Oι μάρτυρες κλειδιά για τον θεατράνθρωπο και τους βιασμούς ανηλίκων

 

Σημαντική κατάθεση που θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο γνωστό θεατράνθρωπο, σκηνοθέτη – ηθοποιό - Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν - Πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ σε παιδιά και τους πρότεινε να προχωρήσουν μαζί σε ερωτικές πράξεις- Παιδιά από 3 δομές ανηλίκων έκαναν μαθήματα θεάτρου με τον γνωστό σκηνοθέτη «Τα παιδιά δεν ήθελαν να ξαναπάνε!»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα, γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να είναι η ίδια θύμα.

Η κατάθεση διήρκησε 4 ώρες σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να βγει, αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας όπου βρίσκονταν δημοσιογράφοι.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νέα κατάθεση, που σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τα όσα περιγράφονται στη νέα μήνυση που κατατέθηκε χθες σε βάρος του γνωστού θεατρικού σκηνοθέτη, δόθηκε χθες τη νύχτα στην Εισαγγελία.

Ο νέος μάρτυρας είναι ένας άνδρας τον οποίο επικαλείται στη μήνυσή του ο 25χρονος ότι ανήκε στην παρέα των ανηλίκων στα οποία ο σκηνοθέτης φέρεται να έκανε ανήθικες προτάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του.

Μάλιστα φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Ο νεαρός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ.

Για τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου (σε ηλικία 14 ετών) είπε ότι είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το αδίκημα, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται να έχει τελεστεί το 2010, δηλαδή νομικά είναι «ζωντανό», καθώς δεν έχει επέλθει ο χρόνος παραγραφής. Ο μηνυτής αναμένεται πολύ σύντομα να κληθεί να δώσει κατάθεση και να μιλήσει αναλυτικά ενώπιον του εισαγγελέα για τα όσα περιγράφει στο κείμενο της μήνυσής του. Τα όσα στοιχεία εισφέρει δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσουν διαδικασίες που μπορούν ταχύτατα να οδηγήσουν ενώπιον των δικαστικών αρχών τον σκηνοθέτη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Παράλληλα ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος νέες αποκαλύψεις για γνωστό άνθρωπο του θεάτρου που πραγματικά σοκάρουν. Δεδομένα που έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου στο MEGA.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην απογευματινή εκπομπή, «την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αποκαλύψει τις αναφορές των γειτόνων του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στο κέντρο της Αθήνας. Ο συγκεκριμένος γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, που διαμένει εκεί, δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους αλλοδαπούς ηλικίας 13 και 15 ετών. Μιλούσαν για αμούστακα παιδιά και όταν ρωτούσαν οι γείτονες τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, γιατί δεχόταν αυτές τις επισκέψεις, εκείνος υποστήριζε ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς»

«Επειδή μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ερευνήσαμε ακριβώς αυτή την πτυχή και τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη και διαπιστώσαμε ότι πράγματι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μέσω κοινωνικού λειτουργού , που ήξερε τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μαθήματα στο θέατρο του ανθρώπου αυτού» πρόσθεσε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος. «Από κάθε δομή υπολογίζεται ότι πήγαιναν τρία έως τέσσερα παιδιά, δηλαδή ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που είχαν βρει κατάλυμμα σε συγκεκριμένες δομές, για να παρακολουθήσουν τα θεατρικά μαθήματα».

«Αυτά γίνονταν την περίοδο 2017 – 2018» συμπλήρωσε στο ρεπορτάζ του «Live News». ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με ανθρώπους των φορέων που ήξεραν για εκείνο το πρόγραμμα οι οποίοι «από τότε είχαν παρατηρήσει ότι αρκετά από αυτά τα παιδιά, τα προσφυγόπουλα, μετά από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο, αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί. Χωρίς να αποκαλύπτουν, παρά τις εκκλίσεις των κοινωνικών λειτουργών σε άλλα πρόσωπα από τα φρόντιζαν, γιατί ήταν τόσο κατηγορηματικά ότι δεν ήθελαν να συναντήσουν ξανά τον συγκεκριμένο θεατράνθρωπο».  

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στον χώρο του θεάτρου

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχε αποκαλύψει μαρτυρίες από γείτονες γνωστού θεατράνθρωπου που διέμενε σε περιοχή του κέντρου, στην Πλ. Καραϊσκάκη, όπου όπως ανέφεραν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάλιστα όπως είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Μετά από έρευνα για τον εν λόγω ισχυρισμό, αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του εν λόγω σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3-4 παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα, την περίοδο 2017-18.

Μετά από επικοινωνία με τους φορείς, αποκαλύφθηκε ότι πολλά παιδιά, όπως παρατηρήθηκε, αρνούνταν να ξαναπάνε εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματικά αρνητικά να ξαναπάνε στο συγκεκριμένο θέατρο. Πολλά παιδιά ζουν πλέον στη Γαλλία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»