Αρχηγός: Δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός πριν την γραπτή καταγγελία

Επιφυλακτικός και φανερά αμήχανος εμφανίστηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας στην πρώτη τοποθέτηση του μετά τα όσα σοβαρά είδαν το φως της δημοσιότητας και τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών, αναφορικά με την εμπλοκή ανώτερου στελέχους της Δύναμης σε σκάνδαλο διαφθοράς, για το οποίο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και από τον ίδιο, αφού πλέον η υπόθεση οδηγείται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάνδαλο βόμβα με στέλεχος Αστυνομίας-Συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση Αριστοτέλους

Μετά τις αποκαλύψεις, που προκάλεσαν τριγμούς στις τάξεις της Αστυνομίας αλλά και στην ηγεσία, η υπουργός Δικαιοσύνης συγκάλεσε έκτακτες συσκέψεις, τόσο με την Διευθύντρια των Φυλακών όσο και με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα  βήματα και να ληφθούν αποφάσεις, για τις οποίες κρατείται ενήμερος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ενήμερος για τα όσα είδαν το φως, με την εμπλοκή στελέχους και βαρυποινίτης, από τον οποίο το στέλεχος ζητούσε βίντεο και στοιχεία που θα έπλητταν τη Διευθύντρια.  

Προσερχόμενος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Αρχηγός Αστυνομίας, κληθείς να τοποθετηθεί από τα ΜΜΕ, ανέφερε πως «αντιλαμβάνεστε ότι μου έχει ζητήσει η υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με την κα. Αριστοτέλους, τη Διευθύντρια των Φυλακών να έχουμε μια συνάντηση για να ενημερωθώ και εγώ καλύτερα για το περί τίνος πρόκειται, σε σχέση με τα όσα έχουν αναφερθεί από το πρωί και είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Διευθύντρια».

«Για αντικειμενικούς σκοπούς», πρόσθεσε, «δεν ξέρω ποια είναι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, όμως ίσως να είναι και καλύτερα να διοριστεί από έξω», συμφωνώντας στη ουσία με την θέση των δικηγόρων της Διευθύντριας, πως θα πρέπει να διοριστούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Ερωτηθείς εάν τον ανησυχεί τα όσα αποκαλύφθηκαν και εξέθεσαν την Αστυνομία, ο Αρχηγός απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως «ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένει να ενημερωθεί από την κα. Αριστοτέλους», προσθέτοντας πως «θα αναμένουμε στη συνέχεια την εξέλιξη της υπόθεσης».

Την ίδια ώρα, παρά τις δημόσιες καταγγελίες, φαίνεται ο Αρχηγός Αστυνομίας να μην είχε επικοινωνία με την Διευθύντρια των Φυλακών, αφού ανέφερε πως «στον δρόμο που βρήκα την κα. Αριστοτέλους της είπα ότι πρέπει να συζητήσουμε το θέμα της ασφάλειας της, διότι όπως αναφέρθηκε ίσως υπάρχει κάποιος κίνδυνος».

Παράλληλα, ερωτηθείς για το τι προνοείται σε τέτοιες περιπτώσεις ως προς τη διαθεσιμότητα, δήλωσε πως «δεν είναι μια απλή ποινική ή πειθαρχική υπόθεση. Διαφέρει και ο παραπονούμενος, διαφέρει και το πρόσωπο στο οποίο στρέφονται οι καταγγελίες. Δεν είναι υπόθεση που μπορεί να τη διαχειριστεί κάποιος αστυνομικός χαμηλού βαθμού. Σύμφωνα με τους κανονισμούς εναπόκειται στην υπουργό, αλλά να δούμε πρώτα την καταγγελία και στη συνέχεια βλέπουμε». 

Ερωτηθείς εάν ο εν λόγω αστυνομικός θα παραμείνει στα καθήκοντα του, ο Αρχηγός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καταγγελία», προσθέτοντας πως «σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να υπάρχει γραπτή καταγγελία για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε στοιχεία στην Δράκου η Αριστοτέλους, διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών