Επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις οι κρατούμενοι-Καταγγέλλουν απειλές και παρεμβάσεις, έτοιμοι να δώσουν μαρτυρίες

Βγαίνουν μπροστά και οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, οι οποίοι με ανακοίνωση τους μέσω του Συνδέσμου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων & Αποφυλακισθέντων εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών για το σκάνδαλο διαφθοράς και ζητούν την άμεση διερεύνηση του, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν απειλές από την πλευρά του αξιωματικού και προαναγγέλλουν την ετοιμότητα τους να παρουσιάσουν μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. Την ίδια ώρα, φέρνουν στο προσκήνιο το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο συνδέεται με τον υπό αναφορά Αξιωματικό σε βάρος του οποίου έγιναν οι σχετικές καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάνδαλο βόμβα με στέλεχος Αστυνομίας-Συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση Αριστοτέλους

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος δημοσιεύει επιστολή που υπογράφει ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, που αποστάλθηκε στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στα ΜΜΕ αναφέροντας πως «ως Σύνδεσμος Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων έχουμε παραλάβει σχετική χειρόγραφη επιστολή από κρατούμενους της Κεντρικής Φυλακής με σημερινή ημερομηνία με την οποία κρατούμενοι καταγγέλλουν τις εν λόγω συμπεριφορές και ανακοινώνουν ειρηνική διαδήλωση την ερχομένη εβδομάδα όπως επίσης μας έχει αναγνωσθεί και τηλεφωνικός η ''Ανοικτή Επιστολή Κρατουμένων Κεντρικής Φυλακής'', επιστολές οι οποίες μιλούν από μονές τους».​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε στοιχεία στη Δράκου η Αριστοτέλους, οδηγίες για μέτρα ασφαλείας

Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως δεν χρειάζεται ο οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός από εμάς σαν Σύνδεσμος, πάρα να ζητήσουμε και εμείς με την σειρά μας την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των όσων έχει αναφέρει η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλάκων αλλά και οι Κρατούμενοι με τη παρούσα επιστολή τους. Τέτοιες αθέμιτες και παράνομες πρακτικές δεν έχουν θέση στη Κυπριακή Δημοκρατία και Κυπριακή Δικαιοσύνη».«Έχουν έρθει στην αντίληψη μας»

Στην ανοιχτή επιστολή που αποστέλλουν οι κρατούμενοι ανοίγουν πυρ κατά του Αξιωματικού, επιβεβαιώνοντας από τη μια, τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν παρεμβάσεις από τη πλευρά του στις διαδικασίες αποφυλάκισης από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως  

Όπως αναφέρουν «παρακολουθώντας τα όσα δημοσιευθήκαν σήμερα αναφορικά με την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακίων και τις απειλές που δέχεται από συγκεκριμένο αξιωματικό της Αστυνομίας δεν μπορούμε πάρα να επιβεβαιώσουμε με την σειρά μας τα όσα ζούμε και τα όσα έχουν έρθει στην αντίληψη μας για τις συμπεριφοράς του εν λόγω αξιωματικού της Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τους κατάδικους, ο συγκεκριμένος ίδιος αξιωματικός Αστυνομίας έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει το αξίωμα του για να επέμβει στις διαδικασίες αποφυλάκισης τους με απευθείας επικοινωνίες με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης (parole)». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχηγός: Δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός πριν την γραπτή καταγγελία

Την ίδια ώρα, οι κρατούμενοι καταγγέλλουν απειλές από την πλευρά του Αξιωματικού και δείχνουν επανάληψη ενεργειών, ενώ κάνουν λόγο για απειλές εναντίον πολιτών και των οικογενειών τους.

«Έχει επανειλημμένα απειλήσει τους ιδίους και τις οικογένειάς τους με σκοπό να εκμεταλλευτεί την θέση του και επεμβαίνει ασταμάτητα στις ζωές των κατάδικων άμεσα ή έμμεσα με παρομοίους τρόπους όπως αυτούς που ακουστήκαν σήμερα.

Σε σχέση με υποδίκους ο συγκεκριμένος ίδιος αξιωματικός επεμβαίνει παράνομα και χωρίς καμία εξουσία στη μεταφορά κρατουμένων από τις Κεντρικές Φυλακές σε κρατητήρια με μοναδικό σκοπό να τους υποβάλει σε ταπεινωτική και βασανιστική μεταχείριση με στόχο και σκοπό να επηρεάσει την δίκαιη δική. Έχει απειλήσει αθώα άτομα, τα οποία γνωρίζει ότι είναι αθώα, με συνέχιση της κράτησης τους και ακόμα με την παρουσίαση μαρτυρίας ενάντιων τους για σκοπούς καταδίκης τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Παράλληλα, οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακίων αναφέρουν πως επιφυλάσσουν  τα δικαιώματα τους, ακόμα «για παρουσία και μαρτυρία για όλα τα πιο πάνω και αλλά περισσότερα περιστατικά τα οποία γνωρίζουμε».

Τέλος, στην επιστολή του οι κρατούμενοι αναφέρουν πως «υποστηρίζουμε πλήρως τις θέσεις της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλάκων και απαιτούμε την άμεση, πλήρη και σε βάθος διερεύνηση όλων των καταγγελιών που γίνονται σήμερα εναντίον του συγκεκριμένου αξιωματικού Αστυνομίας. Ο ρόλος της Αστυνομίας σταματά στη πύλη των Κεντρικών Φυλάκων και οι οποιεσδήποτε αθέμιτες και παράνομες επεμβάσεις είτε προς τη δικαιοσύνη είτε προς τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλάκων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόμματα καλούν Υπουργό, Αρχηγό και Εισαγγελέα-Ζητούν άμεσες ενέργειες

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό