Οι ευθύνες του Αρχηγού που γνώριζε και οι απειλές για αγωγή μετά τις αποκαλύψεις

Πλήρως εκτεθειμένος παραμένει ο Αρχηγός αστυνομίας, ως προϊστάμενος του σώματος, ο οποίος ακόμη δεν έδωσε εξηγήσεις για τα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με τους χειρισμούς της δύναμης στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών αλλά και για το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε ιδέα για την αλληλογραφία με την Ιντερπόλ.

Το οργιώδες παρασκήνιο πίσω από την όλη υπόθεση ξεκίνησε στις 25 Ιουλίου όταν ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ άρχισε να φέρνει στο φως τα στοιχεία «φωτιά» που έδωσε η Ιντερπόλ στις Κυπριακές αρχές, οι οποίες όπως προκύπτει τίναξαν την υπόθεση στον αέρα με τα «κατορθώματα» τους.

Στοιχεία για τα οποία γνώριζε η ανώτατη ηγεσία αλλά και ο Αρχηγός Αστυνομίας ο οποίος ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις με απάντηση του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ανέφερε ότι «δηλώνω κατηγορηματικά ότι, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι, “… ο Αρχηγός Αστυνομίας γνώριζε πολλά και δεν έκανε τίποτε…”.

 

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στην «ανώτατη ηγεσία του σώματος» στην οποία ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης ενώ με βάση τα έγγραφα που υπάρχουν στο καταστατικό της αστυνομίας, ο Αρχηγός της δύναμης ήταν ενήμερος για τα πάντα.  Πράγμα το οποίο αποδείχτηκε περίτρανα στη συνέχεια με όσα αποκαλύφθηκαν.

 

Αδικημένος ή «επιχείρηση» φίμωσης;

Παρόλα αυτά, εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online που τον άφηνε εκτεθειμένο επιχείρησε να «κατεβεί» το σχετικό δημοσίευμα με διάφορες «συναλλαγές»,  ενώ δεν προχώρησε απευθείας στην διάψευση ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

Ακολούθως, με βάση το γεγονός ότι ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online κατέχει στοιχεία και δεν απέσυρε το ρεπορτάζ, ο Αρχηγός Αστυνομίας έστειλε επιστολή μέσω δικηγόρου «προειδοποιώντας» με νομικά μέτρα εάν δεν αποσυρόταν άμεσα το δημοσίευμα.

Και η ιστορία έχει και συνέχεια…

Μετά τα δημοσιεύματα ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε εξηγήσεις από τον Αρχηγό Αστυνομίας καθώς δεν είχε ιδέα για την αλληλογραφία της Ιντερπόλ, γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτήματα αν λάβει κανείς υπόψη, ότι ο Ιωνάς Νικολάου είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος των Κεντρικών Φυλακών, για τις οποίες η Ιντερπόλ έδωσε στοιχεία για πρόσωπα που θα έπρεπε να διερευνηθούν.

Με βάση τη κοινή λογική, για μια τέτοια σοβαρή υπόθεση, ο Αρχηγός Αστυνομίας εάν επιμένει στον ισχυρισμό ότι δεν γνώριζε τίποτα, θα έπρεπε ως προϊστάμενος είτε να είχε ενημέρωση για το κάθε τι, είτε θα έπρεπε να πάρει από το «αφτί» τους υφιστάμενους του που παρέμειναν σε αδράνεια. Από την άλλη όμως, στρατηγική «σιωπής» γιατί ο ίδιος δεν ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, άμεση ήταν η κινητοποίηση του όταν τα «κάστρα» άρχισαν να γκρεμίζονται μετά τις αποκαλύψεις, αφού διορίστηκε άμεσα ποινικός ανακριτής για να βρεθούν οι «χαφιέδες», ενώ για τα υπόλοιπα ούτε λόγος….

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»