Αμετακίνητοι οι αστυνομικοί που είχαν επαφές με ύποπτο του τετραπλού φονικού

Αναβρασμός επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο αστυνομικό σώμα, μετά και τα όσα είδαν τον φώς της δημοσιότητας σε σχέση με την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών και το τετραπλό φονικό που ακολούθησε.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και 2 μήνες μετά το μακελειό της Αγίας Νάπας, σε μια προσπάθεια να παταχθεί το φαινόμενο της διαφθοράς, όπως οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν, έγιναν περίπου 30 μεταθέσεις από διάφορα τμήματα, ενώ οι πρώτοι «επίλεκτοι» που μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους ήταν αστυνομικοί που είχαν σχέσεις με τον αστυνομικό που δολοφονήθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου και συνόδευε τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

Ως εκ τούτου και με βάση άλλες πληροφορίες ότι έχουν διασυνδέσεις με πρόσωπα της νύχτας κάποιοι αστυνομικοί μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους.

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, στη λίστα των μεταθέσεων δεν βρίσκονται τα ονόματα τουλάχιστον 2 αστυνομικών οι οποίοι όπως διαπιστώνεται από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα είχαν επαφές με ύποπτο του τετραπλού φονικού.

Γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και εύλογα διερωτάται κάποιος αν τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν διερευνηθεί ή αν προσπεράστηκαν και δεν κρίθηκε αναγκαία η μετάθεση των συγκεκριμένων αστυνομικών.  Από την άλλη όμως, αφού διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της δύναμης είχαν επαφές με ύποπτο του τετραπλού που δραστηριοποιείτο στη νύχτα, δεν θα έπρεπε και αυτοί έστω για προληπτικούς λόγους να μετατεθούν αφού βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις;

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές στη θέση του παραμένει άλλος ένας αστυνομικός για τον οποίο επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες επίσης με ύποπτο του τετραπλού φονικού σε επίμαχο χρόνο.

Επίσης οι πληροφορίες  και για άλλους αστυνομικούς πηγαίνουν και έρχονται, ακόμη και για πιο υψηλόβαθμα μέλη της δύναμης εκ των οποίων μάλιστα κάποιοι στο παρελθόν μετατέθηκαν από τη θέση τους καθώς σε βάρος τους υπήρχαν στοιχεία «φωτιά» που τους έδειχναν ως πρόσωπα που είχαν στενές σχέσεις με πρόσωπα του υποκόσμου.  Μάλιστα ο ένας μετατέθηκε δυο φορές για θέματα διαφθοράς ενώ ο συγκεκριμένος έχει στενές σχέσεις με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, γεγονός που αφήνει σκιές.   

Με βάση τα δεδομένα εύλογα διερωτάται κάποιος εάν:

   - Η κάθαρση θα είναι επιλεκτική; 
   - Με ποια κριτήρια τελικά θα παταχθεί η διαφθορά;
   - Το μαχαίρι μπορεί να μπει στο κόκαλο; Θέλουμε να μπει; Ή θα φεύγουν μόνο οι πιο «μικροί» και να μένουν πίσω οι πιο «γεροί»;  
   - Θέλουμε όντως να βρούμε στοιχεία για όλους τους διεφθαρμένους (μικρούς, μεγάλους) ή εξαρτάται από την περίπτωση και τις πλάτες του κάθε ενός;
   - Κι αφού γνωρίζατε για διεφθαρμένους αστυνομικούς και πριν από το τετραπλό φονικό, γιατί αυτοί δεν μετατέθηκαν την ώρα που έπρεπε; Τι περιμένατε; Και τι περιμένετε τώρα; Τον επόμενο;

Επίσης, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, και όχι μόνο, «έκαψαν» και δεσμοφύλακα των Κεντρικών φυλακών ο οποίος επίσης είναι στην θέση του και δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, έστω για προληπτικούς λόγους μέχρι την ολοκλήρωση των ποινικών ερευνών.    

Και αυτό λόγω του ότι η αστυνομία, μέχρι σήμερα,  δεν μπήκε στον «κόπο» να δώσει στοιχεία και να ενημερώσει τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος (δεν είχε ενημερώσει καν τον πολιτικό προϊστάμενο) σχετικά με τα όσα του καταλογίζονται από την Ιντερπόλ ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες οι οποίες ενδεχομένως να απέτρεπαν διάφορα παρατράγουδα.     

 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου