Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Ο γάμος του επικεφαλή στο οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, με τον Μιχάλη

  20/02/2021 12:39
Ο γάμος του επικεφαλή στο οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, με τον Μιχάλη

Ο γάμος του επικεφαλή στο οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, με τον Μιχάλη

  20/02/2021 12:39

Ο επικεφαλής  στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και την Σάσα Σταμάτη, μιλά  με μεγάλη άνεση και σεβασμό για την προσωπική του ζωή, τη γνωριμία και τον γάμο του με τον σύντροφό του, Μιχάλη, για την υιοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια, και για το κίνημα «Μe too» στην Ελλάδα!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Αν κάποιος θέλει να αποτυπώσει στο χαρτί το ακριβές βιογραφικό του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί πολλές σελίδες. Με σπουδές και προϋπηρεσία που προκαλούν δέος, ο 50χρονος οικονομολόγος αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα «όπλα» στη φαρέτρα του πρωθυπουργού. Εντελώς περιληπτικά, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο «Princeton», όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της «Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ», Ben Bernanke. Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα Οικονομικά και τα Μαθηματικά από το «Sussex University» του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία 27 χρόνια εργάσθηκε ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

3830566725410478 131905387 106127464720916 2592251868293986939 o

Ποια είναι η άποψή σας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής και άλλων μορφών βίας που ακούμε; Σας ικανοποιεί ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται στην Ελλάδα η όλη συζήτηση; Θα πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο;

Το κίνημα «Μe too» στην Ελλάδα είναι ακόμα στην αρχή του. Μέχρι στιγμής έχει ακουμπήσει λίγους κλάδους. Είναι πολύ σημαντικό όποιος και όποια έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση να αισθάνεται ασφαλής να μιλήσει γι’ αυτό και να το καταγγείλει χωρίς φόβο. Αυτό προφανώς δεν είναι εύκολο και προσωπικά θαυμάζω το θάρρος όσων βρήκαν την εσωτερική δύναμη να δημοσιοποιήσουν τις εμπειρίες τους. Και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι αυτό το κίνημα έχει ξεκινήσει στη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης – δείχνει ότι ο κόσμος αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να βγει μπροστά. Το νομικό πλαίσιο έχει πάντα σημασία. Δεν είναι ειδικότητά μου, αλλά ετοιμάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις. Ομως αυτό δεν αρκεί από μόνο του. Πρέπει, επίσης, να βρεθούν και οι διαδικασίες εκείνες που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης. Οι εργοδότες πρέπει να δημιουργήσουν τους αναγκαίους εσωτερικούς μηχανισμούς και μια συμπεριληπτική κουλτούρα στον χώρο εργασίας. Στον αγώνα αυτόν, πέρα από την Πολιτεία, ρόλο έχουν και οι επιχειρήσεις, οι συλλογικές τους οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, αλλά και το δικαστικό σώμα. Από εκεί και πέρα, να μην υποτιμάμε την αξία των συμβολισμών. Ακούμε, στηρίζουμε, αναδεικνύουμε. Δημόσια. Ζούμε σε μια χώρα όπου η κοινωνική αποδοχή και στήριξη έχουν τη σημασία τους.

Πώς γνωριστήκατε με τον σύντροφό σας και πού; Με τι ασχολείται;

Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε στο Λονδίνο το 2004. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εξι μήνες μετά, μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είμαστε μαζί. Στα χαρτιά δεν ταιριάζουμε, διότι είναι πιανίστας κλασικής μουσικής και εγώ οικονομολόγος. Όμως κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω. Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους και με παρεξηγούν.

Πότε πήρατε την απόφαση να επισημοποιήσετε τη σχέση σας; Γιατί νιώσατε αυτή την ανάγκη; Οι γονείς σας ήταν στο πλευρό σας;

Παντρευτήκαμε το 2009 στο Λονδίνο. Ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Είχαν έρθει γονείς και οικογένεια από την Ελλάδα. Οι γονείς μου ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ήρθαμε στην Ελλάδα μετά τον γάμο και το 2017 κάναμε και σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μιχάλης έχει μάθει ελληνικά και του αρέσει η ζωή εδώ. Είναι η πατρίδα του. 

