να λυθούν σε προσωπικό επίπεδο, για τον Γιώργο Κιμούλη είπε: «Ο Γιώργος Κιμούλης είναι καλός ηθοποιός. Σαν άνθρωπο δεν τον ζω, τον ξέρω όμως χρόνια γιατί τον είχε μαθητή ο Νικήτας (σ.σ. Τσακίρογλου). Τον ξέρω από μικρό. Τώρα που μεγάλωσε δεν έχω επαφή. Είναι σοβαρός άνθρωπος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
Στον αέρα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βγήκε σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ξέσπασε κατά της Χρυσούλας Διαβάτη για τις δηλώσεις που έκανε για τη Ζέτα Δούκα.
 
«Θυμώνω πάρα πολύ με κάποιους που απαξιώνουν ανθρώπους που ανοίγουν το στόμα τους γιατί όταν ένα κακό σπυρί σπάει το πύων βγαίνει. Δεν μπορεί η κυρία Διαβάτη να μη γνωρίζει την κυρία Δούκα, τη γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι. Δεν μπορεί να την απαξιώνει. Είναι όλοι μέλη του σωματείου  και οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Υπάρχουν αρμόδια όργανα, υπάρχει νομική οδός…», είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.
 
 

Τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, καταδίκασαν τις συμπεριφορές που αποδίδονται στον Γιώργο Κιμούλη, ξεκαθαρίζοντας ότι στην Τέχνη δεν χωρούν ο φόβος και η βία.

«Κάθε συμπεριφορά εκφοβισμού, καταπίεσης, άσκησης βίας, η οποία εκφράζεται λεκτικά, ψυχολογικά ή σωματικά είναι απολύτως απαράδεκτη. Το θέατρο, όπως και κάθε άλλη τέχνη, αποτελεί ένα περιβάλλον συλλογικής έκφρασης, συνεργασίας, ελευθερίας. Ο Πολιτισμός δεν είναι απλώς ένα πεδίο καλλιτεχνικού επιτεύγματος. Είναι ο κατ΄ εξοχήν χώρος, που οφείλει να δίνει το παράδειγμα για τον σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου. Ο φόβος και η βία οποιασδήποτε μορφής, δεν έχουν χώρο στην Τέχνη», ανέφερε σε δήλωσή της η Λίνα Μενδώνη.

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ανακοινώνοντας πως το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στη δημιουργία και υιοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας για όλους τους κρατικούς καλλιτεχνικούς φορείς και τις εκπαιδευτικές δομές, αλλά και στην έναρξη διαβούλευσης με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τους θεατρικούς παραγωγούς, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος κάθε μορφής βίας και διάκρισης στους χώρους συλλογικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ξεκαθάρισε επίσης ότι η βία, με όποια μορφή της, δεν έχει θέση πουθενά.

«Επειδή  κατά καιρούς επιχειρείται να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι ή και ως δικαιολογία για μη αποδεκτές συμπεριφορές, στο θέατρο, όπως και στους άλλους χώρους συλλογικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ένταση, η πίεση, το άγχος, αλλά και το αίτημα για υπέρβαση των ορίων εν ονόματι του καλλιτεχνικού οράματος και της καλλιτεχνικής ελευθερίας και έκφρασης, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι.

Η βία – λεκτική, σωματική, ψυχολογική – και η κατάχρηση εξουσίας δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημιουργική διαδικασία», ανέφερε και σημείωσε ότι «προφανώς επιφυλασσόμαστε για την ανάληψη και οποιωνδήποτε άλλων μέτρων τυχόν απαιτηθούν.

Καλές τέχνες και καλλιτέχνες δεν σημαίνει μόνο καλά έργα, σημαίνει και καλές πρακτικές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»