Έδωσε στοιχεία στη Δράκου η Αριστοτέλους, οδηγίες για μέτρα ασφαλείας

Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνει το σκάνδαλο διαφθοράς που είδε το φως της δημοσιότητας, με την εμπλοκή ανώτατου στελέχους της Αστυνομίας το οποίο φαίνεται να μιλούσε με βαρυποινίτη, ζητώντας του μεταξύ άλλων στοιχεία που να πλήττουν τη Διεύθυνση των Φυλακών με σκοπό την εξόντωση της, με την υπουργό Δικαιοσύνης να συγκαλεί έκτακτες συσκέψεις, τόσο με την Άννα Αριστοτέλους, όσο και με τον Αρχηγό Αστυνομίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάνδαλο βόμβα με στέλεχος Αστυνομίας-Συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση Αριστοτέλους

Η Διευθύντρια των Φυλακών, ενημέρωσε σχετικά την Στέφη Δράκου, μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε, η οποία στη συνέχεια είδε τον Αρχηγό Αστυνομίας, ενώ ακολούθως, όπως η ίδια δήλωσε, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις, δηλαδή εάν ο αξιωματικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, σε διαφορετική περίπτωση, η κ. Αριστοτέλους ανακοίνωσε πως θα ζητήσει να αποχωρήσει από τη θέση της, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και αρνούμενη «να συμβιβαστεί με φαινόμενα διαφθοράς». 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πέραν των στοιχείων που προέκυψαν με τον εντοπισμό μηνυμάτων, υπάρχει η παραδοχή του βαρυποινίτη, ο οποίος κατονόμασε τόσο το ανώτατο στέλεχος, όσο και ακόμη ένα αστυνομικό που υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία, ενώ η κ. Αριστοτέλους αναφέρθηκε και σε άλλες μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, χωρίς όμως να προβαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Μετά το πέρας της συνάντησης με την υπουργό Δικαιοσύνης, η Άννα Αριστοτέλους προέβη σε δηλώσεις, κατά τις οποίες ανέφερε πως την ερχόμενη Δευτέρα οι δικηγόροι της θα καταγγείλουν επίσημα την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ όπως είπε, έλαβε διαβεβαιώσεις από την υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα ασφάλειας της, αφού η Διευθύντρια εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. 

Όπως ανέφερε, «ενημέρωσα την υπουργό για τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας και τα οποία εμπλέκουν τον αξιωματικό, ο οποίος επικοινωνούσε με το προσωπικό του τηλέφωνο με βαρυποινίτη που καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών. Η υπουργός με διαβεβαίωσε πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες με κάθε αυστηρότητα. Έχω μιλήσει με τους νομικούς μου συμβούλους και τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε με καταγγελία. Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα. Θα ζητήσουμε τη διαθεσιμότητα του, συμπεριλαμβανομένου και ζητημάτων ασφαλείας. Με διαβεβαίωσε για την ασφάλεια μου, έχουμε συζητήσει και με διαβεβαίωσε πως ΄τοι χρειαστεί είναι δίπλα μας». 

Η κ. Αριστοτέλους σημείωσε πως «πρόκειται για ένα ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος με τόση ελαφροτητα χρησιμοποιούσε με βαρυποινίτη, ζητώντας βίντεο από την προσωπική μου ζωή, με απώτερο σκοπό να με καταστρέψει και να με απομακρύνει από τη θέση, από μόνο του αυτό εγείρει και θέματα ασφάλειας».

Τόνισε ακόμα ότι «έχουμε όγκο μηνυμάτων στην κατοχή μας, δόθηκαν σε ομάδα δικηγόρων.  Δεν είναι θέμα που έπρεπε να συζητούσαμε, γιατί αφορά την προσωπική ζωή του καθενός, εντούτοις δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο. Όταν με τόση ελαφρότητα ένας αξιωματικός εισβάλλει στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, σίγουρα τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν πρέπει να αποσιωπιούνται».

Παρότι της ζητήθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις, η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, επισήμανε ότι «δεν μπορώ να υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες. Έχουμε στην κατοχή μας σωρεία μηνυμάτων, με τα οποία ο αξιωματικός ζητούσε βίντεο από την προσωπική μου ζωή, από βαρυποινίτη».

Κληθείσα να απαντήσει για το κατά πόσον είχε διαφορές με τον ανώτερο αξιωματικό, η κ. Αριστοτέλους επισήμανε ότι «εγώ δεν έχω λόγους, αν έχει αυτός πρέπει να τον ρωτήσετε. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ένα μένος. Υπάρχουν και πολλά άλλα μηνύματα, αλλά ο απώτερος σκοπός ήταν να με καταστρέψει».

Παράλληλα, η κ. Αριστοτέλους τοποθετήθηκε και για το γεγονός ότι εντοπίστηκε κινητό στις Φυλακές, με το οποίο επικοινωνούσαν ο βαρυποινίτης με τον αξιωματικό, σημειώνοντας πως «από τη στιγμή που ανώτερος αξιωματικός περιήλθε στην αντίληψή του ότι κατάδικος είχε κινητό, θα έπρεπε να πράξει, όπως έπραξαν συνάδελφοί του, στα πλαίσια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών. Όσον αφορά το σύστημα εδώ και ενάμιση χρόνο στείλαμε σωρεία επιστολών στην αρμόδια αρχή και μετά απ’ αυτό το περιστατικό, πραγματικά διερωτόμαστε».  

Η τοποθέτηση της υπουργού, τίποτα για διαθεσιμότητα

Σε γραπτή της δήλωση η υπουργός Δικαιοσύνης μετά τις συσκέψεις ανέφερε πως «αναφορικά με το θέμα της καταγγελίας της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών κας Άννας Αριστοτέλους εναντίον Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, καθηκόντως ζήτησα και έτυχα σχετικής ενημέρωσης, καταρχάς από την κα Αριστοτέλους και ακολούθως από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου.  

Όπως είπε η κ. Δράκου «κατά τη συνάντηση μου με τη Διευθύντρια των Φυλακών της εισηγήθηκα όπως με τη συμβουλή των δικηγόρων της προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία, διαβεβαιώνοντας την ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνησή της».

«Σε ό,τι αφορά στις ανησυχίες της κας Αριστοτέλους για την προσωπική της ασφάλεια, στη συνάντηση μου με τον κο Παπαθεοδώρου, τον κάλεσα πρόσθετα όπως επικοινωνήσει με τη Διευθύντρια των Φυλακών και όπως προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια της, σε συνεννόηση πάντοτε με την ίδια», κατέληξε η υπουργός Δικαιοσύνης. 

Όποια και αν είναι η απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης, οι νομικοί σύμβουλοι της Διεύθυνσης των Φυλακών, αναμένεται να προχωρήσουν σε καταγγελία ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος σε τοποθέτηση του, είπε πως αναμένεται η επίσημη καταγγελία, ώστε να αποφασίσει τον τρόπο χειρισμού της. 

Πάντως, οι νομικοί που εξέτασαν τα στοιχεία, εντοπίζουν σοβαρά ποινικά αδικήματα, τα οποία όπως αναφέρουν θα πρέπει να εξεταστούν από ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, ενώ θεωρούν πως θα πρέπει το στέλεχος να τεθεί σε διαθεσιμότητα, δεδομένου πως υπηρετεί σε νευραλγική θέση και προκύπτουν διάφορα σοβαρά ζητήματα, μετά τις αποκαλύψεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Αποκαλύψεις οι οποίες σείουν συθέμελα τις τάξεις της Αστυνομίας, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ανώτατο στέλεχος αντί να ενημερώσει για την ύπαρξη παράνομου κινητού ώστε να κατασχεθεί, φαίνεται να διατηρούσε επικοινωνία μεταξύ του, ζητώντας του μεταξύ άλλων πληροφορίες, στοιχεία και βίντεο που θα έπληττα τη Διεύθυνση των Φυλακών, αναφέροντας του «θέλω βίντεο που να τις κάφκουν και ξέρω τι θα κάνω», ενώ υπάρχει άλλο μήνυμα, όπου ο αξιωματικός φαίνεται να του λέει «υπόψιν σου ότι φημολογείται ότι θα φύγει σύντομα η Άννα για άλλη θέση. Στείλε μου τα βίντεο όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι θέλω να κάνω πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις Φυλακές». Επίσης, υπάρχουν μηνύματα από τα οποία φαίνεται ο κρατούμενος να έλαβε το ποσό των 150 ευρώ από τον αξιωματικό, μέσω δεύτερου, ενώ άλλα μηνύματα αναφέρονται σε κλείσιμο υπόθεσης και για την αίτηση αποφυλάκισης του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόμματα καλούν Υπουργό, Αρχηγό και Εισαγγελέα-Ζητούν άμεσες ενέργειες

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων