Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απίστευτες εικόνες από το εσωτερικό της πολυκατοικίας γκέτο-Πληρώνει το κράτος

  23/11/2021 17:20
Απίστευτες εικόνες από το εσωτερικό της πολυκατοικίας γκέτο-Πληρώνει το κράτος

Απίστευτες εικόνες από το εσωτερικό της πολυκατοικίας γκέτο-Πληρώνει το κράτος

  23/11/2021 17:20

Αν έπρεπε να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε πολυκατοικία στον Παρισσινό, για άλλη μια φορά, αυτός δεν είναι άλλος από το ίδιο το κράτος. Ένα κράτος, που πληρώνει με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη ένα ιδιοκτήτη μιας τριτοκοσμικής πολυκατοικίας, για να ζουν σε αυτή, δεκάδες αλλοδαποί, μετατρέποντας τη γειτονιά σε γκέτο, χωρίς όμως να ενδιαφέρεται κανείς, αγνοώντας δεκάδες καταγγελίες που έφθασαν ενώπιον τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλοδαποί σαν σαρδέλες, αμοιβή ανά κεφαλή σε πολυκατοικία γκέτο-Μπαλάκι ευθυνών

Επεισόδια, συμπλοκές, καβγάδες, φωνές και αλλοδαποί σε κατάσταση μέθης να σπάζουν πράγματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ήταν τα χαρακτηριστικά του σκηνικού που επικρατούσαν τις πλείστες μέρες της εβδομάδας, μέχρι τη διάπραξη του φονικού, το οποίο στην ουσία ήταν προδιαγεγραμμένο, ενώ ουκ ολίγες φορές κλήθηκε να επέμβει η Αστυνομία και η ΥΚΑΝ, με τα πνεύματα να κατευνάζουν για λίγες ώρες και μετά... πτου ξανά απ' την αρχή.  

Όπως καταγγέλλουν οι γείτονες, στην πολυκατοικία διαμένουν δεκάδες αλλοδαποί, οι οποίοι στοιβάζονται στα διαμερίσματα, η χωρητικότητα των οποίων είναι πολύ μικρότερη από τον αριθμό των ατόμων που διαμένουν σε αυτά, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης τους... τριτοκοσμικές. Σπασμένα τζάμια και σκουριασμένα ρούχα να καλύπτουν τα παράθυρα από τις βροχές και τη ζέστη, είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς περνώντας από την πολυκατοικία, που παραπέμπει σε μία πολυκατοικία εμπόλεμης ζώνης. 

4069185720350835 image
4069185846401259 image

Οι εικόνες αυτές, από το εξωτερικό της πολυκατοικίας... Μπαίνοντας μέσα, οι εικόνες, με μία λέξη, τραγικές... Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο REPORTER μιλούν από μόνες τους. Οι ένοικοι ζουν σε σπίτια τρώγλες, χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό. 

Το απίστευτο και αδιανόητο, είναι ότι για διαβιούν υπό αυτές τις συνθήκες πληρώνει το κράτος… Ωστόσο καμιά υπηρεσία του δεν ένιωσε την ανάγκη, να έρθει να ελέγξει για το πού πηγαίνουν τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη. Ούτε μετά τις καταγγελίες των γειτόνων για την οχληρία και την έντονη δυσοσμία που αναδίδεται στην περιοχή.

Οι μαρτυρίες των Αφρικανών ενοίκων είναι χαρακτηριστικές. Ένας από αυτούς που κατάγεται από το Κόνγκο, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του άγριου φονικού. Σε κατάσταση σοκ ανέφερε πως είδε κάποιους να τρέχουν και να τσακώνονται. «Αρχικά δεν κατάλαβα τι έγινε. Είδα κάποιον να τρέχει και μετά κάποιον να τον μαχαιρώνει και να πέφτει. Άρχισα να φωνάζω για βοήθεια. Δεν τους ήξερα και δεν ξέρω γιατί τσακώθηκαν. Ήταν πολύ τραυματική εμπειρία, θέλω να φύγω από δω».

Όπως είπε, μένει στην εν λόγω πολυκατοικία εδώ και ένα χρόνο και για το ενοίκιο πληρώνει οι υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Άλλος ένοικος της πολυκατοικίας, ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό δεν έχει ρεύμα και νερό η πολυκατοικία και πως μαζεύουν χρήματα για να δώσουν στον ιδιοκτήτη. «Δεν έχουμε λεφτά για το νερό και το ρεύμα. Δεν κάνουμε μπάνιο εδώ και πολύ καιρό».

Τρίτος ένοικος, ανέφερε πως στην πολυκατοικία διαμένουν πολλά άτομα, όλα από αφρικανικές χώρες αλλά δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό. «Δεν έχουμε ρεύμα και νερό. Τα λεφτά που έχουμε τα χρησιμοποιούμε για φαΐ. Τώρα με ότι μας μένει προσπαθούμε να μαζέψουμε για να έχουμε τουλάχιστον ηλεκτρισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μας είπε του έβαλε το μαχαίρι από τη μια και βγήκε από την άλλη και έπεσε κάτω»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας