Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του Λιγνάδη με δικαστικό βούλευμα

  07/04/2021 19:37
Αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του Λιγνάδη με δικαστικό βούλευμα

Αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του Λιγνάδη με δικαστικό βούλευμα

  07/04/2021 19:37

Την ώρα που οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη πληθαίνουν, η ανάκριση που διεξάγεται σε βάρος του γίνεται πιο ενδελεχής και αναμένεται να εστιάσει στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του κατηγορούμενου σκηνοθέτη. Ο δρόμος για τη διερεύνηση των στοιχείων αυτών, άνοιξε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη, κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Συγκεκριμένα, με το βούλευμα αίρεται το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών του σκηνοθέτη με σκοπό να ανακτηθούν και να αναλυθούν, τηλεφωνικά ή ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες αλλά και το περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του. Στο «μικροσκόπιο»

των ερευνών αναμένεται να μπει κάθε στοιχείο που βρέθηκε και κατασχέθηκε από τις αρχές στο διαμέρισμα και στην αποθήκη του προφυλακισμένο σκηνοθέτη. Μάλιστα, με το βούλευμα διατάχθηκε ακόμη και άρση απορρήτου και για τυχόν στοιχεία και δεδομένα που μπορεί να έχουν αποθηκευτεί στο cloud.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που μια νέα καταγγελία για βιασμό, βλέπει το φως της δημοσιότητας κατά του προφυλακισμένου σκηνοθέτη. Η καταγγελία προέρχεται από έναν 23χρονο σήμερα νεαρό, ο οποίος κατήγγειλε στην κυπριακή αστυνομία ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τον βίασε τον Φεβρουάριο του 2013. Ο νεαρός υποστήριξε ότι τότε ήταν 15 ετών και είχε πάει να παρακολουθήσει στη Λευκωσία παράσταση την οποία σκηνοθετούσε ο Δ. Λιγνάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Εκφοβισμός της ανακριτρίας»

Εν τω μεταξύ σε ο,τι αφορά την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο σκηνοθέτης κατά της 19ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται τη δικογραφία με τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του, αυτή απορρίφθηκε, ως γνωστόν, χθες, με άλλο βούλευμα.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το συγκεκριμένο βούλευμα, έκριναν πως δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο μεροληψία της ανακρίτριας. Και αυτό καθώς ο τρόπος που η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός, διεξάγει την ανάκριση με υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει, σύμφωνα με το συμβούλιο, λόγο εξαίρεσης παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν προκύπτει.

Ωστόσο, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου στο βούλευμά τους κάνουν αναφορά και στον συνήγορο του σκηνοθέτη Αλέξη Κούγια και στο επεισόδιο που εκείνος είχε με την ανακρίτρια. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι δικαστές στο βούλευμά τους: «Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης».

Ακόμη, οι δικαστές σημειώνουν πως οι αναφορές που κατατέθηκαν από την πλευρά Λιγνάδη σε βάρος της ανακρίτριας αλλά και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο προς αυτή, καταδεικνύουν ότι η πλευρά του κατηγορουμένου θέλει η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως εκείνη επιθυμεί. Πάντως, μετά την απόρριψη της αίτησης Λιγνάδη για εξαίρεση της ανακρίτριας, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας