Ανάστατος ο καλλιτεχνικός χώρος – Τι λένε δημοφιλείς ηθοποιοί για τον Φιλιππίδη

 

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να προφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Γνωστοί άνθρωποι του χώρου καταδικάζουν δημόσια τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός.

Ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, ξέσπασε κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, σχολιάζοντας στo MEGA την αντίδρασή του, όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί.

«Δεν μπορεί ξαφνικά ο εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίζουν να κλείνουν έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος… νομίζει ότι πάει διακοπές. Αυτό το ‘δεν μπορώ, τι μου κάνετε τώρα’ και τον έπιασαν τα κλάματα… Τι περίμενε δηλαδή;», λέει ο ηθοποιός.

  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σκληρά λόγια για τον Φιλιππίδη

Χειμαρρώδης ήταν η ηθοποιός Μαρία Ιωαννίδου σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Έπρεπε να πάει φυλακή. Σίγουρα ο Πέτρος που γνώρισα εγώ πριν από 20 χρόνια δεν ήταν αυτός. Ο Πέτρος έχει ανάγκη από ψυχολόγο, είναι άρρωστος, έχει διαστροφή. Πονάω πολύ για τη γυναίκα του την Ελπίδα που την ξέρω προσωπικά, για τον γιο του. Γνώρισα τον Πέτρο. Είχε μια περίεργη αδυναμία στις γυναίκες».

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης που συνεργάστηκε θεατρικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο παρελθόν, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές εκείνου, όσο και άλλων ισχυρών συναδέλφων του.

«Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στα κυκλώματα τα οποία στήριξαν αυτούς τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Οι δημοσιογράφοι τους στηρίξατε, τους αγκαλιάσατε, τους δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες. Οι παραγωγοί από την άλλη μεριά που ήξεραν πράγματα που γίνονταν κάτω από τη στέγη τους και δεν αντέδρασαν».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

«Αλαζόνας & νάρκισσος ο Φιλιππίδης»

Για αλαζονεία και ναρκισσισμό έκανε λόγο η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.

«Και στην περίπτωση του κ. Φιλιππίδη, και στην περίπτωση του κ. Λιγνάδη, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν άνθρωποι με εξουσία, η εξουσία διαφθείρει. Και οι δύο αυτοί άνθρωποι υπήρξαν αλαζόνες, υπήρξαν νάρκισσοι και προφανώς όταν έχεις μία κακοποιητική συμπεριφορά τόσων ετών και όλο αυτό το πράγμα είναι εν κρυπτώ, είναι προφανές ότι δεν πίστευες ποτέ ότι μπορεί να έρθει το πλήρωμα του χρόνου».

Ευχή όλων των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου, είναι να αποτελέσουν παράδειγμα τέτοια περιστατικά και να έρθει η κάθαρση σε όλους τους χώρους.

 

 

«Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να μιλήσει»

«Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της απρόσκοπτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο αθωότητας με το μέρος του. Ασφαλώς και πρέπει να καταδικάσουμε κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους μόνο, όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι», τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που υπάρχει στο θέατρο και αν δεν αλλάξει, θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Πρέπει να αλλάξει όλος ο κόσμος του θεάτρου και να δώσει μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία», σημειώνει ο κ. Μπιμπίλας και δηλώνει δικαιωμένος και για τον ίδιο αλλά και για το ΣΕΗ, σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

«Υπάρχουν ταμπού»

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε εμάς και δεν έρχονται να τα καταθέσουν. Αυτοί, δε βοηθούν το έργο της δικαιοσύνης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιστατικά που δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς πολλοί φοβούνται να καταθέσουν και να μιλήσουν για αυτά.

«Δούλευα 8 χρόνια με τον Φιλιππίδη»

«Από την ώρα που έμαθα πολύ κακοποιητικά πράγματα που ισχυρίζονται οι καταγγέλλουσες ότι έχουν υποστεί, διέκοψα τις συνομιλίες», λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον πρώην συνεργάτη του και φίλο, Πέτρο Φιλιππίδη.

«Έχω και τον θεσμικό ρόλο και η ζυγαριά κάποια στιγμή βαραίνει και λες ‘πώς θα πάω; Με το προσωπικό ή με το θεσμικό’, και γω πήγα με το θεσμικό. Δεν μπορώ να εμπλακώ σε διαπροσωπική σχέση σε τέτοια δύσκολη κατάσταση».

«Καινούργιες αποκαλύψεις τον Σεπτέμβρη»

Νέες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα, σαν μια ηθική κίνηση. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»