Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Συγκλονίζει ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ στο International Press Institute

  26/11/2021 10:25
 Συγκλονίζει ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ στο International Press Institute

Συγκλονίζει ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ στο International Press Institute

  26/11/2021 10:25

«Δεν πιστεύω ότι αυτό που σκότωσε τον πατέρα μου ήταν ένα πρόσωπο, ένα όπλο, ή ακόμη και ένας εγκληματικός εγκέφαλος. Αυτό που τον σκότωσε ήταν τα συστημικά προβλήματα που ο πατέρας μου πολεμούσε»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 8 μήνες και οι έρευνες για τον εντοπισμό τον δραστών συνεχίζονται.

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ αγωνιά και περιμένει να βρεθούν οι άνθρωποι που του αφαίρεσαν τη ζωή. 

Ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ, Δημήτρης Καραϊβάζ, μίλησε για την υπόθεση της εκτέλεσης του πατέρα του στο International Press Institute, με αφορμή το αφιέρωμα για τον αντίκτυπο των δολοφονιών των δημοσιογράφων, στην ελευθερία του Τύπου.

«Δεν έχουμε ιδέα για το ποια ήταν η αιτία της δολοφονίας. Δεν έψαχνε αυτή τη στιγμή για κάτι συγκεκριμένο, απ’ ό,τι ξέρουμε. Έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν στόχος συμβολαίου θανάτου από τρομοκρατικές οργανώσεις και από μαφιόζους. Όμως σε αυτή τη φάση δεν είχε προσπαθήσει κανείς να τον εκφοβίσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Ήταν ένα πισώπλατο χτύπημα μεταφορικά και κυριολεκτικά», ανέφερε ο γιος τους δημοδιογράφου.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Καραϊβάζ  όπως είπε θεωρεί ότι ο πατέρας του έπεσε θύμα του συστήματος το οποίο πολεμούσε: «Δεν πιστεύω ότι αυτό που σκότωσε τον πατέρα μου ήταν ένα πρόσωπο, ένα όπλο, ή ακόμη και ένας εγκληματικός εγκέφαλος. Αυτό που τον σκότωσε ήταν τα συστημικά προβλήματα που ο πατέρας μου πολεμούσε. Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πατέρα μου, οι δολοφόνοι του, και το όπλο της δολοφονίας, δεν τον σκότωναν, κάτι άλλο θα τον σκότωνε. Γιατί ο πατέρας μου δεν πολεμούσε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, πολεμούσε ένα συστημικό πρόβλημα, και όσο αυτό το συστημικό πρόβλημα παραμένει, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή του πατέρα μου ή οποιουδήποτε άλλου που πιστεύει πραγματικά στη δικαιοσύνη και στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Ο Δημήτρης Καραϊβάζ μέσα από τη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε, ζήτησε από την κυβέρνηση και τις αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

«Η υποστήριξη δεν ήταν η μεγαλύτερη, αλλά δεν ήταν και λίγη. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε χρήματα για να νιώσουμε στήριξη. Αυτό που θέλαμε ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η δολοφονία του πατέρα μου δεν θα έπρεπε να κάνει τον κόσμο να φοβάται. Η δολοφονία του είναι μια έμπνευση, μια ελπίδα γιατί έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στήριξη θέλαμε από την Ελλάδα και από άλλες χώρες. Όμως δεν το είδαμε τελικά. Δεν είδαμε την ελπίδα να ξεπηδά από τον θάνατο του πατέρα μου. Είδαμε φόβο και προκατάληψη», είπε ακόμη ο Δημήτρης Καραϊβάζ και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη δολοφονία του πατέρα μου είναι η ελευθερία του τύπου, γιατί αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι οι δημοσιογράφοι θα πουν την αλήθεια επειδή φοβούνται, τότε ποιους θα εμπιστευτείς; Αυτός είναι ο βασικός λόγος που φοβόμαστε: επειδή δε βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια».

Ο Δημήτρης Καραϊβάζ μιλώντας για το πώς ήταν ο πατέρας του ως άνθρωπος δήλωσε: «Ήθελε να διασκεδάζει, να τρώει καλό φαγητό, να πίνει λευκό κρασί, να πηγαίνει διακοπές και το άλλο πράγμα που αγαπούσε ήταν να βοηθάει κόσμο και ήταν δημοσιογράφος γιατί πίστευε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθάει κόσμος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας