Αυτή είναι η πρώτη επιστολή που έστειλε η Ιντερπόλ για τους Σέρβους εκτελεστές

Τεράστια ερωτήματα συνεχίζουν να εγείρονται γύρω από την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο κατά τον περασμένο Μάρτιο «προαναγγέλλοντας» τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων «δικών» τους ανθρώπους, με την αστυνομία να μένει εκτεθειμένη από τους χειρισμούς της με αποτέλεσμα ενώ γνώριζε για το τι επίκειται, δεν έκανε τίποτα. Αποτέλεσμα οι οργανωτές των εκτελέσεων να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους και εκ των υστέρων, για άλλη μια φορά, αυτοί που γνώριζαν εκ των προτέρων, να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών.

Τα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα αποκάλυψε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ σε σχέση με τα στοιχεία «φωτιά» που έστειλε η Ιντερπόλ στις Κυπριακές αρχές και για τα οποία γνώριζε η ηγεσία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγού που είναι ο προϊστάμενος του σώματος, και για τους λάθος χειρισμούς στην όλη υπόθεση. 

Όπως είχαμε αποκαλύψει η Ιντερπόλ στις 22 Μαρτίου απέστειλε την πρώτη επιστολή της στον Αρχηγό αστυνομίας και βοηθό όπου ενημέρωνε για την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών ενώ έδωσε τηλέφωνα με τα οποία οι επίδοξοι δολοφόνοι επικοινωνούσαν με Κύπριους συνεργούς τους, Επίσης η Ιντερπόλ έδωσε ψευδώνυμο προσώπου που όπως ανέφερε πιθανό να εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές.   

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της Ιντερπόλ:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ιντερπόλ, ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας φέρεται να απέστειλε χρήματα για την πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων των δύο Σέρβων και είναι κάτι που προκύπτει από αποδείξεις στις οποίες αναγράφεται το όνομα του. 

Επιπρόσθετα, η αστυνομία γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας, είχε συχνές επαφές με συλληφθέντα που κατηγορήθηκε για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας και κατονομάστηκε από την Ιντερπόλ ως βασικός συνεργός των Σέρβων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πρόσωπο αυτό παρέλαβε στην Κύπρο και τους Αλβανούς εκτελεστές του μακελειού της Αγίας Νάπας.

Το τηλεφώνημα στον Σέρβο εκτελεστή – Επιμένει ότι έγιναν έρευνες η αστυνομία  

Και οι αποκαλύψεις στην όλη υπόθεση έχουν και συνέχεια…

Όσο τραγελαφικό και να ακούγεται, αστυνομικός της Ιντερπόλ της Κύπρου μπέρδεψε τη λίστα τηλεφώνων και κάλεσε κατά λάθος τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών ο οποίος σήμανε συναγερμό στους συνεργούς του για αλλαγή αριθμών τηλεφώνων.

Λόγω του ότι τα τηλέφωνα των Σέρβων εκτελεστών παρακολουθούνταν από τις Σερβικές αρχές και την Ιντερπόλ, στο άκουσμα της συνομιλίας οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι ενώ στη συνέχεια «κατσάδιασε» την αστυνομία.

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η αστυνομία τοποθετείται για δεύτερη φορά σε σχέση με την υπόθεση. Μετά τα δημοσιεύματα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο αρχηγός αστυνομίας τα «έριξε» στην Ανώτατη ηγεσία όπου ανατέθηκαν οι έρευνες ενώ σε νέα ανακοίνωση η δύναμη αναφέρει ότι «η αστυνομία διερεύνησε τις πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον της με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας. Αν και δεν προέκυψε μαρτυρία για τους πιθανούς στόχους των εκτελεστών, η Αστυνομία στη βάση και άλλων πληροφοριών που αξιολογήθηκαν, προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες και έλαβε προληπτικά μέτρα».

  • Πώς λήφθηκαν μέτρα αφού οι ύποπτοι συνέχισαν το «έργο» τους και περίπου 3 μήνες μετά «χτύπησαν» τον ένα εκ των στόχων τους;
  • Αφού λήφθηκαν μέτρα, αυτά τα πρόσωπα είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση; Και αν ναι, πώς γίνεται ο βασικός ύποπτος που έδωσε η Ιντερπόλ ενάμιση μήνα μετά (8 Μαΐου) να παρέλαβε τους Αλβανούς εκτελεστές που έφθασαν στην Κύπρο για να σκοτώσουν τον Καλοψιδιώτη;

Ούτε καν ενημέρωσαν τον Ιωνά και τις φυλακές… Τεράστια ερωτήματα

Με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που έδωσε η Ιντερπόλ εύλογα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι η πρώτη ενέργεια των ανακριτών της υπόθεσης ήταν να ενημερωθούν οι Κεντρικές φυλακές ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

  • Είναι όντως κατάδικος ο εγκέφαλος «Cure» που ανέφερε η Ιντερπόλ;
  • Ανακρίθηκε ο δεσμοφύλακας τόσο για τα τηλεφωνήματα όσο και για το γεγονός ότι το όνομα του αναγραφόταν στις αποδείξεις των αεροπορικών επιστατριών;    
  • Έγινε διερεύνηση για το τηλεφώνημα στους Σέρβους από την πτέρυγα 9;

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ούτε οι ανακριτές, ούτε τα μέλη της ανώτατης ηγεσίας, ούτε ο Αρχηγός αστυνομίας ως προϊστάμενος του σώματος ενημέρωσαν, έστω προληπτικά, τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος ενώ ιδέα δεν είχε ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε εξηγήσεις μετά το δημοσίευμα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ που απεκάλυπτε στοιχεία της Ιντερπόλ σε σχέση με το δεσμοφύλακα. Δηλαδή 4 μήνες μετά και αφότου άρχισαν τα όργανα μετά το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας. 4 μήνες μετά ενημερώθηκε από τα δημοσιεύματα και η διεύθυνση των φυλακών οι ενέργειες της οποίας ήταν άμεσες έστω για προληπτικούς λόγους.

  • Δεν θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι το σήμα της Ιντερπόλ μιλούσε για δεσμοφύλακα και πιθανό κατάδικο που είχαν σχέση με άλλο Κύπριο συνεργό ο οποίος μεταφέρθηκε ως υπόδικος για το τετραπλό φονικό;

Δεδομένα τα οποία προκαλούν τεράστια ερωτήματα και αφήνουν εκτεθειμένη τόσο την ηγεσία της αστυνομίας όσο και τον ίδιο τον Αρχηγό της δύναμης που ενώ γνώριζε για την υπόθεση στην συνέχεια δεν «γνώριζε» και ο χειρισμός «ανατέθηκε στην ανώτατη ηγεσία».

  • Δεν θα έπρεπε να παρακολουθεί ως προϊστάμενος του σώματος, την πορεία μια τέτοιας σοβαρής υπόθεσης;
  • Και αν την παρακολουθούσε, δεν θα έπρεπε οι υφιστάμενοι του, εάν τα έκαναν μαντάρα, να λάβουν αυστηρές συστάσεις;
  • Και αφού αυτοί δεν ενημέρωσαν Υπουργό και φυλακές γιατί ο ίδιος δεν «ανέλαβε» δράση και να δώσει οδηγίες;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η άφιξη των Σέρβων εκτελεστών για τη δολοφονία του Αλέξη

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»