Σκάνδαλο βόμβα με στέλεχος Αστυνομίας-Συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση Αριστοτέλους

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς βρίσκονται για άλλη μια φορά οι πολίτες και ενδεχομένως να κληθούν να βρεθούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, αφού υψηλόβαθμο ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας, που βρίσκεται ψηλά στην πυραμίδα, φαίνεται να μιλούσε παράνομα με βαρυποινίτη των Κεντρικών Φυλακών, ζητώντας πληροφορίες, βίντεο και στοιχεία ώστε να πλήξουν τη Διεύθυνση των Φυλακών, με σκοπό την εξόντωση της, ενώ ως αντάλλαγμα φαίνεται να έλαβε χρήματα, να έκλεισε υπόθεση που επιθυμούσε και να υπάρχει βοήθεια στην αποφυλάκιση του. 

Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον ομάδας νομικών που ανέλαβε το χειρισμό της και η οποία αποκαλύφθηκε μετά από τον εντοπισμό στοιχείων, το οποίο άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αφού τα όσα βρέθηκαν χαρακτηρίζονται πρωτοφανή από δικηγόρους που μελέτησαν τα στοιχεία, οι οποίοι αναμένεται να προχωρήσουν με επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, με τον βαρυποινίτη, που καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, φαίνεται να είχε συχνή επικοινωνία μέσω παράνομου κινητού το στέλεχος της Αστυνομίας που υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο, ζητώντας του μεταξύ άλλων, στοιχεία για τη Διευθύντρια, με σκοπό να την πλήξουν. Επίσης, φαίνεται μέσω δεύτερου αστυνομικού να έδωσε σε τρίτο πρόσωπο το ποσό των 150 ευρώ, με σκοπό να φθάσουν στον ίδιο, ενώ με βάση τα μηνύματα, έκλεισε υπόθεση τροχαίου ως αντάλλαγμα.

Το εν λόγω στέλεχος φαίνεται να επικοινωνούσε με τον κρατούμενο από το προσωπικό του κινητό, ο αριθμός του οποίου καταγράφεται σε εφαρμογές σε κινητό που διατηρούσε παράνομα ο βαρυποινίτης και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, υπάρχει μεγάλος όγκος μηνυμάτων, μεταξύ των οποίων και sms όπου ο κρατούμενος είχε ως «αποστολή» τη λήψη βίντεο εντός των φυλακών και να «προσπαθήσει» να βρει βίντεο που να «κάφκουν», όπως αναφέρεται, την Διευθύντρια, ακόμα και από την προσωπική ζωή.

Επίσης, στα μηνύματα ο κρατούμενος φαίνεται να αποστέλλει βίντεο από το εσωτερικό των φυλακών και τους κρατούμενους, τους οποίους έβαζε να υποδύονται διάφορα πράγματα, με αρνητικό αντίκτυπο για τις φυλακές, ενώ φαίνεται να υπάρχουν μηνύματα, στα οποία καταγράφεται πολλές φορές το μικρό όνομα του αξιωματικού αλλά και σε άλλα όπου καταγράφεται το επίθετο του.

Μάλιστα, υπάρχει συνομιλία που του ζητούσε όπως ξέρουν οι δύο για την επικοινωνία τους, καλώντας τον να είναι προσεκτικός και να «τις προσέχει».

Του έστειλε μέσω δεύτερου αστυνομικού 150 ευρώ

Στα μηνύματα αποκαλύπτεται και χρηματισμός του κρατούμενου για την… συνδρομή του, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, έλαβε μέσω δεύτερου αστυνομικού, ο οποίος κατονομάζεται, με τον βαρυποινίτη να ευχαριστεί τον ανώτερο αξιωματικό και να τον ενημερώνει πως θα του αποστείλει νέες πληροφορίες από κρατούμενους.

Η εν λόγω συνομιλία επιβεβαιώνεται από δεύτερη που είχε με το τρίτο πρόσωπο, το οποίο καλεί να μην αναφέρει οτιδήποτε και πως «ο χχχ και ο χχχ είναι φίλοι μου».

Έκλεισε υπόθεση τροχαίου

Από τα μηνύματα, φαίνεται πως οι δύο είχαν καθημερινή επικοινωνία και οικειότητα μεταξύ τους, αφού προσφωνούσε ο ένας τον άλλο με το μικρό του όνομα.

Στα ανταλλάγματα που φαίνεται να έλαβε ο βαρυποινίτης ήταν και κλείσιμο υπόθεσης τροχαίου, αφού υπάρχει μήνυμα όπου ο αξιωματικός τον ενημερώνει πως θα ζητήσει τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία δεν καταχωρήθηκε ακόμη, με το στέλεχος να υπόσχεται «θα προσπαθήσω να την κλείσω».

Ως αντάλλαγμα ο βαρυποινίτης φαίνεται να... τάζει νέα βίντεο στον αξιωματικό από το εσωτερικό των φυλακών και με δεσμοφύλακες.

Ακολουθεί νέα συνομιλία, όπου ο αξιωματικός φαίνεται να του αναφέρει πως «θα του κλείσω την υπόθεση του … σου» (σ.σ συγγενικό του πρόσωπο), ενημερώνοντας τον πως ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης, λέγοντας του «δώσε μου λίγες μέρες και θα σου δώσω αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια, εντοπίζεται μήνυμα όπου ο αξιωματικός ενημερώνει τον βαρυποινίτη πως θα κλείσει την υπόθεση.

Παρενέβη για αποφυλάκιση

Και οι αποκαλύψεις έχουν και συνέχεια, αφού πέραν του χρηματισμού και της υπόθεσης που έκλεισε, όπως ο ίδιος έγραψε στα μηνύματα, ο ανώτερος αξιωματικός φαίνεται να εμφανίζεται πρόθυμος να τον βοηθήσει με την αίτηση αποφυλάκισης του.

Ο βαρυποινίτης τον ενημερώνει για την πρόθεση του να υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως, με τον αξιωματικό να του λέει πως θα μιλήσει με την πρόεδρο του Συμβουλίου.

Ακολουθεί νέο μήνυμα, με το οποίο ενημερώνει τον βαρυποινίτη ότι επικοινώνησε με την πρόεδρο του Συμβουλίου, δείχνοντας του πως μεσολάβησε και του μετέφερε τι λέχθηκε μεταξύ τους. 

«Να βιαστούμε πριν φύγουν τα κορίτσια..»

Όπως φαίνεται από τα μηνύματα, στόχος του ανώτερου αξιωματικού ήταν η εξόντωση της Διεύθυνσης των Φυλακών, αφού εντοπίστηκαν μηνύματα με τα οποία ζητούσε μεταξύ άλλων από τον κρατούμενο να βιαστεί, αφού είχε πληροφορίες πως «φημολογείται ότι θα φύγει σύντομα η Άννα για άλλη θέση».

Μάλιστα, υπάρχει μήνυμα όπου του αναφέρει «στείλε μου τα όσα πιο σύντομα γίνεται», ενώ άλλο μήνυμα αναφέρει «θα μιλήσουμε διότι θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές».

«Θέλω βίντεο που να τις κάφκουν»

Επίσης, σε άλλο μήνυμα ο αξιωματικός, απαντώντας στον κρατούμενου που τον ενημερώνει πως ψάχνει βίντεο, του αναφέρει «το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που τις κάφκουν. Εάν έχεις ή αν βρεις στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω».

«Ελεεινοί»

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων στο κινητό του βαρυποινίτη, εντοπίστηκαν μηνύματα με το στέλεχος της Αστυνομίας, το περιεχόμενο των οποίων αφορά αξιωματικούς των φυλακών, με τον ανώτερο αξιωματικό να τους χαρακτηρίζει «ελεεινούς».

Παραδέχθηκε ο κρατούμενος, επίκειται καταγγελία  

Πέραν του όγκου μηνυμάτων που υπάρχουν, σημαντική θεωρείται η μαρτυρία του ίδιου του βαρυποινίτη, ο οποίος παραδέχθηκε την επικοινωνία του, κατονομάζοντας γραπτώς το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας αλλά και τον δεύτερο αστυνομικό, με τον οποίο επίσης είχε συνομιλίες.

Κάτι που κρίνεται καθοριστικής σημασίας από νομικής πλευράς, αφού όπως μας αναφέρθηκε, ο κρατούμενος επιβεβαιώνει την διάπραξη των αδικημάτων.  

Η ομάδα έγκριτων νομικών που ανέλαβαν την υπόθεση εκ μέρους της Διεύθυνσης, αφού μελέτησαν τα στοιχεία, εντόπισαν σωρεία ποινικών αδικημάτων, εξού και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προχωρήσουν με επίσημη καταγγελία ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Θέση των νομικών, είναι πως θα πρέπει να διερευνήσουν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, που δεν έχουν σχέση με την Αστυνομία, με σκοπό τη διαφάνεια, ενώ ο ανώτερος αξιωματικός θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα, όπως τίθενται άλλα μέλη για λιγότερο σοβαρά παραπτώματα, που μάλιστα σε βάρος τους διερευνώνται πειθαρχικά αδικήματα και όχι ποινικά.

Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου

Το εν λόγω σκάνδαλο, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στους κρατουμένους, οι οποίοι εξαγριώθηκαν και δείχνουν τον ανώτερο αξιωματικό ως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το θόρυβο που δημιουργείτο κατά καιρούς γύρω από τις φυλακές, χωρίς να στοιχειοθετηθεί υπόθεση, όπως επίσης και για ορισμένες διαρροές, αφού όπως φημολογείται, εντοπίστηκαν στοιχεία που δείχνουν την εμπλοκή του συγκεκριμένου κρατούμενου, τα οποία αποστάλθηκαν είτε στον αξιωματικό, είτε στον δεύτερο φερόμενο εμπλεκόμενο αστυνομικό.

Μετά τον εντοπισμό των μηνυμάτων, το περιεχόμενο των οποίων έγινε γνωστό εντός των κρατουμένων, αρκετοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν με τους δικηγόρους τους, αφού προκύπτουν διάφορα σοβαρά ζητήματα, ενώ νομικοί τονίζουν πως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σε καμία περίπτωση οι ενέργειες του αξιωματικού, αφού κρίνονται με βάση τους κανονισμούς, παράνομες. Όπως μας αναφέρθηκε «θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως τα στοιχεία που αφορούν τη Διεύθυνση, δεν εμπίπτουν καν στα καθήκοντα του ανώτατου αξιωματικού, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει τη Διεύθυνση για οποιαδήποτε παρανομία, νοουμένου πως ο στόχος είναι κοινός, και όχι στην ουσία να υπάρχει συνομωσία προς διάπραξη αδικημάτων, από μέρους του». 

Δειτε Επισης

Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»