Ο Αλί σπάει τη σιωπή του μια μέρα πριν την συνέχεια της δίκης Λιγνάδη

 

 

Η ανάρτηση της Χρυσικού για την υπόθεση Λιγνάδη και η αναφορά στην Ελένη Κούρκουλα και τον πρώην σύζυγό της και νυν σύντροφό της Νικολέτας Καρρά, Διονύση Παναγιωτάκη που συμμετέχουν στη δίκη Λιγνάδη ως μάρτυρες υπεράσπισης - Κατηγορηματικό OXI απο το ΚΕΘΕΑ στον Λιγνάδη -  Η σκληρή ανακοίνωση - Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια που παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η Δώρα Χρυσικού, η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί φέτος στη σειρά, «Γη της ελιάς», έκανε μία ανάρτηση αναφερόμενη στην Ελένη Κούρκουλα.

Συγκεκριμένα η Δώρα Χρυσικού έγραψε στο instagram: «Ανεξάρτητα από τις απόψεις μου για την υπόθεση Λιγνάδη, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια της κ. Κούρκουλα».

​Να υπενθυμίσουμε πως η Ελένη Κούρκουλα βρίσκεται ανάμεσα στα δύο πρόσωπα που συμμετέχουν στη δίκη Λιγνάδη ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με τον Διονύση Παναγιωτάκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Να σου θυμίσουμε, ότι η Δώρα Χρυσικού υπερασπίστηκε τη Ζέτα Δούκα η οποία κατηγόρησε πριν από έναν χρόνο τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά.

 ​

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο καταγγέλλων Αλί μίλησε, το πρωί της Πέμπτης, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο και τον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ειδικότερα, ο Αλί σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι μόνιμος κάτοικος αυτού εδώ του πλανήτη! Στον πλανήτη αυτό όπου δικάζεται ο παιδοβιαστής τριών ανηλίκων. Και ενός ενήλικα. Μεταξύ των οποίων και εγώ σε ηλικία 15 χρονών. Έχω έρθει στο ελληνικό δικαστήριο για να καταθέσω αυτό».

«Για μένα εκεί είναι η ουσία. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως «δεν με γνωρίζει» και ήδη παρουσιάσαμε στοιχεία στο δικαστήριο που αποδεικνύουν πως λέει ψέματα. Αναμένονται και άλλα πολλά» συμπλήρωσε ο άνθρωπος που καταγγέλλει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε σε ηλικία 15 ετών.

 

 

 

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια που παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο

Η Εισαγγελέας Ρατσιστικής Βίας σχημάτισε αυτεπάγγελτα δικογραφία κατά του Αλέξη Κούγια με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η οργάνωση επισήμανε, στις 28 Φεβρουαρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την καταγγελία του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) για «κατ’ εξακολούθηση θελημένο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο του Αλέξη Κούγια»

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα του τρανς προσώπου που απευθύνθηκαν, όσο και γενικότερα την κοινότητα των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων στο σύνολό της,” επισυνάπτεται [μαζί με το συνημμένο video] για τις ενέργειές σας» σημείωσε το Παρατηρητήριο στην ανακοίνωσή του προς την Εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι χθες το ΣΥΔ ζήτησε με ανοιχτή επιστολή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τον πειθαρχικό έλεγχο του γνωστού ποινικολόγου για τις «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου δηλώσεις» στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.

Το Σωματείο παρέθεσε αναλυτικά δηλώσεις του δικηγόρου με τρανσφοβικό και ομοφοβικό περιεχόμενο και κακοποιητικό λόγο με στόχο διεμφυλική μάρτυρα κατηγορίας, την οποία αποκάλεσε μεταξύ άλλων «μαντράχαλο» και «καρικατούρα» σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Το Παρατηρητήριο θυμίζει πως για ανάλογες προηγούμενες δηλώσεις του κ. Κούγια μετά από μηνυτήρια αναφορά για ομοερωτοφοβική ρητορική μίσους είχε σχηματιστεί άλλη δικογραφία από την Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας στις 27 Μαΐου 2021, που μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα για μελέτη και επεξεργασία, από τις 28 Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς.

 

 

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «Ο Κούγιας έχει χαντακώσει τον Λιγνάδη - Τον βλέπω βαθιά στη φυλακή»

 

 

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει μεταφερθεί πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού, από την στιγμή που ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, σχετικά με τις καταγγελίες που τον αφορούν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει αιτηθεί να σκηνοθετήσει μια νέα θεατρική παράσταση στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος μάλιστα τον Νοέμβριο του 2021 είχε ανεβάσει μια θεατρική παράσταση στις φυλακές Τρίπολης, με τίτλο «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς», υπό την σκηνοθετική του επιμέλεια.

Αυτήν την φορά, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ζήτησε να βοηθήσει οικονομικά την θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ, η οποία στο παρελθόν έχει ανεβάσει διάφορες θεατρικές παραστάσεις.

Κατηγορηματικό OXI απο το ΚΕΘΕΑ στον Λιγνάδη! Ο Πρόεδρος του ιδρύματος στη «Super Κατερίνα»

«Το ΚΕΘΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχεται καμία τέτοιου είδους πρωτοβουλία και ούτε επιτρέπει την εκμετάλλευση του ονόματός του για τη δημιουργία εντυπώσεων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης δίκης. Καμία τέτοια «πρόθεση ενίσχυσης», η οποία σε κάθε περίπτωση συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού, δεν έχει τεθεί υπόψη της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ ή του υπευθύνου του προγράμματός του στις φυλακές», αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

«Κατηγορηματικά όχι, η ανακοίνωση καλύπτει όλες τις πτυχές», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Λιγνάδης, αδερφός του Δημήτρη, διέψευσε με ανακοίνωσή του το δημοσίευμα πως εκείνος αποφάσισε να ανεβάσει παράσταση από τις φυλακές Κορυδαλλού για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ.

Όπως αναφέρει «ο ΚΕΘΕΑ -ένας οργανισμός που επιτελεί σοβαρό και ευαίσθητο κοινωνικό έργο- λαμβάνοντας, ατυχώς, ως δεδομένη την εγκυρότητα της πληροφορίας, έσπευσε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση με αποποιητικό περιεχόμενο» και  «επειδή η παραγωγή και διάδοση πλαστών και ψευδών ειδήσεων (fake news) έχει πλέον καταστεί η νέα τροφή με την οποία διατρέφουν επί καθημερινής βάσεως την ταλαίπωρη κοινή γνώμη τα πρωινάδικα τηλεδικεία».

Καταλήγει λέγοντας: «Συνεπώς, είναι παντελώς ψευδές, αποκύημα κάποιου αρρωστημένου ή στρατευμένου ψεύτη. Ως εκ τούτου, όσα ακούστηκαν στην εν λόγω εκπομπή -για μια ακόμα φορά-, δεν είναι παρά "βοδιῶν κόπρος"· κατά το κοινώς λεγόμενον bullshit».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Λιγνάδη

«Σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβα, την Τρίτη 15/03/22 στην εκπομπή «Το Πρωινό», του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA κυκλοφόρησε -τάχα ως «αποκλειστική πληροφορία»- η είδηση ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης «θέλει να κάνει παράσταση στις φυλακὲς Κορυδαλλού για την (οικονομικὴ) ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ».

–Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον τις μέριμνες και ενασχολήσεις του αδελφού μου καθ’ όλη την χρονική περίοδο της κράτησής του και ειδικά κατά το παρόν χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του,

–επειδή μπήκα αμέσως στον κόπο να διασταυρώσω, από την ίδια την πηγή, την νεόκοπη πληροφορία, ελέγχοντας συνάμα και την αξιοπιστία του δήθεν «δημοσιογραφικού ρεπορτάζ»,

–επειδή το ΚΕΘΕΑ –ένας οργανισμός που επιτελεί σοβαρό και ευαίσθητο κοινωνικό έργο– λαμβάνοντας, ατυχώς, ως δεδομένη την εγκυρότητα της πληροφορίας, έσπευσε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση με αποποιητικό περιεχόμενο,

– επειδή η παραγωγή και διάδοση πλαστών και ψευδών ειδήσεων (fake news) έχει πλέον καταστεί η νέα τροφή με την οποία διατρέφουν επί καθημερινής βάσεως την ταλαίπωρη κοινή γνώμη τα πρωινάδικα τηλεδικεία,

– επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκπομπή «μαγειρεύει» και «σερβίρει» (αυτή τη φορά με σάλτσα Τεργιάκη) ψευδολογίες, συκοφαντώντας αβασάνιστα πρόσωπα, αλλά και εκθέτοντας, παράλληλα, το κανάλι που την φιλοξενεί και διακυβεύοντας εν γένει την αξιοπιστία της ενημέρωσης που παρέχει,

–επειδή κραυγαλέα fake news, όπως το προκείμενο, αναπαράγονται από άκριτες φωνές που στρατευμένα υπηρετούν ποικιλώνυμα και ποικιλόχροα κέντρα παραεξουσίας, προβάλλοντας θεωρίες περί «ξεπλύματος» του Δ. Λιγνάδη, ενώ οι ίδιες λασπολογούν ακρίτως και ακατασχέτως· για όλους τους παραπάνω λόγους, μετά λόγου γνώσεως δηλώνω κατηγορηματικά ότι το αφήγημα της θεατρικής παράστασης που δήθεν θέλει να κάνει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημ. Λιγνάδης, δεν το γνώριζε ούτε και ο ίδιος. Συνεπώς, είναι παντελώς ψευδές, αποκύημα κάποιου αρρωστημένου ή στρατευμένου ψεύτη. Ως εκ τούτου, όσα ακούστηκαν στην εν λόγω εκπομπή -για μια ακόμα φορά-, δεν είναι παρά «βοδιῶν κόπρος»· κατά το κοινώς λεγόμενον «bullshit».

Γιάννης Λιγνάδης»

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Στέλιος Ρόκκος – Λελέ Γκόφα: Bροχερό road trip με την μηχανή στην Ιταλία
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
Η φωτο της Ελένης Μενεγάκη από τις πασχαλινές διακοπές - Αμακιγιάριστη & αχτένιστη παραμένει πανέμορφη
Στην Πάρο για το Πάσχα, μαζί με τους γιους και τους κολλητούς της, η Ντορέττα Παπαδημητρίου
Πασχαλινές διακοπές στην Μύκονο για την Κατερίνα Καινούργιου - Ποιος την φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του;
Τα νέα μαγευτικά στιγμιότυπα Κωνσταντίνου Βασάλου & Μαρίας Παπαγεωργίου από το εξωτικό ταξίδι τους
Τάνια Μπρεάζου – Γιώργος Αμούτζας ξανά στη Ρουμανία - Πασχαλινό ταξίδι για το ερωτευμένο ζευγάρι
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η πρώτη κοινή φωτογραφία της Μαριάντας Πιερίδη, με τον νέο της σύντροφό, Πάνο Ιωάννου, στη Σαντορίνη
Η παρατήρηση που δέχτηκε από θρησκόληπτο follower της η Κόνι Μεταξά και η αντίδρασή της