Νέα στοιχεία για τους Σέρβους εκτελεστές! Τι γνώριζε η ηγεσία της αστυνομίας

Συνέχεια αποκαλύψεων σε σχέση με την υπόθεση των δύο Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο και «προανήγγειλαν» τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες για τις οποίες η Ιντερπόλ σήμανε συναγερμό στις Κυπριακές αρχές.

Ωστόσο τα γνωστά άγνωστα διεφθαρμένα μέλη της δύναμης ειδοποίησαν τον «εγκέφαλο» για το σήμα που έφθασε στην αστυνομία και έτσι οι δυο δολοφόνοι την «έκαναν» άρον άρον.  

Μετά το τετραπλό φονικό, το οποίο φαίνεται να έχει την κατάληξη του πενταπλού φονικού όπου οδηγούνται στο εδώλιο εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά όχι οι ηθικοί αυτουργοί, ακολούθησαν αποκαλύψεις που αφήνουν εκτεθειμένη τη δύναμη η οποία όπως φαίνεται δεν είχε κινητοποιηθεί παρά την πληροφόρηση που έλαβε.

Όπως θεωρείται πλέον δεδομένο και με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία, οι δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων «δικών» τους προσώπων άρχισαν να σχεδιάζονται από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε έφθασαν πληροφορίες «φωτιά» από την Ιντερπόλ.

Πληροφορίες για τις οποίες γνώριζαν μέλη της ηγεσίας της δύναμης, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγού αστυνομίας, ο οποίος σε απάντηση του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ μετά από σχετικό δημοσίευμα διέψευσε ότι γνώριζε.

Κι έτσι οι Κύπριοι συνεργοί, που όπως αποδείχθηκε κάποιοι ήταν οι ίδιοι με το τετραπλό φονικό, συνέχισαν ανενόχλητοι το «έργο» τους μέχρι που πέτυχαν τον ένα εκ των στόχων τους…

  • Ανακρίθηκαν οι Κύπριοι ύποπτοι που κατονόμασε η Ιντερπόλ;
  • Δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν τη σύλληψη τους για περαιτέρω διερεύνηση; (Σε άλλες περιπτώσεις μετά από στοιχεία της Ιντερπόλ ακολούθησαν συλλήψεις για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Πχ σχεδιασμός απαγωγής παιδιού)  
  • Έγινε διερεύνηση των αριθμών κινητών τηλεφώνων που επικοινωνούσαν οι Κύπριοι με τους Σέρβους;
  • Σε σχέση με το δεσμοφύλακα που φέρεται να πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια των Σέρβων με βάση τις αποδείξεις της Ιντερπόλ, έγιναν εξετάσεις ή δεν ανακρίθηκε καν;
  • Τον Απρίλιο η Ιντερπόλ κατονόμασε γνωστό πρόσωπο της νύχτας ως το άτομο που παρέλαβε την πρώτη φορά τον ένα εκ των εκτελεστών του Αλέξη. Ένα μήνα αργότερα ο συγκεκριμένος ύποπτος παρέλαβε τους Αλβανούς εκτελεστές του Φάνου. Τι μέτρα λήφθηκαν και γιατί ο ύποπτος δρούσε ανενόχλητος;

Συνέχεια αποκαλύψεων… Μετά το δεσμοφύλακα και πιθανή εμπλοκή κατάδικου  

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ online, η Ιντερπόλ με επιστολή στον Αρχηγό αστυνομίας με ημερομηνία 22 Μαρτίου, ενημέρωσε ότι πρόσωπο που πιθανόν να εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές είναι το πρόσωπο που προσέλαβε τον ένα εκ των δυο Σέρβων για την οργάνωση του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Με βάση τα στοιχεία, αυτό προέκυψε στα πλαίσια παρακολούθησης εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία από τις αρχές της χώρας, πρόσωπο από τις φυλακές το οποίο όπως ανέφερε το σήμα της Ιντερπόλ πιθανόν να εκτίει ποινή φυλάκισης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο εκτελεστή.

Μάλιστα η Ιντερπόλ έδωσε στις Κυπριακές αρχές συγκεκριμένο ψευδώνυμο  που χρησιμοποιεί το εν λόγω πρόσωπο καθώς και αριθμό κινητού τηλεφώνου από τον οποίο έγιναν οι συνομιλίες. 

100 χιλιάδες το «μεροκάματο» για τη διάπραξη του φόνου…

Έγκυρες πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ αναφέρουν επίσης ότι η Ιντερπόλ ανέφερε το συμβόλαιο θανάτου συμφωνήθηκε έναντι του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ ενώ τρίτο πρόσωπο που θα επικοινωνούσε με τους εκτελεστές, θα καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ για τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων και του ξενοδοχείου.  Επίσης η Ιντερπόλ έδωσε αριθμό τηλεφώνου με το οποίο θα γινόταν η επικοινωνία

Με το συγκεκριμένο σημείωμα η Ιντερπόλ ζητούσε από την αστυνομία όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εντοπισμό του ενός εκ των δυο εκτελεστών που θα έφθανε αρχικά μόνος του στην Κύπρο ενώ ζητήθηκε να τεθεί υπό παρακολούθηση και να ελεγχθούν οι συνδρομητές των δυο κινητών τηλεφώνων.

Τις σχετικές πληροφορίες, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην ηγεσία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγού της δύναμης, τις απέστειλε η Ιντερπόλ την ημέρα όπου θα έφθανε μέσω κατεχομένων ο ένας εκ των δύο εκτελεστών. 

Τεράστια ερωτήματα και το μπαλάκι των ευθυνών πάει και έρχεται…

Μετά το τετραπλό φονικό, στο οποίο δολοφονήθηκε και αστυνομικός, βγήκε στην επιφάνεια το θέμα των διεφθαρμένων μελών της δύναμης.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ενώπιον του Αρχηγού αστυνομίας έφθασαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και όχι μόνο, ονόματα αστυνομικών που συνδέονται με πρόσωπα της νύχτας ενώ σε ότι αφορά τις διαρροές με τους Σέρβους εκτελεστές διατάχθηκε διοικητική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας «αγνοούνται».

Επίσης όπως είχαμε αποκαλύψει, δόθηκαν πληροφορίες και για συγκεκριμένο δεσμοφύλακα ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, φέρεται να απέστειλε χρήματα για την πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων των εκτελεστών και είναι κάτι που προκύπτει από αποδείξεις στις οποίες αναγράφεται το όνομα του.  Επιπρόσθετα υπάρχουν στοιχεία και για τηλεφωνικές επικοινωνίες από αριθμό των Κεντρικών φυλακών.

Ωστόσο για άλλη μια φορά το μπαλάκι των ευθυνών πάει και έρχεται…

Όπως είχαμε μεταδώσει για τις σχετικές πληροφορίες της Ιντερπόλ γνώριζε και ο Αρχηγός αστυνομίας ο οποίος όμως όπως φαίνεται αφήνει τον εαυτό του έξω από τις ευθύνες που προκύπτουν και τα «ρίχνει» «σε μέλη της ανώτατης ηγεσίας και στα καθ’ ύλην αρμόδια τμήματα της Υπηρεσίας» στα οποία ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης.  

Ως προϊστάμενος δεν θα έπρεπε να γνωρίζει την πορεία των ερευνών μιας τέτοιας σοβαρής υπόθεσης;

  • Δεν είχε ενημέρωση ο Αρχηγός, ως προϊστάμενος, στην καθημερινή πρωινή σύσκεψη από τα μέλη του επί του θέματος;
  • Αν οι υφιστάμενοι του προέβαιναν σε λάθος χειρισμούς ή δεν έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις, ως προϊστάμενος, δεν θα έπρεπε γνωρίζει και να δώσει οδηγίες;
  • Έγινε διερεύνηση αν το πρόσωπο με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο που ανέφερε η Ιντερπόλ είναι κατάδικος των Κεντρικών φυλακών ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες;
  • Ελέγχθηκαν τα υπό αναφερόμενα τηλεφωνήματα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος τόσο από τον πιθανό κατάδικο όσο και από το δεσμοφύλακα;
  • Ενημερώθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ως πολιτικός προϊστάμενος τόσο των Κεντρικών φυλακών όσο και της αστυνομίας για αυτό το σοβαρό θέμα; Και αν ενημερώθηκε, πότε; Από το Μάρτιο όποτε διαβιβάστηκαν οι πληροφορίες ή μετά τα δημοσιεύματα;
  • Δεν θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι το σήμα της Ιντερπόλ μιλούσε για δεσμοφύλακα και πιθανό κατάδικο που είχαν σχέση με άλλο Κύπριο συνεργό ο οποίος μεταφέρθηκε ως υπόδικος για το τετραπλό φονικό;

Με βάση την απάντηση του Αρχηγού αστυνομίας ότι «οι πληροφορίες διερευνήθηκαν και δεν προέκυψαν στοιχεία» κάποιος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν απαντηθεί μετά την έρευνα και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ωστόσο, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας για τα ερωτήματα που εγείρονται ως προς την ενημέρωση μετά τα στοιχεία της Ιντερπόλ, ο Αντρέας Αγγελίδης δήλωσε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ online ότι «όπως αναφέρεται στην απάντηση του Αρχηγού αστυνομίας ημερομηνίας 26/7/2016 το όλο θέμα έτυχε χειρισμού από μέλη της ανώτατης ηγεσίας σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Ως εκ τούτου όπως διαπιστώνει κανείς, το μπαλάκι των ευθυνών για άλλη μια φορά πηγαινοέρχεται χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις από πλευράς αστυνομίας για την εν λόγω υπόθεση. 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»