Κι άλλο «κατόρθωμα»… Αστυνομικός τηλεφώνησε κατά λάθος στον Σέρβο εκτελεστή

Η μια αποκάλυψη φέρνει την άλλη σε σχέση με τους Σέρβους εκτελεστές που έφθασαν στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο και «προανήγγειλαν» τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων «δικών» τους σε συνεργασία με Κύπριους συνεργούς, για τους οποίους η Ιντερπόλ σήμανε συναγερμό χωρίς ωστόσο η Κυπριακή αστυνομία να τεθεί σε κινητοποίηση.

Αποτέλεσμα των λάθος χειρισμών οι Σέρβοι να την «κάνουν» άρον άρον, οι Κύπριοι συνεργοί να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους αφού όπως προκύπτει δεν έγιναν οι απαιτούμενες έρευνες, και 3 μήνες μετά, νέοι πληρωμένοι εκτελεστές πέτυχαν τον ένα εκ των στόχων.     

Όπως είχαμε μεταδώσει στις 22 Μαρτίου η Ιντερπόλ με επιστολή της ενημέρωσε την ηγεσία της αστυνομίας για την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών ενώ έδωσε ονόματα και τηλέφωνα με τους οποίους ο ένας εκ των δολοφόνων είχε επαφές στην Κύπρο όπου οργάνωναν τη διάπραξη του φόνου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ online, αρχικά δόθηκαν στοιχεία για πρόσωπο που πιθανόν να εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και η Ιντερπόλ τον «έδειξε» ως το πρόσωπο που συμφώνησε το συμβόλαιο θανάτου έναντι του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ ενώ στη συνέχεια κατονομάστηκε και δεσμοφύλακας, το όνομα του οποίου αναγραφόταν στις αποδείξεις χρημάτων που πληρώθηκαν για τα αεροπορικά εισιτήρια των δολοφόνων, και όχι μόνο. Επίσης η Ιντερπόλ υπέδειξε και τηλεφωνικές επικοινωνίες καθώς έδωσε και ονόματα για πρόσωπα που αυτή τη στιγμή κατηγορούνται για το τετραπλό φονικό.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν «εκμεταλλεύτηκαν» οι σχετικές πληροφορίες, όχι μόνο δεν έγιναν οι απαραίτητες έρευνες, όχι μόνο οι γνωστοί άγνωστοι διεφθαρμένοι στην αστυνομία ενημέρωσαν το «στρατόπεδο» των δολοφόνων με αποτέλεσμα να διαφύγουν, αλλά η Κυπριακή αστυνομία «καρφώθηκε» από μόνη της στους Σέρβους εκτελεστές….

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αστυνομικός της Ιντερπόλ της Κύπρου μπέρδεψε τη λίστα τηλεφώνων και κάλεσε κατά λάθος τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών ο οποίος σήμανε συναγερμό στους συνεργούς του για αλλαγή αριθμών τηλεφώνων.

Λόγω του ότι τα τηλέφωνα των Σέρβων εκτελεστών παρακολουθούνταν από τις Σερβικές αρχές και την Ιντερπόλ, στο άκουσμα της συνομιλίας οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι ενώ στη συνέχεια, αφού το ένα λάθος έφερνε το άλλο και η υπόθεση τινάχθηκε στον αέρα, η Ιντερπόλ «κατσάδιασε» την Κυπριακή αστυνομία.

Μάλιστα με επιστολές της η Ιντερπόλ στην Κυπριακή αστυνομία αναφέρει ότι δεν δέχεται τη δικαιολογία λάθους, όχι μόνο για το τηλεφώνημα αλλά και για άλλους χειρισμούς της υπόθεσης, κάνοντας αναφορά σε «ενδεχόμενη διαρροή», παραπέμποντας σε πιθανή σκόπιμη διαρροή.

Ο κατάδικος, ο δεσμοφύλακας και η αδράνεια της αστυνομίας

Όπως θεωρείται πλέον δεδομένο και με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία, οι δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων «δικών» τους προσώπων άρχισαν να σχεδιάζονται από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε έφθασαν πληροφορίες «φωτιά» από την Ιντερπόλ.

Πληροφορίες για τις οποίες γνώριζαν μέλη της ηγεσίας της δύναμης, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγού αστυνομίας, ο οποίος σε απάντηση του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ μετά από σχετικό δημοσίευμα διέψευσε ότι γνώριζε.

Κι έτσι οι Κύπριοι συνεργοί, που όπως αποδείχθηκε κάποιοι ήταν οι ίδιοι με το τετραπλό φονικό, συνέχισαν ανενόχλητοι το «έργο» τους μέχρι που πέτυχαν τον ένα εκ των στόχων τους…

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ η Ιντερπόλ με επιστολή στον Αρχηγό αστυνομίας με ημερομηνία 22 Μαρτίου, ενημέρωσε ότι πρόσωπο που πιθανόν να εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές είναι το πρόσωπο που προσέλαβε τον ένα εκ των δυο Σέρβων για την οργάνωση του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Με βάση τα στοιχεία, αυτό προέκυψε στα πλαίσια παρακολούθησης εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία από τις αρχές της χώρας, πρόσωπο από τις φυλακές το οποίο όπως ανέφερε το σήμα της Ιντερπόλ πιθανόν να εκτίει ποινή φυλάκισης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο εκτελεστή.

Μάλιστα η Ιντερπόλ έδωσε στις Κυπριακές αρχές συγκεκριμένο ψευδώνυμο  που χρησιμοποιεί το εν λόγω πρόσωπο καθώς και αριθμό κινητού τηλεφώνου από τον οποίο έγιναν οι συνομιλίες.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην αστυνομία από την Ιντερπόλ, το συμβόλαιο θανάτου συμφωνήθηκε έναντι του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ ενώ τρίτο πρόσωπο που θα επικοινωνούσε με τους εκτελεστές, θα καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ για τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων και του ξενοδοχείου.  Επίσης η Ιντερπόλ έδωσε αριθμό τηλεφώνου με το οποίο θα γινόταν η επικοινωνία

Επίσης όπως είχαμε αποκαλύψει, δόθηκαν πληροφορίες και για συγκεκριμένο δεσμοφύλακα ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, φέρεται να απέστειλε χρήματα για την πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων των εκτελεστών και είναι κάτι που προκύπτει από αποδείξεις στις οποίες αναγράφεται το όνομα του.  Επιπρόσθετα υπάρχουν στοιχεία και για τηλεφωνικές επικοινωνίες από αριθμό των Κεντρικών φυλακών.

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»