«Έδειξε» δεσμοφύλακα η Ιντερπόλ για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες! Γνώριζε ο αρχηγός

Τεράστια ερωτήματα συνεχίζουν να εγείρονται γύρω από τους χειρισμούς της αστυνομίας σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Φάνου Καλοψιδιώτη, που «προαναγγέλθηκαν» από τον περασμένο Απρίλιο με την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, για τους οποίους σήμανε συναγερμό στις Κυπριακές αρχές η Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ,  από τον Απρίλιο ο αρχηγός αστυνομίας είχε στα χέρια του σημείωμα σχετικά με διεφθαρμένα μέλη του σώματος τα οποία έχουν «στενές» σχέσεις με πρόσωπα του υποκόσμου.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον 5 από διάφορα τμήματα, κατονομάστηκαν από την ΚΥΠ και το Γραφείο Πληροφοριών στον αρχηγό ενώ το σχετικό σημείωμα έγραφε και τα άτομα της νύχτας με τα οποία διασυνδέονται.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Αρχηγός αστυνομίας γνώριζε και για το μήνυμα της Ιντερπόλ σε σχέση με τους Σέρβους εκτελεστές, το οποίο «έδειχνε» και δεσμοφύλακα των Κεντρικών φυλακών ως πρόσωπο που ενδεχομένως να βρίσκεται ανάμεσα στους Κύπριους συνεργούς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ιντερπόλ, ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας φέρεται να απέστειλε χρήματα για την πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων των δύο Σέρβων και είναι κάτι που προκύπτει από αποδείξεις στις οποίες αναγράφεται το όνομα του.  

Και τηλέφωνα από τις Κεντρικές Φυλακές… 

Έγκυρες πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ αναφέρουν επίσης, ότι τόσο η Ιντερπόλ όσο και η ΚΥΠ ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας, είχε συχνές επαφές με συλληφθέντα που βρίσκετε υπό κράτηση για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος κατονομάστηκε επίσης από την Ιντερπόλ ως ένας από τους Κύπριους συνεργούς των Σέρβων, ενώ με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία της αστυνομίας είναι το πρόσωπο που παρέλαβε στην Κύπρο τους Αλβανούς εκτελεστές του μακελειού της Αγίας Νάπας.

Ενώπιον της αστυνομίας βρίσκονται και στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι ο δεσμοφύλακας είχε επαφές, από τηλέφωνο των Κεντρικών Φυλακών, με τον συλληφθέντα του τετραπλού φονικού, ο οποίος τότε ήταν ελεύθερος.

Επίσης, η Ιντερπόλ ανέφερε στις Κυπριακές αρχές, ότι ο ένας εκ των Σέρβων εκτελεστών, (τα τηλέφωνα των οποίων παρακολουθούνταν και των δύο) δέχθηκε τηλέφωνο από την Πτέρυγα 9 των Κεντρικών Φυλακών.
 

Σε αδράνεια η αστυνομία…

Ωστόσο, παρά τα στοιχεία τόσο της Ιντερπόλ, όσο και της ΚΥΠ γύρω από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ποτέ δεν δόθηκαν οδηγίες για περαιτέρω διερεύνηση, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτήματα και αφήνει εκτεθειμένο τον αρχηγό αστυνομίας ο οποίος όπως προκύπτει γνώριζε πολλά αλλά δεν έκανε τίποτα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι ούτε τα στοιχεία που δόθηκαν στις κυπριακές αρχές για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες είχαν διερευνηθεί και η υπόθεση παρέμεινε στα συρτάρια ενώ η αστυνομία άφησε ανενόχλητα τα πρόσωπα που κατονομάστηκαν από την Ιντερπόλ.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, η Ιντερπόλ είχε «κατσαδιάσει» την αστυνομία καθώς διεφθαρμένα μέλη της ειδοποίησαν το «στρατόπεδο» των Σέρβων εκτελεστών ότι οι αρχές γνωρίζουν, και έτσι έφυγαν άρον άρον από την Κύπρο.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχετικές πληροφορίες για την υπόθεση βλέπουν το φως της δημοσιότητας χωρίς όμως ο Αρχηγός αστυνομίας να δίνει απαντήσεις γύρω από τους χειρισμούς της δύναμης ενώ σε ότι αφορά τα διεφθαρμένη μέλη αρκέστηκε να μιλήσει για «μελέτες» χωρίς όμως να ληφθούν μέτρα για τα μέλη που κατονομάστηκαν από ΚΥΠ και Γραφείο Πληροφοριών.

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους