Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο αδερφός της Αλίκης, σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης

 

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης έφυγε στον ύπνο του σε ηλικία 82 ετών, ενώ τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Ο αγαπημένος αδελφός της Αλίκης, Τάκης Βουγιουκλάκης, είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1939. 

Από τον πρώτο του γάμο έχει ένα γιο, τον Γιάννη Βουγιουκλάκη, ο οποίος γεννήθηκε το 1961.

Γονείς του ήταν ο πρώην Νομάρχης Αρκαδίας, νομικός Ιωάννης Βουγιουκλάκης και η Αιμιλία Κουμουνδούρου.  

Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ρώμη της Ιταλίας, κατ' αρχήν στο Πανεπιστήμιο Pro-Deo όπου σπούδασε Κοινωνιολογία, και στη συνέχεια σκηνοθεσία στο Centro Sperimentale di Cinematografia (C.S.C.), με καθηγητές όπως ο Βιττόριο ντε Σίκα και ο Πιέτρο Τζέρμι.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εργάστηκε ως βοηθός δίπλα σε Έλληνες & ξένους σκηνοθέτες και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής στις εταιρείες Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης & Φίνος Φιλμ, τη χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Το 1963 δραστηριοποιείται σκηνοθετικά καταρχήν στο ραδιόφωνο, σκηνοθετώντας περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και από το 1969 στην τηλεόραση όπου σκηνοθετεί σίριαλ, σόου και εορταστικά προγράμματα. Το 1970 ξεκινά την κινηματογραφική σκηνοθετική του καριέρα.

Το 1975 αποφασίζει να ασχοληθεί (και) επιχειρηματικά με το θέαμα, ιδρύοντας στην Αθήνα εταιρεία παραγωγής ταινιών, θεατρικών παραγωγών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Επόμενο καλλιτεχνικό του βήμα είναι το 1976, όταν καταπιάνεται με τη θεατρική σκηνοθεσία, ανεβάζοντας συνολικά 52 Θεατρικές παραστάσεις, ενώ τη δεκαετία του '80 σκηνοθετεί αρκετές ταινίες βίντεο.

Διετέλεσε:

  • Γενικός Διευθυντής της εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων Αστήρ TV.
  • Mέλος Δ.Σ. του Κρατικού Οργανισμού «Άρμα Θέσπιδος» (Κρατική Θεατρική Σκηνή) και επί τρία συναπτά έτη, Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
  • Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
  • Mέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής καλλιτεχνικών σχολείων (Μ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας.
  • Mέλος της Επιτροπής βράβευσης θεατρικών κειμένων - δόκιμων συγγραφέων, του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Σύμβουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

​Επί σειρά ετών είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων - «Αθηνά».

Στις εθνικές εκλογές του 1996 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής, με την Πολιτική Άνοιξη στην Α΄ Αθηνών. Το 2002 αποφασίζει να ασχοληθεί με τα δημοτικά και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βριλησσίων, αναλαμβάνει δε Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Tο 2006 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη εφημερίδα Εspresso», η ηθοποιός και στζυγος του Έφη Πίκουλα, είχε μιλήσει για το πως γνώρισε τον σύζυγό της Τάκη Βουγιουκλάκη

«Είχαμε πάει εκεί για μια ταινία με τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Τον ήξερα τον Τάκη, τον είχα γνωρίσει σε κάποιο γραφείο παραγωγής. Ηρθε με ένα τριαντάφυλλο. Δεν έδωσα σημασία. «Ευχαριστώ πολύ! Ωραία» του είπα και πήγα μέσα! Εγινε και μια φασαρία με τον κηπουρό για το τριαντάφυλλο, γιατί ήταν αυστηρός και δεν άφηνε να τα κόβουν. Τη δεύτερη μέρα, ξανά τριαντάφυλλο. Την τρίτη μέρα, πάλι τριαντάφυλλο… Ε, άρχισε κι έμενα να μου τραβάει την προσοχή! Σιγά σιγά γνωριστήκαμε καλύτερα. Είδα πολλά «συν» στον Τάκη. Και είχαμε και κοινή γλώσσα στη δουλειά. Μου πρότεινε να παίξω σε μια μίνι ταινία. Την κάναμε και τότε ξεκίνησε ο δεσμός μας, που είναι πια σχέση ζωής! Στο πρώτο ραντεβού, μου λέει: «Θέλεις να παντρευτούμε;» «Όχι!» του απάντησα! «Τι είναι αυτά που λες; Να έρθω στους δικούς σου» επέμενε. «Είμαι κατά του γάμου» του είπα. Φυσικά, δεν πίστεψα ότι σοβαρολογούσε στο πρώτο ραντεβού. Έναν χρόνο μετά παντρευτήκαμε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για τo '74. Είναι σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν το τι έζησαν»