Συγκινει η 8χρονη κόρη της Σοφίας Μπεκατώρου! «Μαμά τώρα δεν θα φοβάμαι πια»

 

 

Η Σοφία Μπεκατώρου το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο πλατό του «Ενώπιως Ενωπίω» και μίλησε για όλα στο Νίκο Χατζηνικολάου. «Με στεναχώρησε η αντίδραση του γιου μου... "Μαμά θα γίνουμε ρεζίλι"»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Το ξεκίνημά της στην ιστιοπλοΐα: Ξεκίνησα σε ηλικία 7 ετών. Έκανα τον πρώτο ναυτικό κόμπο και από τότε ξεκίνησα. Είναι μια απέραντη ελευθερία να βρίσκομαι μέσα στη θάλασσα. Σαν να είναι ένα κινητό σκάκι. Είναι ψυχοθεραπεία.

Η πιο σημαντική στιγμή στην πορεία της στον αθλητισμό: Όταν μπήκα ως σημαιοφόρος στο Μαρακανά ήταν η κορυφαία μου στιγμή και βέβαια όταν αγωνίσθηκα στο όνομα της αδελφής μου.

Ο πόλεμος: Όσο ξεχώριζα στους αγώνες τόσο μεγαλύτερο πόλεμο είχα. Όλοι οι αθλητές που διακριθήκαμε είχαμε πρόβλημα με την ομοσπονδία. Υπάρχουν αποδείξεις και στοιχεία για αυτό. Αγανακτήσαμε συσπειρωθήκαμε και είπαμε τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απόφαση να μιλήσει για τον βιασμό της: Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Το τραύμα ήταν βαθύ. Το είχα κρύψει βαθιά μέσα μου ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια. Συνειδητοποίησα ότι αφού δεν έδρασα άμεσα φοβόμουν ότι αν μιλούσα μετά δεν θα μπορούσα να το αποδείξω και υπήρχε φόβος. Μετά όμως κατάλαβα ότι έλεγα ψέματα στον εαυτό μου. Όταν κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος συνέχιζε να φέρεται έτσι, αποφάσισα ότι πρέπει να μιλήσω. Όταν άκουσα από κάποιον πατέρα ότι αυτός συνεχίζει να αποπλανεί 

Για όσους λένε ότι το έκανα για να πολιτευτώ. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν έχω σκοπό να πολιτευτώ. Δεν πάω για ευρωβουλευτής! Και δεν έχω στόχο να βοηθήσω να φύγει κάποια διοίκηση στην ομοσπονδία. 

Γιατί δεν το είπε τότε που συνέβη η κακοποίηση: Έχω μιλήσει διεξοδικά γιατί δεν το είπα τότε. Δεν θα ήθελα να μιλήσω σε ανώνυμους. Το τραύμα είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι εύκολο να μιλήσεις. Όσο σκεφτόμουν τι έχει ειπωθεί δεν μπορούσα να μιλήσω. Τις περισσότερες φορές αυτά τα περιστατικά, η καταγγέλλονται αργά η καθόλου.

Δεν το περίμενα απ΄αυτόν: Σε αυτές τις περιπτώσεις το θύμα έχει οικειότητα με το θύτη. Και το λέω δεν το περίμενα ποτέ από αυτόν. Ήμασταν ενθουσιασμένες με αυτόν τον άνθρωπο γιατί φαινόταν ότι μας βοηθάει.

Τώρα που γνωρίζω και το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, βλέπω δυστυχώς ότι η νομοθεσία δεν βοηθάει. Πρέπει λοιπόν το θύμα να δράσει άμεσα. Πρέπει να δοθεί περισσότερο χρονικό διάστημα για να γίνουν οι παραγραφές. Γιατί τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν άμεσα. Θέλουν χρόνο.

Όταν τότε είχε μιλήσει μαζί του λίγο μετά το βιασμό: Προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν μου είπε ποτέ συγγνώμη. Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό σε κανένα.

Πως είπε στα παιδιά της ότι θα το δημοσιοποιήσει: Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάρει τόση δημοσιότητα το θέμα. Φρόντισα να συζητήσω με τα παιδιά πριν. Να τους πω για τη σεξουαλική βία. Αν και είναι μικρά. Ο γιός μου είναι 12 και η κόρη μου 8 ετών. Τους εξήγησα. Ο γιος μου στην αρχή μου είπε ότι θα γίνουμε ρεζίλι και δεν θα μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο. Στην αρχή στεναχωρήθηκα αλλά μετά του είπα ότι πρέπει να μιλήσω για να σωθούν κι άλλα παιδιά. Και τότε ηρέμησε. Η κόρη μου μου είπε :«Τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δεν θα φοβάμαι πια»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»