Αποκαλυπτικό έγγραφο: «Ο δεσμοφύλακας σχετίζεται με στέλεχος φατρίας»

Μετά τις αποκαλύψεις του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ότι εκτός από τον δεσμοφύλακα και τον Σέρβο κατάδικο πίσω από τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες που άρχισαν να οργανώνονται από τον περασμένο Μάρτιο κρύβεται και γνωστός ισοβίτης ο οποίος καταδικάστηκε για φόνο, νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στο όλο σκηνικό το οποίο πλέον εγείρει τεράστια ερωτήματα στο αν τελικά μιλάμε για λάθος χειρισμούς και αμέλεια στην υπόθεση ή για κουκούλωμα και συγκάλυψη με φόντο την διαφθορά.    

        - Έγγραφα «φωτιά»! Γνώριζαν και για ισοβίτη πίσω από τους φόνους – Λάθη ή κουκούλωμα;

Όπως προκύπτει, ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, η αστυνομία γνώριζε πολλά και για πολλούς, ωστόσο κατά περίεργο λόγο τα κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες γύρω από τα στοιχεία που διερευνούνταν μετά από σχετικές αποκαλυπτικές πληροφορίες που διαβίβαζε η Ιντερπόλ. Αποτέλεσμα κάποιοι να συνεχίζουν την «δουλειά» τους ανενόχλητοι, με τις «ευλογίες» της αστυνομίας, η οποία μετά το τετραπλό φονικό παρουσιαζόταν «ξαφνιασμένη».

Σύμφωνα με νέα έγγραφα που φέρνει στο φως ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, «φακελωμένος» στις μυστικές υπηρεσίες του κράτους βρίσκεται εδώ και μήνες ο δεσμοφύλακας ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, είναι το πρόσωπο που απέστειλε τα 1000 ευρώ στον Σέρβο εκτελεστή για να πληρώσει τα έξοδα του για να έρθει στην Κύπρο στις 22 Μαρτίου.

Μετά το μήνυμα της Ιντερπόλ για τον δεσμοφύλακα, το όνομα του οποίου αναγράφετε σε απόδειξη, η Κυπριακή αστυνομία με επιστολή της ημερομηνία 28 Μαρτίου, ενημέρωσε για το προφίλ του συγκεκριμένου προσώπου καθώς και του 38χρονου Κύπριου συνεργού των Σέρβων, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος με ισοβίτη και βαρυποινίτη, ενώ ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε και τους Αλβανούς εκτελεστές για τα συμβόλαια θανάτου της Αγίας Νάπας.

Το προφίλ του δεσμοφύλακα και η... βεντέτα 

Όπως θα δείτε στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε, ο προϊστάμενος του τμήματος της Υπηρεσίας συλλογής πληροφοριών, ενημέρωσε την Ιντερπόλ ότι «ο …., ο οποίος έστειλε 1000 ευρώ στον εκτελεστή, είναι στενός συνεργάτης του … (38χρονος κατηγορούμενος τετραπλού φονικού) και επίσης σχετίζεται με υψηλόβαθμο στέλεχος της φατρίας».

Η επιστολή αναφερόταν για την φατρία στη οποία υπάγεται ο 38χρονος, ο οποίος όπως αναφέρεται συγκεκριμένα,  «είναι μέλος φατρίας η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας δολοφονίας το 2015, εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη, με την χρήση ρουκέτας η οποία σκότωσε τον φρουρό του και ο οποίος ανήκει στην άλλη φατρία».

Όπως αναφέρετε στην επιστολή «η υπόθεση αφορά μια μακροχρόνια βεντέτα μεταξύ δυο φατριών της Λευκωσίας».

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη επιστολή, η Κυπριακή αστυνομία «δίνει» το όνομα του ισοβίτη και του βαρυποινίτη ενώ γίνεται λόγος και για συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη ο οποίος έχει «εγκληματική δράση» και ήταν το πρόσωπο που φέρεται ότι θα πλήρωνε τους δολοφόνους.  Επίσης στην επιστολή η αστυνομία εξηγεί τους λόγους που ο ισοβίτης «μισιέται» με τον ένα εκ των στόχων.    

Δεν «άγγιξαν» τον δεσμοφύλακα…

Τι και αν ισοβίτης και βαρυποινίτης τηλεφωνούσαν μέσω κινητού στον Σέρβο εκτελεστή και διοργάνωναν τις δολοφονίες, τι και αν γνώριζαν τα ονόματα των φυλακισμένων, τι και αν ο Σέρβος κρατούμενος τηλεφωνούσε στον εκτελεστή από θάλαμο του σωφρονιστικού ιδρύματος και οι επικοινωνίες ηχογραφούνται, τι και αν οι επαφές των κρατουμένων δηλώνονται εκ των προτέρων, η αστυνομία ούτε καν μπήκε στον «κόπο» να ενημερώσει την Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να δοθούν στοιχεία.

Και το επόμενο ερώτημα… Για τον δεσμοφύλακα οι φυλακές ενημερώθηκαν; Επίσης, ούτε λόγος…

Μέχρι σήμερα η διεύθυνση των Κεντρικών φυλακών δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση από την αστυνομία, παρά το γεγονός ότι οι αρχές τον έχουν «φακελωμένο» ως πρόσωπο με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο και εύλογα συμπεράνει κάποιος ότι με βάση τα στοιχεία ο δεσμοφύλακας θα μπορούσε να βρίσκεται σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών από τους ποινικούς ανακριτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρόμοια στοιχεία κάποιοι αστυνομικοί έχουν μετατεθεί μετά τις αποκαλύψεις ωστόσο κάποιοι άλλοι, που ενώ τους «καίνε» τα τηλέφωνα με υπόπτους του τετραπλού φονικού, παραμένουν στις θέσεις τους, όπως και ο δεσμοφύλακας.

Και παρόλα αυτά, «σιωπή» από την αστυνομία… Και το ερώτημα ξανά! Tελικά μιλάμε για λάθος χειρισμούς ή για κουκούλωμα με φόντο την διαφθορά σε όλα τα στρώματα του σώματος και απλά το μπαλάκι ευθυνών πάει και έρχεται;

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ με την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή