Η σοκαριστική περιγραφή του βιασμού του 23χρονου Κύπριου στην υπόθεση Λιγνάδη

 

Συγκλονίζει η νέα κατάθεση νεαρού Κύπριου για σεξουαλική κακοποίηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη - Δυο ακόμα άτομα είναι έτοιμα να καταγγείλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Την ίδια στιγμή ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη για τον βιασμό που υπέστη νεαρός άνδρας από την Κύπρο, όταν ήταν 15 χρονών, από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ο νεαρός που είναι σήμερα 23 ετών βρέθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Η καταγγελία του 23χρονου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του dikastikoreportaz, αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ειδικό Κλιμάκιο που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στο χώρο της εκκλησίας, της πολιτική, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σήμερα θα κληθεί να καταθέσει στις αρχές και ο πατέρας του νεαρού προκειμένου να επιβεβαιώσει εάν τον πήγε στις 13 Φεβρουαρίου 2013 στο θέατρο.

Η έρευνα στην Κύπρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι αρχές, σε μια προσπάθεια να προστατέψουν την ανωνυμία του καταγγέλλοντα, δεν αποκαλύπτουν στοιχεία της υπόθεσης, ούτε καν ποιος δικηγόρος εκπροσωπεί τον 23χρονο.

Ο Σ. αποκάλυψε στο «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» όσα φέρεται να βίωσε το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου του 2013 όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει την παράσταση «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Γερμανού συγγραφέα Φρανκ Βέντεκιντ που σκηνοθετούσε ο Λιγνάδης.

Ο νεαρός άνδρας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι μετά από εκείνη την παγωμένη βραδιά ξανασυναντήθηκε με τον ηθοποιό το 2016 χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τι συνέβη κατά τη δεύτερη αυτή συνάντησή τους. Aκόμη και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, υποφέρει από βαρύτατα ψυχολογικά τραύματα και κρίσεις πανικού που του προκλήθηκαν από την κακοποίηση που, ισχυρίζεται ότι υπέστη.

Ο Σ. δηλώνει ομοφυλόφιλος. Υπέστη bullying στο σχολείο για τη θηλυπρέπειά του και έτσι έβρισκε διέξοδο στη λογοτεχνία και το θέατρο. Κάπως, έτσι, λοιπόν βρέθηκε στην παράσταση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

«Με κέντριζε με το μάτι του»

«Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013. Πήγα λοιπόν. Στις 20.30 ξεκινούσε η παράσταση… Με είχε πάρει ο πατέρας μου και μου είπε όταν τελειώσει η παράσταση να τον πάρω τηλέφωνο να έρθει να με πάρει…Κάθισα στην τρίτη σειρά από την αρχή θυμάμαι, γιατί ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένος για το συγκεκριμένο έργο…

Άρχισε η παράσταση και κατά τη διάρκεια που παιζόταν έπεσε στην αντίληψη μου ότι ένας άντρας μεγάλης σχετικά ηλικίας που καθόταν μπροστά γύριζε πίσω και με έβλεπε καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Με κέντριζε με το μάτι του! Εγώ παρ’όλα αυτά δεν έδινα σημασία γιατί ήθελα να παρακολουθήσω το έργο. Οταν τελείωσε το έργο σηκώθηκα από την καρέκλα μου κατενθουσιασμένος και βάδισα προς την έξοδο του θεάτρου… 

Πριν βγω έξω, όντας ακόμα στον προθάλαμο του θεάτρου ένιωσα ένα χέρι να με χαϊδεύει στην πλάτη. Γύρισα πίσω και ήταν ο άνδρας αυτός που με έβλεπε συνεχώς κατά τη διάρκεια της παράστασης! Με ρώτησε αν μου άρεσε η παράσταση και του είχα πει πως είχα ενθουσιαστεί…

Μετά από λίγο μου είπε να πάμε να συζητήσουμε κάπου πιο ιδιαίτερα χωρίς βαβούρα και κόσμο για το θέατρο. Εγώ σημειώστε ότι δεν ήξερα τον άνθρωπο αυτόν…Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Πήγαμε σε ένα δωμάτιο το οποίο βρισκόταν στο ίδιο κτήριο με τον χώρο του θεάτρου απλά στα πλάγια…

Το δωμάτιο ήτανε αρκετά σκοτεινό το θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά, μόνο μια λάμπα φώτιζε ένα μικρό μέρος του. Μου είπε να καθίσω. Τον είδα να κλειδώνει την πόρτα του δωματίου και δεν σας κρύβω ότι με είχε λίγο ξενίσει αυτή του η κίνηση. Με ρώτησε αν θέλω τσιγάρο και του είπα ότι δεν καπνίζω. Κάθισε και αυτός.

Με ρώτησε πως με λένε και του είπα το όνομά μου αν και εγώ από συστολή παρέλειψα να τον ρωτήσω. Με ρώτησε για την οικογένειά μου πόσα αδέλφια έχω και του απάντησα ότι έχω άλλα τρία αδέλφια, δύο πιο μεγάλα και ένα μικρότερο…

Μετά μου είπε ότι ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης που είχα παρακολουθήσει. Μόλις το άκουσα, όντας λάτρης του ερασιτεχνικού θεάτρου είχα κατενθουσιαστεί, γιατί δεν ξαναγνώρισα από κοντά κάποιον επαγγελματία σκηνοθέτη!»

Πώς προσέγγισε τον νεαρό

«Είχα χαρεί πραγματικά πάρα πολύ γιατί μου είπε ότι αν εμπιστευόμουν τον ίδιο θα με γνώριζε και σε άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς επαγγελματίες και θα με περνούσε και σε Σχολή, γιατί με ρώτησε τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω και του είχα πει ότι μου αρέσει πολύ το θέατρο. Μετά με είχε ρωτήσει τι ξέρω από θέατρο… 

Του είχα πει ότι μου αρέσουν πάρα πολύ οι αρχαίες τραγωδίες αλλά μου αρέσουν εξίσου και ξένοι καλλιτέχνες και συγγραφείς θεατρικών έργων όπως ο Ρικ Αμποτ, Σεξπηρ, ΑρθουρΜιλλερ, Ίψεν και πολλοί πολλοί άλλοι. Του είπα επίσης πως όταν ήμουν μικρός αυτά με κρατούσαν ζωντανό στα διαλείμματα στο σχολείο γιατί τα άλλα παιδιά με κακομεταχειρίζονταν πολύ βάναυσα (…), οπότε έμενα μόνος μου με τα βιβλία και τη λογοτεχνία μου και βρήκα παρηγοριά για να αντέξω. Μου απάντησε ότι στεναχωρήθηκε πάρα πολύ και ότι δεν άξιζα τα όσα είχα περάσει.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος μετά την οικογένειά μου που μου είχε δείξει τόση πολλή τρυφερότητα και στοργή, μου έλειπαν αυτά τα αισθήματα, δεν τα είχα νιώσει ποτέ άλλοτε στη ζωή μου. Ένιωσα ασφάλεια κοντά του και ότι ήταν σαν μια πατρική φιγούρα, αισθάνθηκα μια βαθιά κατανόηση κι εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

∆εν μπορώ να σας περιγράψω τι αισθήματα χαράς και ανακούφισης ένιωσα κοντά του… μου είχε αφιερώσει μετά από λίγο ένα ποίημα του Σεφέρη που αν θυμάμαι καλά τελείωνε κάπως έτσι «…κι αν κλείσαμε τα μάτια μας δεν ήταν άλλη, μονάχα αυτός ο βαρύτερος καημός να κρατηθούμε μέσα στη φυγή». 

Εγώ τότε ένιωσα την καρδιά μου να φτερουγίζει από χαρά, το είχε δει κι αυτός και το κατάλαβε από τα μάτια μου. Με είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και έβαλε το χέρι του γύρω από τη μέση μου και με χάιδευε. Εγώ για να είμαι λίγο ειλικρινής είχα παγώσει εκείνη τη στιγμή και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω… Από τη μια μου άρεσε αυτό που έκανε αλλά από την άλλη με φόβισε και λιγάκι…»

Η σοκαριστική περιγραφή του βιασμού

«…Άρχισε να γίνεται μετά όλο και πιο διαχυτικός και να με χαϊδεύει και σε άλλα μέρη του σώματός μου όπου μετά από λίγο με φίλησε στο στόμα με γλώσσα. Είχα μείνει κυριολεκτικά παγωμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω, να κάνω κάτι. Άρχισε να μου λέει μετά να χαλαρώσω και να ηρεμήσω και ότι είναι απλά από ενδιαφέρον και αγνή αγάπη που το κάνει, για να με κάνει να νιώσω πιο οικεία.

Καθώς συνέχισε να με χαϊδεύει παντού στο σώμα μου μου είπε χαρακτηριστικά: Ξέρεις τι χρειάζεσαι; Και του λέω τι; Μου λέει επειδή σε βλέπω κουρασμένο έλα να ξαπλώσεις εδώ στο καναπεδάκι και θα σου κάνω μασάζ σε όλο στο σώμα να χαλαρώσεις. Του λέω πρέπει να πάω στο σπίτι, γιατί θα με περιμένουν. Μου λέει μην ανησυχείς, δεν θα πάρει πολύ.

Μου λέει πρέπει να βγάλεις τα ρούχα σου και να μείνεις μόνο με το εσώρουχο για να είναι πιο αποτελεσματικό. Όντως, ήμουν κουρασμένος από την πολλή μελέτη, είχα νιώσει θυμάμαι πολύ ασφαλής και ένιωθα πολύ ωραία που έστω και ένας άνθρωπος με νοιάζεται τόσο πολύ.

Καθώς άρχισε να μου κάνει μασάζ, ένιωσα το χέρι του να μου θωπεύει τους μηρούς και την περιοχή των γεννητικών μου οργάνων. Μετά από λίγο τον ένιωσα να ξαπλώνει από πάνω μου και να τρίβεται γυμνός με μένος σε όλο το σώμα μου. Ασταμάτητα! 

Θυμάμαι χαρακτηριστικά που τριβόταν στην πλάτη μου ένιωθα τις τρίχες από το στήθος του να με γαργαλίζουν. Απολογούμαι για τις λεπτομέρειες, απλά σας το λέω όπως το ένιωσα. Σε κάποια φάση ένιωσα διείσδυση μέσα στο σώμα μου. Στην αρχή ήτανε με αργούς ρυθμούς και καθώς περνούσε ο χρόνος γινόταν με περισσότερη ένταση η διείσδυση.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πράξης μέχρι να ολοκληρώσει μέσα στο σώμα μου ότι έτρεμα από φόβο, αλλά μου έλεγε συνεχώς ότι έτσι μου δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του. Επειδή με πόνεσε πάρα πολύ μου έλεγε να ηρεμήσω με επιτακτικό τρόπο και να χαλαρώσω αυταρχικά. Με φίλαγε συνεχώς στο λαιμό και πίσω στο σβέρκο και μου έλεγε συνεχώς ότι με αγαπάει και ότι θέλει να με πάρει μαζί του στην Αθήνα, να μένουμε μαζί…

Καθ’ όλη τη διάρκεια που γινόταν όλο αυτό εγώ δεν ήξερα πρώτα τι ήταν το σεξ κι έπειτα τι μου συνέβαινε. Ήταν η πρώτη μου φορά που είχα έρθει σε σεξουαλική επαφή με άνδρα… και με πόνεσε πάρα πολύ. Νόμιζα ότι το έκανε για να με φροντίσει…»

Η απαίτηση του Λιγνάδη μετά τον βιασμό

«Όταν είχε ολοκληρώσει μέσα μου συνέχισε να με φιλά και σε κάποια φάση είχε σηκωθεί από πάνω μου και μου είπε αν μ ´αγαπάς έστω και λίγο όπως λες θέλω να μου πάρεις και μια π@π@, το χρειάζομαι για να χαλαρώσω. ∆ιαφορετικά δεν χαλαρώνω!

Το έκανα γιατί είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και είχα κι εγώ κερδίσει τη δική του. Ουσιαστικά εγώ απλώς έκανα ότι μου έλεγε…Ακολουθούσα πιστά τις οδηγίες του γιατί έτσι πίστευα ότι τον έκανα ευτυχισμένο και με έκανε κι αυτός με τον ίδιο τρόπο. 

Μετά δεν θυμάμαι πως ντύθηκα, ούτε πως βρέθηκα στο αμάξι του πατέρα μου. Μου είπε χαρακτηριστικά πριν φύγω και θα το θυμάμαι για πάντα αυτό: Μπορούσες και καλύτερα.. δεν πειράζει, όμως, την επόμενη φορά καλό θα ήταν να είμαστε λίγο πιο χαλαροί, θα σε ξαναβρώ όπου και να πας και θα ξανανταμώσουμε πολύ σύντομα!

Θυμάμαι είχα φύγει πολύ πολύ μπερδεμένος από την όλη φάση στο δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα είχα φάει και κόλλημα μαζί του. Με έκανε με αυτό τον τρόπο να τον ερωτευτώ πολύ. Τον σκεφτόμουνα συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια όπου και ξανασυναντηθήκαμε μέσα στο 2016…»

Κρίσεις πανικού

«Την υπόθεσή μου όπως και τόσων άλλων θυμάτων έχει αναλάβει η ∆ικαιοσύνη πλέον και ελπίζω για τα καλύτερα, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα θύματα που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα… Οι γονείς μου, δυστυχώς, δεν ξέρουν τίποτα απ’ όλα αυτά, ούτε τα αδέρφια μου… θα τους στεναχωρήσω πάρα πολύ…ακόμη δεν είμαι έτοιμος ψυχολογικά και σωματικά να τους τα πω.

Από τη μέρα του βιασμού έχω εμφανίσει πολλαπλά επεισόδια κρίσεων πανικού (εδώ και 8 χρόνια τώρα δεν λένε να με αφήσουν να ηρεμήσω) αρκετά κρίσιμου σταδίου, σε φάση δηλαδή που να χάνω τις αισθήσεις μου και να μην έχω καθόλου τον έλεγχο του εαυτού μου ξαναβιώνοντας τα γεγονότα για πολλαπλές φορές…

Να είμαι σε κώμα για αρκετές ώρες μέχρι να με πάρουν να με συνεφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο…

Τους τελευταίους δύο μήνες ειδικά που τον βλέπω παντού στις ειδήσεις έχω μια μόνιμη ταραχή και δεν μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα από τις καταγγελίες που ακούω/διαβάζω… Θέλω να πάρω αγκαλιά όλα τα θύματα, πραγματικά σας το λέω… τους νιώθω όλους σαν αδέρφια μου κι ας μην ξέρω προσωπικά κανέναν».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Marseaux: «Πήγαινα πίσω από τη σκηνή, έκανα εμετό και έβγαινα ξανά»
Το ταξίδι της Άννας Μαρίας Βέλλη με τον σύντροφό της, Άκη Σβολάκη μετά τον σάλο με την κακοποίησή της
Η κοινή φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή με τον Βασίλη Μπισμπίκη μετά την περιπέτεια υγείας του
Η πρώτη ανάρτηση της Μαριλίτας Λαμπροπούλου μετά το χωρισμο της απο τον Γιάννη Νταλιάνη
Η κοινή φωτογραφία της Josephine με τον Νίνο μετά τα unfollow που πυροδότησαν τις φήμες για κρίση
Η φωτογραφία της Γαρυφαλλιάς Καληφώνη με το τρυφερό φιλί στον Χρήστο Μάστορα μετά το unfollow
Στέλλα Γεωργιάδου: «Συνεργάστηκα με τον Γιώργο Λάνθιμο αλλά δεν έβαζε το όνομά του τότε»
Γαλάτεια Βασιλειάδη για Γιώργο Παπαδόπουλο: «Ζήλευα, τον έπαιρνα σε βιντεοκλήσεις στο ξενοδοχείο του»
Γιώργος Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο την άποψή του για τον γάμο των ομόφυλων»
Η είδηση του θανάτου του Βασιλιά Κάρολου και η οργισμένη διάψευση από το Λονδίνο