Ενημερώνεται ο ΠτΔ για σκάνδαλο διαφθοράς-Συγκάλεσε έκτακτες συσκέψεις η Δράκου

Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνει το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που ήρθε στο φως και αφορά συνωμοσία ανώτατου στελέχους της Αστυνομίας, με βαρυποινίτη, με τον οποίο επικοινωνούσε παράνομα, με σκοπό την εξόντωση της διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάνδαλο βόμβα με στέλεχος Αστυνομίας-Συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για εξόντωση Αριστοτέλους

Τα όσα αποκαλύφθηκαν με τις συνομιλίες του στελέχους με τον βαρυποινίτη, προκαλούν τεράστιους τριγμούς, δεδομένου πως ο αξιωματικό υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο και οι ενέργειές του, σύμφωνα με νομικούς κύκλους παραβιάζουν τον ποινικό κώδικα, αφού φαίνεται να διαπράχθηκαν σωρεία αδικημάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του REPORTER, για το εν λόγω ζήτημα ενημερώνεται άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ενδεχομένως να κληθεί να λάβει αποφάσεις, δεδομένου πως η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών σε δηλώσεις της, προανήγγειλε την απομάκρυνσή της από τις Φυλακές, εάν ο αξιωματικός, δεν απομακρυνθεί από τη θέση του, ενόσω η έρευνα θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Την ίδια ώρα, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, σε δηλώσεις της στον REPORTER, ανέφερε πως συγκάλεσε εκτάκτως συσκέψεις τόσο με την διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, όσο και με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Κατά τις συσκέψεις, η υπουργός θα ζητήσει ενημέρωση τόσο από την Άννα Αριστοτέλους, όσο και από τον Στέλιο Παπαθεοδώρου, για να σχηματίσει ιδία άποψη για το θέμα και ακολούθως να αποφασίσει τα επόμενα της βήματα.

Όπως ανέφερε η κ. Δράκου, οι συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί εντός της ημέρας, με την υπουργό να αναμένεται να εκδώσει και ανακοίνωση για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σιγή ιχθύος επικρατεί στις τάξεις της Αστυνομίας, η οποία δεν τοποθετείται για το περιεχόμενο των καταγγελιών, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης, Χρήστο Ανδρέου, να αναφέρει ότι «τo θέμα τυγχάνει άμεσου χειρισμού από την υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία διευθέτησε συναντήσεις και με τον Αρχηγό Αστυνομίας και με την κ. Αριστοτέλους. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιαδήποτε δήλωση ή τοποθέτηση».

Στην πρώτη της αντίδραση, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι «σε σημερινά δημοσιεύματα και δηλώσεις της Διευθύντριας των Φυλακών, η Νομική Υπηρεσία αναμένει να λάβει την επίσημη καταγγελία της, για να αποφασίσει για τον τρόπο χειρισμού του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολιτικές προεκτάσεις από το σκάνδαλο διαφθοράς-Ζητούν εις βάθος διερεύνηση τα κόμματα

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον