Έγγραφα «φωτιά»! Γνώριζαν και για ισοβίτη πίσω από τους φόνους – Λάθη ή κουκούλωμα;

Νέα στοιχεία «φωτιά» γύρω από τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες στην Κύπρο που «προαναγγέλθηκαν» τον περασμένο Μάρτιο σε βάρος προσώπων της νύχτας, φέρνει στο φως ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα την αδράνεια της αστυνομίας που γνώριζε πολλά αλλά δεν έκανε τίποτα και εύλογα διερωτάται κάποιος αν υπήρχαν σκοπιμότητες πίσω από τους χειρισμούς της.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας και αποκαλύπτουμε, σε δεύτερη επιστολή που απέστειλε η Ιντερπόλ, με ημερομηνία 24 Μαρτίου, οι Κυπριακές αρχές ενημερώθηκαν ξανά ότι κατάδικος με το ψευδώνυμο «cure» συνεχίζει να έχει επαφές με τον Σέρβο εκτελεστή, δίνοντας μάλιστα σχετικά τηλέφωνα επικοινωνίας, ενώ διαπιστώνεται η εμπλοκή και δεύτερου φυλακισμένου.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν από την ίδια την αστυνομία μας σε συνδυασμό με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, διαπιστώθηκε οτι πρόκειται για Σέρβο βαρυποινίτη που καταδικάστηκε για υπόθεση ναρκωτικών και γνωστό ισοβίτη που καταδικάστηκε για φόνο, οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις και κρατούνται στην πτέρυγα 9 των Κεντρικών φυλακών. Όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, ο ισοβίτης «μισιέται» με τον ένα εκ των προσώπων που ήταν στόχος και έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. 

Ωστόσο, τα τηλεφωνήματα από τους «μέσα» με τους «έξω» γίνονταν από κινητό τηλέφωνο ( από τις 14 Μαρτίου) ενώ στις 23 Μαρτίου η επικοινωνία με τον Σέρβο εκτελεστή έγινε μέσω τηλεφωνικού θαλάμου των Κεντρικών Φυλακών, με τις συνομιλίες όλων των κρατουμένων να καταγράφονται όπως προβλέπει ο νόμος.  

Ατράνταχτα στοιχεία… Λάθος χειρισμοί ή… «κάλυψη»;

Τεράστια ερωτήματα προκύπτουν από τους «χειρισμούς» της αστυνομίας στην όλη υπόθεση αφού όπως αποδεικνύεται οι αρχές είχαν στα χέρια τους ατράνταχτα στοιχεία που θα μπορούσαν να δράσουν προληπτικά. Αντί αυτού, ούτε καν προχώρησαν σε ανακρίσεις ή λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στα χέρια του ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, οι Κυπριακές αρχές, παρά το γεγονός ότι εντόπισαν τον ισοβίτη και τον βαρυποινίτη που είχαν εμπλοκή στην οργάνωση των δολοφονιών, τους άφησαν να κάνουν την «δουλειά» τους. Μάλιστα η Ιντερπόλ ενέπλεξε στην υπόθεση και συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη, τον οποίο «έδειξε» ως το πρόσωπο που θα πλήρωνε τους εκτελεστές ενώ οι Κυπριακές αρχές τους υπέδειξαν ότι ο αναφερόμενος «έχει εγκληματική δράση».

Με βάση τα σχετικά έγγραφα, στις 23 Μαρτίου οι αρχές μπορούσαν να «τσακώσουν» τον Σέρβο κατάδικο και να έχουν στα χέρια τους τη συνομιλία που είχε με τον Σέρβο εκτελεστή ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι επαφές των φυλακισμένων δηλώνονται εκ των προτέρων.  

Ωστόσο, η αστυνομία δεν μπήκε στον «κόπο» να ενημερώσει τις Κεντρικές φυλακές (πράγμα που δεν έγινε μέχρι σήμερα) ούτως ώστε να ελεγχθούν τα τηλέφωνα, και να δοθούν τα σχετικά αποκαλυπτικά στοιχεία. Πράγμα το οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν έγινε ούτε για το δεσμοφύλακα που επίσης «έδειξε» η Ιντερπόλ.  

Με αυτά τα δεδομένα, εύλογα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι σε περίπτωση που ενημερώνονταν οι Κεντρικές φυλακές θα έδιναν την ηχογραφημένη συνομιλία των δυο που είχαν στα χέρια τους οι Σερβικές αρχές που παρακολουθούσαν τον εκτελεστή, πιθανόν να απέτρεπαν την εγκληματική ενέργεια ή έστω να «δυσκόλευαν» όσους άφησαν να κινούνται ανενόχλητους.

Ως εκ τούτου το ερώτημα που τίθεται είναι αν τελικά μιλάμε για λάθος χειρισμούς και αμέλεια ή πρόκειται για κουκούλωμα και σκοπιμότητες.

Το χρονικό, οι συνομιλίες, η οργάνωση του εγκλήματος και η αδράνεια της αστυνομίας    

14 Μαρτίου 2016… Οι πρώτες επαφές
Ώρα: 15:09

Ο κατάδικος με το ψευδώνυμο «Cure» επικοινώνησε με τον Σέρβο εκτελεστή όπου του είπε ότι «υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει» και ότι θα λάβει 100 χιλιάδες ευρώ. 
Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που παρακολουθούνταν από τις Σερβικές αρχές, ο κατάδικος ενημέρωσε τον εκτελεστή ότι συγγενικό πρόσωπο «του ατόμου που θα πληρώσει το ποσό βρίσκεται στην ίδια φυλακή με εκείνον και ότι ψάχνει εδώ και καιρό άνθρωπο για τη δουλειά». (Αναφερόμενος στον ισοβίτη)

17 Μαρτίου… «Έτοιμα τα πάντα»

Ο Σέρβος εκτελεστής επικοινώνησε ξανά με τον «Cure», επίσης μέσω του ιδίου αριθμού, ο οποίος δόθηκε από την Ιντερπόλ, όπου τον ενημέρωσε ότι θα του στείλει έναν αριθμό τηλεφώνου ώστε να τηλεφωνήσει σε ένα άλλο πρόσωπο. (Αναφερόμενος στον 38χρονο κατηγορούμενο τετραπλού φονικού).

Από την πλευρά του ο Σέρβος τον ενημέρωσε ότι «έχει προετοιμάσει τα πάντα και ότι μπορεί να ενεργήσει εντός των επόμενων 7 ημερών  και ότι θα διευθετήσει τις λεπτομέρειες με το πρόσωπο.

Ώρα: 16:14

Ο «Cure» τηλεφώνησε ξανά στον εκτελεστή και οι δυο συνενώθηκαν για την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να έρθει στην Κύπρο ενώ ο Σέρβος του είπε ότι «θα αναχωρήσει από την Κύπρο μόλις παραλάβει τα χρήματα στις 21/22.3.16 και ότι όταν επιστρέψει από την Κύπρο ο άνθρωπος του που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά θα πάει εκεί».

Επίσης ο εκτελεστής, όπως προκύπτει, θα ανέθετε τη «δουλειά» σε «2 ανθρώπους, ανάλογα με το αν πρέπει η δουλεία να γίνει από επαγγελματία ή ερασιτέχνη».

Ώρα: 16:21

Ο «Cure» απέστειλε μήνυμα στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή με το ακόλουθο περιεχόμενο:  «Αεροδρόμιο Erkan, πόλη Λευκωσία, Κύπρος''.

18 Μαρτίου 2016…  Τα «ραντεβού» και ο ύποπτος του τετραπλού!  

Ο 38χρονος, που αυτή την στιγμή κατηγορείται για το τετραπλό φονικό και το σχεδιασμό του εγκλήματος, επικοινώνησε με τον εκτελεστή μέσω μηνυμάτων όπου τον ενημέρωσε ότι κράτησε το αεροπορικό εισιτήριο του, με τη διαδρομή Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη Λευκωσία (Ερκάν).

Ώρα 15:52

Ο εκτελεστής δέχεται τηλεφώνημα από τον 38χρονο Κύπριο όπου συμφωνούν να συναντηθούν  στις 22.3.16, ημέρα άφιξης του στην Κύπρο.

Ώρα: 17: 16

Ο 38χρονος επικοινωνεί ξανά με τον εκτελεστή και «τον πληροφορεί ότι μπορεί να έρθει στο ραντεβού που διευθέτησαν αλλά ο εκτελεστής του ζητά 1000 ευρώ γα τα έξοδα ταξιδιού, κάτι το οποίο αρνείται ο Κύπριος συνεργός καθώς όπως του ανέφερε «δεν θέλει να στείλει χρήματα μέσω της Western Union για λόγους ασφαλείας».

Ωστόσο ο εκτελεστής ζήτησε και πάλι να πληρώσει, υποδεικνύοντας του την συμφωνία που είχε με τον Σέρβο κατάδικο «Cure».

19 Μαρτίου 2016…  Το επόμενο βήμα
Ώρα 16:38

Ο εκτελεστής λαμβάνει μήνυμα στο τηλέφωνο του από τον 38χρονο Κύπριο συνεργό, ο οποίος τον ενημέρωσε «ότι όλα είναι εντάξει και ότι θα πληρωθεί τα 1000 ευρώ όπως συμφώνησαν».

Ώρα 18:41

Ο εκτελεστής δέχεται νέο τηλεφώνημα από τον 38χρονο ο οποίος του ζήτησε όπως του «αποστείλει με μήνυμα τις ακριβείς πληροφορίες για το σκοπό της αποστολής των χρημάτων, επιβεβαίωσε τη διαδρομή άφιξης του στην Κύπρο» ενώ διευθετήθηκε όπως τον περιμένει στο αεροδρόμιο με την άφιξη του.

Μετά τη συνομιλία, ο εκτελεστής έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:  «...(όνομα) ...(επίθετο) πόλη Nis, Σερβία, λεπτομέρειες για Western Union ενώ δεύτερο μήνυμα έλεγε «διαβατήριο Βοσνίας Ερζεγοβίνης, αρ. a1…… πτήση Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Ερκαν (Λευκωσία).

21 Μαρτίου 2016… Τα «κανόνισε» ο δεσμοφύλακας

Οι δυο τους επικοινώνησαν μεταξύ τους τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και με μηνύματα όπου ο 38χρονος ενημέρωσε τον Σέρβο ότι «το ποσό των 1000 ευρώ που ζήτησε, αποστάληκε από τον  …….. (δεσμοφύλακα), και ότι θα μπορούσε να παραλάβει μόνο 940, και ότι ο κωδικός είναι 6ΧΧΧΧΧΧΧ.

22 Μαρτίου 2016… Η άφιξη!

Ο Σέρβος εκτελεστής έφθασε στην Κύπρο από την Σερβία με την πτήση PC984 μέσω Κωνσταντινούπολης.

23 Μαρτίου 2016…  Το πρώτο τηλέφωνο από το θάλαμο των φυλακων

Ο Σέρβος εκτελεστής αναχώρησε από την Κύπρο στις 23 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, ο κατάδικος «Cure», επικοινώνησε από το θάλαμο των φυλακών (22771081) στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή ο οποίος του ανέφερε ότι «γνώρισε τον άντρα (38χρονο Κύπριο συνεργό), ότι   η κατάσταση είναι καλή και ότι έχει ανθρώπους για τη δουλειά και ότι το μόνο που τον ανησυχεί είναι αν θα πληρωθεί όπως συμφώνησαν».

Ο Σέρβος του είπε ότι «περιμένει 2-3 χιλιάδες ευρώ να του πληρωθούν ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού των ανδρών του ώστε να φθάσουν στη Κύπρο από τη Βοσνία και οτι θα αναχωρήσουν μόλις πληρωθούν, πιθανόν στις 27 ή 28 Μαρτίου 2016».

Επίσης ο εκτελεστής και ο κατάδικος «συζήτησαν τις λεπτομέρειες αποστολής των χρημάτων, αν θα είναι στη Σερβία ή κάποια άλλη χώρα που θα βρίσκεται ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δουλειάς».

Επιπρόσθετα, οι δυο συζήτησαν ότι «πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές που θα ήθελε να αναθέσει στην ομάδα από κάποιες γειτονικές χώρες αλλά θα το συζητήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Το διήμερο στην Κύπρο…

Ο Σέρβος εκτελεστής κατά την διήμερη παραμονή του στην Κύπρο διέμενε σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, το όνομα του οποίο επίσης κατέχει η αστυνομία, και στο οποίο είχε συναντηθεί με τον 38χρονο που κατηγορείται για το τετραπλό φονικό.

Μάλιστα η αστυνομία, έχει στα χέρια της τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος το οποίο χρησιμοποίησε ο 38χρονος για να μεταβεί στα κατεχόμενα ενώ όπως φαίνεται από σχετικά έγγραφα γνωρίζει ακριβώς τις ώρες που πέρασε το οδόφραγμα Αγίου Δωματίου. 

Γνώριζαν όλοι, έγγραφο δείχνει να γνώριζε ο Αρχηγός αλλά… "σιωπή"

Αξιοσημείωτο σε όλο αυτό είναι η «άνεση» με την οποία κινείτο το στρατόπεδο που ετοίμαζε τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες το οποίο λίγες ημέρες μετά το μήνυμα της Ιντερπόλ γνώριζε από «μέσα» ότι η αστυνομία είναι ενήμερη για τα σχέδια τους. Ωστόσο, άγνωστο αν γνώριζε και το ότι δεν ενημερώθηκαν οι φυλακές για αυτό και οι κατάδικοι συνέχισαν μέσω τηλεφώνων την οργάνωση των εγκλημάτων, όπως και ο 38χρονος που βρισκόταν «έξω» και ήταν ο συνδετικός κρίκος και ο ρόλος του ήταν καθοριστικός…

Για  τους χειρισμούς ήταν ενήμεροι πολλοί, με τις ευθύνες όμως να βαραίνουν τους προϊστάμενους των τμημάτων που εμπλέκονταν (η Υπηρεσία συλλογής πληροφοριών διαχειριζόταν τις πληροφορίες και το τμήμα είχε εμπλοκή στις παρακολουθήσεις) και τον Αρχηγό αστυνομίας, οι οποίοι δεν έπαιρναν από το αφτί τους υφιστάμενους τους που είτε διέρρεαν πληροφορίες στον υπόκοσμο είτε δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους με αποτέλεσμα να τινάξουν την υπόθεση στον αέρα. Και αυτό, νοουμένου πάντα ότι οι ίδιοι, που έδιναν τις εντολές στους «στρατιώτες» τους, ήταν υπόδειγμα και άκρως επαγγελματίες….

Στην περίπτωση του Αρχηγού αστυνομίας καταλογίζονται οι περισσότερες ευθύνες, καθώς ηγείται του σώματος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βγάζει την ουρά του απ΄ έξω ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, εκτός από τις επιστολές της Ιντερπόλ που στάλθηκε και στον ίδιο, και άλλα έγγραφα τον «δείχνουν» να γνώριζε και να ήταν ενήμερος από τον επικεφαλή της υπό διεύθυνσης του οργανωμένου εγκλήματος.. Ωστόσο σε περίπτωση που πράγματι δεν γνώριζε, το ερώτημα που τίθεται πώς είναι δυαντόν για μια τέτοια σοβαρή υπόθεση ο Αρχηγός αστυνομίας να βρίσκεται στον ύπνο του δικαίου;

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση δεν ανακρίθηκε κανένας, δεν εκδόθηκαν εντάλματα, δεν ενημερώθηκαν οι Κεντρικές φυλακές και δεν έγιναν έρευνες, δεν ενημερώθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν μετατέθηκε στην ώρα του ο αστυνομικός της Ιντερπόλ που τηλεφώνησε κατά «λάθος» στον εκτελεστή, διενεργήθηκε διοικητική έρευνα όπου διαπιστώθηκαν λάθη και παραλήψεις χωρίς όμως και πάλι να γίνει οτιδήποτε, δεν μετατέθηκαν αστυνομικοί που συνομιλούσαν με ύποπτο αλλά δεν έχει τεθεί ούτε σε διαθεσιμότητα ο δεσμοφύλακας ενώ μετά και διαφυγή των εκτελεστών την δεύτερη φορά (14 Απριλίου) οι Κύπριοι συνεργοί έφεραν ανενόχλητοι στην Κύπρο, Αλβανούς εκτελεστές οι οποίοι διέπραξαν και το μακελειό στην Αγία Νάπα.

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς