Κυριακή 27 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Πέτρος Πετρή  17/06/2022 08:23
«Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

«Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Πέτρος Πετρή  17/06/2022 08:23

Δριμεία επίθεση για το σκάνδαλο μεγατόνων, στο οποίο αξιωματικός φέρεται να επιχειρούσε να εκμαιεύσει στοιχεία μέσω βίντεο, από την προσωπική ζωή της, με δούρειο ίππο βαρυποινίτη, με τον οποίο ο αξιωματικός επικοινωνούσε μέσω κινητού τηλεφώνου, εξαπέλυσε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάνδαλο βόμβα με στέλεχος Αστυνομίας-Συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση Αριστοτέλους

Η Άννα Αριστοτέλους, σε δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση, έκανε λόγο για πρωτάκουστο και πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς, όπως το χαρακτήρισε, ενώ αναφέρθηκε σε απίστευτο μένος εναντίον της από τον συγκεκριμένο αξιωματικό.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, «είναι απίστευτα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα λέω με απίστευτη λύπη. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς από ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας, που πρώτος αυτός θα έπρεπε να υπηρετεί και να εφαρμόζει το νόμο». Έπρεπε, είπε η κ. Αριστοτέλους, «να ήταν ο πρώτος που θα εφάρμοζε τις νομοθεσίες και αντί να συμβάλλει στην πάταξη του εγκλήματος, συνδράμει στη διάπραξή του και δεν φοβάμαι να το πω, γιατί αισθάνομαι έντονα θιγμένη απ’ όλη αυτή τη σκευωρία».

«Εισβολή στην προσωπική μου ζωή»

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, η κ. Αριστοτέλους έκανε λόγο για εισβολή στην προσωπική της ζωή και εξέφρασε την ετοιμότητά της να φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, γιατί αρνείται να συμβιβαστεί και να υποχωρήσει σε οποιεσδήποτε πράξεις διαφθοράς.

Από τα μηνύματα, είπε η κ. Αριστοτέλους, «είναι απίστευτο το μένος του συγκεκριμένου ανώτατου αξιωματικού. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά υπάρχουν μηνύματα και στοιχεία με αποστολέα το προσωπικό κινητό του ανώτατου αξιωματικού» και συμπλήρωσε, «αν είναι ποτέ δυνατόν να παρακινεί βαρυποινίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για ναρκωτικά, να βρει βίντεο από την προσωπική μου ζωή, με ανταλλάγματα».

Μέσα από τα μηνύματα υπέδειξε, φαίνεται το κλείσιμο υποθέσεων, φαίνεται χρηματισμός για απόλυση με parole και λοιπά, με σκοπό να την καταστρέψει όπως είπε και να την απομακρύνει από τη θέση του.

Υπέδειξε εξάλλου ότι «έχουμε στοιχεία που δείχνουν καθημερινή επαφή του ανώτερου αξιωματικού με τον βαρυποινίτη. Εδώ και καιρό είχαν έρθει πληροφορίες ότι επιχειρούσε να με πλήξει. Το τελευταίο διάστημα ήρθε στην κατοχή μας όγκος στοιχείων, που φαίνεται ότι είχε έγνοια την προσωπική μου ζωή, γιατί άκουσε ότι θα πήγαινα σε άλλη θέση. Εγώ είμαι εδώ και τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, το κύρος το ήθος και η υπόληψή μου, δεν τα ανέχονται».

«Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Η κ. Αριστοτέλους κλήθηκε να τοποθετηθεί για τις σχέσεις που έχει με την Αστυνομία, διαψεύδοντας ότι δεν έχει καλή σχέση με τις Αρχές, αναφέροντας ότι ανέκαθεν είχε καλές σχέσεις με μέλη της Αστυνομίας και υπάρχει και ανταλλαγή πληροφοριών. 

Τότε, αναφερόμενη στον αξιωματικό που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο, έριξε την βόμβα, φωτογραφίζοντάς τον, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για προβεβλημένο αξιωματικό.

«Οι πρωτοφανείς πράξεις διαφθοράς από τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος όπως βγαίνει στις τηλεοράσεις και λέει ότι στόχος είναι η πάταξη του εγκλήματος, να συνδράμει σε αυτό και όχι να συνωμοτεί και να ζητά βίντεο από την προσωπική μου ζωή».

Τόνισε παράλληλα ότι «η υπόθεση είναι ενώπιον έγκριτων δικηγόρων και τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε καταγγελία, για το διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών. Θα ζητήσουμε το διορισμό των ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα, που είναι η αρμόδια αρχή».

Για το κατά πόσον θα παραιτηθεί σε περίπτωση που ο αξιωματικός δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα, η κ. Αριστοτέλους είπε πως «σίγουρα θα δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και είναι πρόωρο να πω από τώρα, αλλά θα δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης. Είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εδώ γι’ άλλα θέματα τίθενται σε διαθεσιμότητα».

Η απάντηση για το κινητό στις Φυλακές

Σε ότι αφορά στο πως βρέθηκε κινητό στις Φυλακές, η Διευθύντρια του Ιδρύματος σημείωσε πως υπάρχουν διάφορες πληροφορίες που διερευνούν.

«Για να μπορέσει να υπάρξει συνεργασία με τον ανώτερο αξιωματικό, χρειάζεται και το μέσο επικοινωνίας. Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει διαφθορά και η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν υπάρχει φυλακή στον κόσμο που να μην έχει έστω και ένα κινητό, αλλά σημασία έχει τι ενέργειες κάνεις, για να μειώσεις και να περιορίσεις το φαινόμενο».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας