Δευτέρα 30 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Μπήκε σε black list η πολυκατοικία γκέτο-Μπλόκο σε ιδιοκτήτη, διορία σε ένοικους

  30/11/2021 07:40
Μπήκε σε black list η πολυκατοικία γκέτο-Μπλόκο σε ιδιοκτήτη, διορία σε ένοικους

Μπήκε σε black list η πολυκατοικία γκέτο-Μπλόκο σε ιδιοκτήτη, διορία σε ένοικους

  30/11/2021 07:40

Οριστική και αμετάκλητη είναι πλέον η απόφαση για την πολυκατοικία γκέτο, στην οποία αλλοδαποί διέμεναν τα τελευταία χρόνια σαν... σαρδέλες, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες. Μια βδομάδα από το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε έξω από την εν λόγω πολυκατοικία, με θύμα 28χρονο από το Κονγκό, αποφασίστηκε όπως μπει λουκέτο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας στον Παρισσινό, οφείλουν να βρουν άλλο χώρο διαμονής. Ταυτόχρονα, στον ιδιοκτήτη, δόθηκαν ιδιαίτερες συστάσεις για τις συνθήκες που επικρατούν στην πολυκατοικία, ενώ την ίδια ώρα, του αποκόπηκε το επίδομα ενοικίασης, που λάμβανε μέχρι σήμερα. 

Ο Δήμαρχος Στροβόλου αφότου παρέλαβε επιστολή από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, προχώρησε στην επιθεώρηση των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, για να εξάγει το συμπέρασμα ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακατάλληλες. Όπως ανέφερε στον REPORTER, o Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαράλαμπους «προβήκαμε σε έλεγχο και καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στις συνθήκες διαβίωσης και υπάρχουν πράγματα που χρήζουν βελτίωσης και πρέπει να γίνουν άμεσα. Έτσι με τη σειρά μας, απαντήσαμε στην Υφυπουργό για τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε και στείλαμε επίσης και επιστολή στον ιδιοκτήτη ώστε να προχωρήσει σε βελτίωση αυτών των συνθήκων στην πολυκατοικία του. Εφόσον δεν προσαρμοστεί ο ιδιοκτήτης για τις συνθήκες, τότε η υπόθεση θα προχωρήσει στο δικαστήριο».

Εν συνεχεία, αφού το μπαλάκι πήγε στα χέρια του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα ότι η πολυκατοικία είναι ακατάλληλη και έτσι δόθηκε οδηγία στους ένοικους για την εξεύρεση άλλης στέγης διαμονής, ενώ ταυτόχρονα αποκόπηκε και το επίδομα ενοικίου προς τον ιδιοκτήτη. 

Όπως ανέφερε στον REPORTER, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, «σε δυο μήνες θα προχωρήσουμε σε νέα επιθεώρηση στην πολυκατοικία και εφόσον δεν αποχωρήσουν οι ένοικοι, τότε θα αποκοπούν και σε αυτούς τα υπόλοιπα επιδόματα που λαμβάνουν. Στη βάση αυτών των οδηγιών, για σκοπούς συντονισμού, ενημερώθηκε και η Υπηρεσία Ασύλου, ούτως ώστε όσοι φεύγουν από το Πουρνάρα και δηλώνουν τη συγκεκριμένη διεύθυνση, να μην γίνεται αποδεκτή».

Πλέον, πρόσθεσε η κ. Ανθούση, «είναι στο χέρι του ίδιου του ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, εάν θα επιδιορθώσει την κατάσταση που επικρατεί στα διαμερίσματα. Εάν επιθυμεί να τα επιδιορθώσει ο ιδιοκτήτης και αφού τα ελέγξει ο Δήμαρχος και θεωρηθεί κατάλληλη η πολυκατοικία, τότε μπορεί να γίνει και η άρση του διατάγματος. Εάν και εφόσον γίνει αυτό, τότε θα γίνει άρση του διατάγματος και θα αποδεχόμαστε και το ενοικιαστήριο».

Ξεκάθαρος στόχος του Υφυπουργείου, εξήγησε η κ. Ανθούση, είναι ότι αυτοί που λαμβάνουν επιδόματα από το κράτος, να έχουν παράλληλα, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. «Από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία και ήρθε ο Δήμος και μας ανέφερε ότι είναι ακατάλληλη, εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αιτητές ασύλου για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Το δικαίωμα τους είναι ότι έχουν δυο μήνες χρονικό περιθώριο για να βρουν αλλού χώρο διαμονής, αλλιώς σταματούν και τα υπόλοιπα επιδόματα. Ετοιμάζονται και αποστέλλονται την ίδια ώρα επιστολές και στην Υπηρεσία Ασύλου και σε όλους τους εμπλεκόμενους, ότι αυτό το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο και ο καθένας λαμβάνει πλέον τις αρμοδιότητες που του αναλογούν». 

4074324984238299 image
4074325059430299 image
4074325126822299 image
4074325255834299 image
4074325320730299 image
4074325379074299 image

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας