Τα πρωτοσέλιδα με τον Άκη Πετρετζίκη στην Τουρκία για τον χαλβά της Εμινέ

 

Η διπλωματία... και ο επικοινωνιακός πόλεμος... του χαλβά της Εμινέ - Δείτε την περιβόητη συνταγή χαλβά με στραγάλια

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Πολύς λόγος έγινε τελευταία για τον χαλβά με τα στραγάλια που απόλαυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hurriet φιλοξενείται σχετικό θέμα με τίτλο «Σύμβολο ο χαλβάς», το οποίο αναφέρεται στη συζήτηση που έγινε στη χώρα μας για τον, σχετικά άγνωστο χαλβά στραγαλιού. Στο θέμα αυτό υπάρχουν φωτογραφίες της Εμινέ Ερντογάν και του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

 

Μάλιστα, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ έστειλε μέσω της τουρκικής προεδρίας βίντεο στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη με τη δική της συνταγή για τον χαλβά.

 

 

Ο ΣΚΑΪ συζητώντας το θέμα έβαλε στο παιχνίδι τον Ακη Πετρετζίκη, ζητώντας του να φτιάξει τον περίφημο χαλβά. Η συνταγή κατέληξε στα χέρια του γνωστού σεφ ο οποίος πριν λίγη ώρα ανήρτησε τη συνταγή στο ιστοτότοπό του akispetretzikis.com.

Ο ίδιος σχολίασε: «Ε… ένας χαμούλης έγινε! 😉 Αυτός είναι ο περιβόητος χαλβάς με στραγάλια που όλοι ψάχνετε σήμερα! ❤️ #syntaghthshmeras».

Υλικά συνταγής για χαλβά στραγάλι

500 γρ. νερό

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το άλειμμα

250 γρ. στραγάλια, ανάλατα

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Η εκτέλεση της συνταγής είναι:

  • Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες που θα βάλουμε το χαλβά
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Βάζουμε στο multi τα στραγάλια και τα χτυπαμε μέχρι να γίνουν αλεύρι.

  • Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τοποθετούμε ξανά μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι από στραγάλια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε, και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες, αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Έφυγε σε ηλικία 76 ετών η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου
Στέλιος Ρόκκος – Λελέ Γκόφα: Bροχερό road trip με την μηχανή στην Ιταλία
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
Η φωτο της Ελένης Μενεγάκη από τις πασχαλινές διακοπές - Αμακιγιάριστη & αχτένιστη παραμένει πανέμορφη
Στην Πάρο για το Πάσχα, μαζί με τους γιους και τους κολλητούς της, η Ντορέττα Παπαδημητρίου
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Πασχαλινές διακοπές στην Μύκονο για την Κατερίνα Καινούργιου - Ποιος την φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του;
Τα νέα μαγευτικά στιγμιότυπα Κωνσταντίνου Βασάλου & Μαρίας Παπαγεωργίου από το εξωτικό ταξίδι τους
Τάνια Μπρεάζου – Γιώργος Αμούτζας ξανά στη Ρουμανία - Πασχαλινό ταξίδι για το ερωτευμένο ζευγάρι
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