Μετά την Δούκα, Παπουτσάκη, Ρουμελιώτη, Γερονικολού καταγγέλουν τον Κιμούλη!

 

 

Ποια είναι τα όρια της επαγγελματικής συμπεριφοράς και ποιος είναι εκείνος που τα καθορίζει; Πότε οι λέξεις και οι πράξεις μέσα στον επαγγελματικό χώρο προσβάλλουν την ατομική αξιοπρέπεια και μεταμορφώνονται σε βία; Τα παραπάνω  καίρια ερωτήματα, έφεραν στο προσκήνιο, για πρώτη φορά με τόση ένταση και με την εμπλοκή τόσων επώνυμων προσώπων, οι χθεσινές δημόσιες καταγγελίες της ηθοποιού Ζέτας Δούκα εναντίον του Γιώργου Κιμούλη που αφορούσαν στην τραυματική εμπειρία που βίωσε κατά την διάρκεια παλαιότερης συνεργασίας τους. Μαζί με κάθε Ζέτα και πολλοί άλλοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες. Αναρτήσεις από ανθρώπους του θεάματος που στέκονται στο πλευρό της ηθοποιού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Οι λεπτομερείς περιγραφές της εμφανώς φορτισμένης ηθοποιού για «απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης και ειρωνείας», που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και καταιγισμό σχολίων, άνοιξαν επί της ουσίας τον ασκό του Αιόλου για την αποκάλυψη συμπεριφορών στον χώρο του ελληνικού θεάτρου που για τους περισσότερους ήταν εντελώς άγνωστες αλλά για κάποιους αποτελούσαν, πιθανότατα, κοινό μυστικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Έτσι μόνον εξηγείται το γεγονός ότι λίγες μόλις ώρες μετά την δημόσια εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα οι συμπρωταγωνιστές της, άρα και αυτόπτες μάρτυρες, στην επίμαχη παράσταση «Πιο Κοντά», που ανέβηκε τον χειμώνα του 2008 στο θέατρο «Αθηνών», έσπευσαν να σταθούν, και μάλιστα δημόσια, στο πλευρό της συναδέλφου τους. «Περήφανος για τη  Ζέτα» έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram ο Νίκος Ψαρράς ενώ η Δώρα Χρυσικού ξεκαθάρισε προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα πως έπεται συνέχεια: «Εννοείται ότι είμαστε με τη Ζέτα, για να σταματήσουν οι σπέκουλες. Περισσότερα και ειδικότερα σύντομα…» 

 Ο Γιώργος Κιμούλης και η Ζέτα Δούκα με τον Νίκο Ψαρρά και την Δώρα Χρυσικού που συμμετείχαν στην επίμαχη παράσταση.

H Ναταλία Τσαλίκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε.. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια «ανακούφιση» όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, να αποτρέψουν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα, και δεν θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων φτηνού κουτσομπολιού και αλληλοφαγωμάρας».«Αξιοπρέπεια και Πολιτισμός, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» συμπλήρωσε στο μήνυμα που μοιράστηκε, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με τους διαδικτυακούς της φίλους.

 

Στις παραπάνω αντιδράσεις των άμεσα εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων ήρθαν να προστεθούν οι δηλώσεις της Κατερίνα Γερονικολού και της Κατερίνας Παπουτσάκη, οι οποίες επίσης κατηγορούν τον Γιώργο Κιμούλη για αντιεπαγγελματική και προσβλητική συμπεριφορά με δυσμενέστατες συνέπειες στην ψυχολογία τους, αλλά και η περίπτωση της Ευδοκίας Ρουμελιώτη που είχε αποχωρήσει άρον άρον από παράσταση, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον ηθοποιό το 2006, για παρόμοιους λόγους.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Ευδοκίας Ρουμελιώτη η οποία είχε φωτογραφήσει τον Γιώργο Κιμούλη απαντώντας σε ερώτημα που τής τέθηκε, από συνεργάτη της τηλεοπτικής εκπομπής «Happy Day»,  σχετικά με το αν έχει δεχτεί αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από συνεργάτη της:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως η Ευδοκία Ρουμελιώτη έκραξε τον Γιώργο Κιμούλη!

«Μόνο σε μία παράσταση έχει συμβεί αυτό που δεν την ολοκλήρωσα τη σεζόν κι έφυγα. Στη συγκεκριμένη παράσταση έκανα τρομακτική υπομονή. Δεν γινόταν, δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε, οπότε έγινε αντικατάσταση. Ήμασταν δύο άτομα, οπότε δεν υπήρχε σωτηρία. Νομίζω ότι ήμουν άτυχη με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Θα το ξαναέκανα, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Ποτέ! Δεν υπήρχε περίπτωση!» είχε δηλώσει η ίδια στις τηλεοπτικές κάμερες περιγράφοντας μια δύσκολη στιγμή της της διαδρομή της. Και η μοναδική αυτή φορά, όπως είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τα θεατρικά δρώμενα, αφορούσε, την θεατρική της σύμπραξη με τον Γιώργο Κιμούλη, το 2006 στο θέατρο Βρετάνια, στο έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα». 

Την Ευδοκία την αντικατέστησε η Τζένη Ιωακειμίδου, η οποία επίσης, όπως ακουγόταν τότε, είχε βρει τη συνεργασία της με τον Κιμούλη άκρως προβληματική. Η δε Τζένη, μετά το πέρας της παράστασης εξαφανίστηκε και επανεμφανίστηκε από την… Αμερική, όπου και έζησε επί μακρόν.  Μάλιστα, και για τη Τζένη εκείνη την περίοδο -και μετά το «the end» με τη Ρουμελιώτη, αν ποτέ φυσικά υπήρξε δεσμός- ακουγόταν έντονα πως είχαν σχέση. Άλλοι, πάλι, τόνιζαν πως η Τζένη αναγκαστικά συνέχιζε τη συνεργασία τους, αφού είχε πρόβλημα με τον Κιμούλη, καθώς δεν ενέδιδε στο επίμονο φλερτ του… Εκείνη, όμως, στεναχωρημένη απ’ τα όσα γράφονταν, υπερτόνιζε ότι η σχέση τους ήταν «αυστηρά και μόνον επαγγελματική».

Άλλη μία ηθοποιός που δεν έχει καλές αναμνήσεις από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη η οποία συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών, το 2007, και μάλιστα στην ίδια παράσταση από την οποία είχε αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Η ίδια είχε μοιραστεί τότε με τους δικούς της ανθρώπους πως είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά εκείνη την περίοδο. Γεγονός που επιβεβαίωσε και σήμερα με δηλώσεις στο Ladylike.gr εξομολογούμενη: «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι». Η ηθοποιός, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στην δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία αλλά μόνον επιθετική και προβλητική συμπεριφορά.

​Μετά τις αποκαλύψεις της ηθοποιού, η Κατερίνα Γερονικολού μέσω του λογαριασμού της στο Instagram κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό. «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας», ανέφερε η ηθοποιός ενώ παρέθεσε την αφίσα απο την παράσταση «Δον Ζουάν , η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Παράλληλα πρόσθεσε πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της, «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
Τέλος ευχαρίστησε τη Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή. «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν... λυπάμαι και για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Λίγη ώρα αργότερα στηρίζοντας την αγαπημένη του, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης αναδημοσίευσε στο προφίλ του την ανάρτηση της Κατερίνας και έγραψε τους στίχους από του γνωστού τραγουδιού που ερμήνευσε ο Δημήτρης Χορν, «Ηθοποιός σημαίνει φως» λέγοντας πολλά… Στο τέλος ο σύντροφος της Κατερίνας και αξιόλογος ηθοποιός έβαλε δυο hashtags #nocomment kai #stopsapila

«Ηθοποιος σημαίνει φως. Είναι καημός πολύ πικρός και στεναγμός πολύ μικρός. Μίλησε, κλαις; Όχι δε λες. Μήπως πεινάς; Και τι να φας! Όλο γυρνάς, πες μου πού πας; Σ’ αναζητώ στο χώρο αυτό, γιατί είμ’ εγώ πολύ μικρός και θλιβερός ηθοποιός. Θα παίξεις μια, θα παίξω δυο. Θα κλάψεις μια, θα κλάψω δυο. Σαν καλαμιά θα σ’ αρνηθώ, θα σκεπαστώ, θα τυλιχτώ μ’ άσπρο πανί κι ένα πουλί, άσπρο πουλί που θα καλεί τ’ άλλο πουλί, το μαύρο πουλί. Παρηγοριά στη λυγαριά, υπομονή! Αχ πώς πονεί! Κι ύστερα λες για δυο τρελές που μ’ αγαπούν γιατί σιωπούν, γιατί σιωπούν…… Έλα στο φως, παίζω θα δεις. Είμαι σοφός μην απορείς, έλα στο φως, παίζω θα δεις. Ηθοποιός, ό,τι κι αν πεις είναι καημός πολύ πικρός και στεναγμός πολύ βαθύς. Ηθοποιός, είτε μωρός, είτε σοφός είμαι κι εγώ, καθώς κι εσύ είσαι παιδί, που καρτερεί κάτι να δει. Πιες το κρασί, στάλα χρυσή απ’ την ψυχή, ως την ψυχή. ###no comment!!!!! #stopsapila»

H ηθοποιός Αλεξάνδρα Ταβουλάρη έρχεται μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram περιέγραψε την απαράδεκτη συμπεριφορά που είχε απέναντί της ο Γιώργος Κιμούλης στις πρόβες, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι είχε αναγκαστεί να πάρει μέχρι και χάπια για να μπορέσει να αντέξει την πίεση.

«Θέλω να πω κι εγώ ένα δυνατό φτάνει πια, μετά το θαρραλέο βήμα που έκανε η Ζετα!

Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητακαι η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος ανθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης.

Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα απο τα πολλά ξεσπάσματα που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα. (τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα)

Μιλάω τώρα γιατί τώρα είναι η σωστή στιγμή, γιατί τώρα δεν είμαι μόνη μου, τώρα δεν φοβάμαι να το εκφράσω γιατί πάντα σκεφτόμουν οτι θα υπάρξει η ιδανική στιγμή που θα μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις ιστορίες γυναικών, συναδέλφων που έχουν υποφέρει απο την τυραννία ενός και μόνο ανθρώπου. Μιλάω για να τελειώσει αυτή η εποχή. #nowisourtime» έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

 Σε μια ανάρτηση γροθιά στο στομάχι, προχώρησε και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Η ηθοποιός που πολλές φορές μέσα από τα social media, αλλά και την εκπομπή που παρουσίαζε, έχει τονίσει πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε, όταν συμβαίνει κάτι που μας προσβάλλει και να μη φοβόμαστε, θέλησε να κάνει το δικό της απολογισμό. Αφορμή στάθηκε η αρχή που έκανε χθες η Ζέτα Δούκα, η οποία βγήκε δημόσια για πρώτη φορά και κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία.

«Η @zetadouka είναι καρδιακή φίλη, έχουμε διαλέξει η μία την άλλη σε μια σχέση βαθιάς αγάπης και αλληλεγγύης. Είναι αφοπλιστικά ειλικρινής και ευαίσθητη όσο και δυναμική. Στηρίζω δημόσια την ομολογία της και παίρνω τη δύναμη να σας πω πως έχω υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία στον χώρο της δουλειάς μου από ανθρώπους που σας είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Δυστυχώς δεν είμαι η μόνη. Συσπειρωνόμαστε για να μιλήσουμε όλες μαζί. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η επιβολή βίας πάνω σε γυναίκες απο άντρες. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί. Και για όσους ρωτάτε γιατί τώρα, σκεφτείτε τον εαυτό σας γεμάτο όνειρα και ρομαντισμό γεμάτοι από απ’ το υπέροχο ρητό που βροντοφωνάζει πως “ο ηθοποιός σημαίνει φως” να πηγαίνετε χωρίς να το γνωρίζετε ν’ αντιμετώπισετε το μεγάλο σκοτάδι των ανθρώπων. Να πηγαίνετε με λαχτάρα στην πρόβα όπου ο τάδε ηθοποιός και σκηνοθέτης σου μιλάει με το χέρι μέσα στο παντελόνι του και μετά σου αγγίζει το πρόσωπο. Σκεφθείτε να πρέπει από αυτή τη θέση να πάτε να καταγγείλετε έναν άνθρωπο που ο κόσμος αγαπάει μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα.

Σκεφθείτε όλες τις πόρτες να κλείνουν γιατί τολμήσατε να απαντήσετε σ ένα τέτοιο άνθρωπο.

Κάνουμε αυτή τη δουλειά για να ζήσουμε και οι πόρτες κλείνουν σαν ντόμινο όταν ανοίγεις μέτωπα σ αυτό το χώρο

ακόμα κι αν όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι γνωστοί-άγνωστοι. Σκεφθείτε να πηγαίνετε σε οντισιόν ως νέα ηθοποιός και ο άλλος αντίστοιχος σκηνοθέτης και συνάδελφος να αυτοικανοποιειται την ώρα που αυτοσχεδιάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Και πολλά πολλά άλλα… Γιατί είναι και τα άλλα. Το bullying, η απαξίωση, οι χαρακτηρισμοί. Σκέψου την κούραση, την απόγνωση, την απόλυτη στενοχώρια όταν σε αντίξοες συνθήκες βάλεσαι ασταμάτητα με σχόλια και ψυχολογικό πόλεμο.

Είμαι εδώ για να δηλώσω πως δεν πρέπει να μένει κανένα στόμα κλειστό όταν κάποιος σε υποτιμά και σε βασανίζει. Όποιος κι αν είναι αυτός. Μπράβο στη @danai_barka που γίνεται το χέρι που θα κρατήσουμε για να γίνουμε μια γερή αλυσίδα.

Μια μεγάλη αγκαλιά στην @katerina_geronikolou και την @evdokia.roumelioti για το σθένος και τα κότσια σας» έγραψε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου καθιστώντας σαφές πως είναι πολλά και σκληρά αυτά που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των θεάτρων και κανείς δε γνωρίζει.

Μαζί με κάθε Ζέτα και πολλοί άλλοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες. Δείτε στο βίντεο αναρτήσεις από ανθρώπους του θεάματος που στέκονται στο πλευρό της ηθοποιού

Η Καίτη Γαρμπή, μέσα από μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Twitter πήρε θέση και σχολίασε τη συγκεκριμένη ατάκα του Γιώργου Κιμούλη.

Ειδικότερα, η γνωστή τραγουδίστρια έγραψε: «Δεν είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου, είναι της μόδας η αλήθεια»

 

Μετά την Καίτη Γαρμπή που σχολίασε τη συγκεκριμένη δήλωσε ακόμη μια σπουδαία καλλιτέχνης τοποθετήθηκε. Ο λόγος για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη η οποία έκανε ένα instastory και απάντησε με αιχμηρό τρόπο στον ηθοποιό.

«"Είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώτου” δήλωσε ο κ. Κιμούλης. Της μόδας. Τύπου Μπεκατώρου. Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Τα είπε όλα ξεκάθαρα. Έμεινα άναυδη με τον κ.(;) Κιμούλη» έγραψε η ερμηνεύτρια.

Και η Φαίη Κοκκινοπούλου, η οποία απέχει τα τελευταία χρόνια από το καλλιτεχνικό στερέωμα, θέλησε να πάρει θέση υπέρ της Ζέτας Δούκα.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Με μήνυση στη Ζέτα Δούκα απάντησε ο θιγόμενος Κιμούλης.

Ο θιγόμενος Γιώργος Κιμούλης. Αυτό θα πει θράσος. Γελάνε τα καμαρίνια, οι κουίντες και τα θεατρικά σανίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Καραμίχος για την περιπέτεια με τον καρκίνο: «Μου πρότειναν να γίνει εισαγωγή άμεσα»
Η απάντηση της θαυμάστριας σε αμαξίδιο που η Μadonna ζήτησε να σηκωθεί κατά τη διάρκεια συναυλίας της
Ο Αλέξης Γεωργούλης πέρασε την Καθαρά Δευτέρα στο μπαλκόνι της Δανάης Μπάρκα
Η Καίτη Γκρέυ έπέστρεψε στο σπίτι της μετά από έναν μήνα νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα
«Χείμαρρος» η Κατερίνα Στικούδη για τα αρνητικά σχόλια για τα κιλά της: «Θα φοράω ό,τι θέλω παντού»
H σύζυγος του Στέλιου Ρόκκου, Λελέ Γκόφα, αγκαλιά με την κόρη του τραγουδιστή: «Και ναι ήρθε αυτή η στιγμή»
Νέος σάλος στη Δανία με το μυστικό ταξίδι του βασιλιά Frederik εκεί όπου ζει η φημολογούμενη ερωμένη του
Marseaux: «Πήγαινα πίσω από τη σκηνή, έκανα εμετό και έβγαινα ξανά»
Το ταξίδι της Άννας Μαρίας Βέλλη με τον σύντροφό της, Άκη Σβολάκη μετά τον σάλο με την κακοποίησή της
Η κοινή φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή με τον Βασίλη Μπισμπίκη μετά την περιπέτεια υγείας του