3830566995449940 patelis

 Θα θέλατε να παντρευτείτε και στην Ελλάδα;

Προφανώς. Προσωπικά, πιστεύω στον θεσμό του γάμου. Φαντάζεσαι να είσαι ερωτευμένος με κάποιον ή κάποια και να μην μπορείς να μοιραστείς την ευτυχία σου με τους φίλους και την οικογένειά σου; Στους αναγνώστες σας λέω «Θυμηθείτε την ημέρα του γάμου σας, τα συναισθήματα που είχατε». Δεν πρόκειται απλώς για ένα χαρτί.

Παιδιά θέλετε να αποκτήσετε;

Το θέμα των παιδιών το συζητήσαμε νωρίς στη σχέση μας και για διάφορους λόγους το αποκλείσαμε. Ωστόσο, η δημόσια συζήτηση περί υιοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ στην Ελλάδα παραβλέπει κάτι σημαντικό: Παιδιά ΛΟΑΤΚΙ γονιών υπάρχουν ήδη. Και μάλιστα πολλά. Απλώς δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα.

Αισθάνεστε άνετα να μιλάτε για την προσωπική σας ζωή;

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από όσους έχετε πάρει συνέντευξη έχουν απαντήσει σε προσωπικές ερωτήσεις για την οικογένειά τους. Δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνω και εγώ.

Ποια είναι η καθημερινότητα στο Μαξίμου και η συνεργασία σας με τον Κ. Μητσοτάκη;

Τον πρωθυπουργό τον θαυμάζω και πιστεύω ακράδαντα ότι θα μείνει στην Ιστορία. Είναι ένα τεράστιο σχολείο να εργάζεται κανείς δίπλα του. Είναι άνθρωπος πανέξυπνος, που μπορεί πολύ γρήγορα να καταλάβει αν αυτά που λέει κάποιος έχουν λογική ή αν υπεκφεύγει. Παράλληλα, είναι ένα σφουγγάρι πληροφοριών και κάποιος που θα αναζητήσει τη γνώμη του ειδικού σε κάθε θέμα προτού καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα και λάβει αποφάσεις. Πιστεύει πολύ στην επαφή με τον κόσμο και στο να επισκέπτεται όλα τα μέρη της Ελλάδας, όσο απομακρυσμένα κι αν είναι. Η καθημερινότητα στο Μαξίμου δεν είναι, παραδόξως, και πολύ διαφορετική από πολλές άλλες δουλειές. Θα έλεγα ότι αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση μέχρι στιγμής –και έχω εργαστεί σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα– είναι ότι δεν υπάρχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Από εκεί και πέρα, ο κάθε συνεργάτης έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει και φυσικά συνεργάζομαι με πάρα πολλούς ανθρώπους εκτός Μαξίμου. Μου αρέσει η δουλειά μου, έχει συνεχώς προκλήσεις.

Μάθαμε ότι στο παρελθόν είχατε ασχοληθεί και με τη ζωγραφική. Πώς προέκυψε;

Μου άρεσε πάντα η ζωγραφική και οι εικαστικές τέχνες γενικότερα. Καμιά φορά στο Μαξίμου πιάνω τον εαυτό μου να είναι απορροφημένος από τους πίνακες του Βολανάκη και του Τέτση. Είναι ένα από τα προνόμια της δουλειάς μου να εργάζομαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησα μαθήματα ζωγραφικής, ακρυλικά και λάδι. Κυρίως διότι ήθελα να καλλιεργήσω και την άλλη όψη του εαυτού μου, στην οποία δεν κυριαρχεί ο ορθολογισμός. Μου βγήκε αρκετά δύσκολο, βέβαια, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξω καριέρα! Να πω κλείνοντας ότι το όνομά μου είναι Αλέξης και όχι Αλεξ! Δεν ξέρω πώς προέκυψε το Αλεξ – αν και ακούγεται πιο… εξωτικό. 

3830566533060012 alexis-patelis

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας