«Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη, νιώθω ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι θα κάνει το σωστό»

 

Η Βάνα Μπάρμπα παίρνει θέση για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη: «Αυτό που πιστεύω είναι...» - Πασχάλης Τσαρούχας: «Στις αρχές Σεπτέμβρη θα κλείσουν άλλες δύο μεγάλες υποθέσεις» - Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε αξιόποινες πράξεις και θα τιμωρηθεί» - Κώστας Αρζόγλου: «Είναι ένας νεόπλουτος της εξουσίας»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών συναδέλφων του, ο Πέτρος Φιλιππίδης οδεύει προς τις φυλακές Τρίπολης

Ο ηθοποιός θα οδηγηθεί πιθανότατα στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε ζωντανά το πρωί της Τετάρτης η Βάνα Μπάρμπα. Η γνωστή ηθοποιός πήρε για πρώτη φορά θέση μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. 

«Εγώ πάντα υποστήριζα και αυτό που πιστεύω είναι ότι, όταν μιλάει η δικαιοσύνη όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. Ποτέ δεν μου άρεσε στη ζωή μου να καταδικάζονται από την τηλεόραση ή από προσωπικές μας σχέσεις. Αυτό που πιστεύω και εξακολουθώ να χαίρομαι, γιατί η δικαιοσύνη μιλά και όλοι εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμία άποψη.

Τώρα που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό. Όταν, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάει η δικαιοσύνη τα πράγματα είναι ολόσωστα.

Αυτό που σιχαίνομαι και δεν θέλω να βλέπω, είναι οι “τηλεδίκες” μέσα από τα ΜΜΕ. Πραγματικά νιώθω ανακούφιση. Αισθάνομαι μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ό,τι απόφαση βγάλει, θα είναι η απόλυτα σωστή. Εγώ αυτό έλεγα πάντα από την αρχή. Σε κανέναν δεν αρέσει μεγάλοι καλλιτέχνες να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Για αυτό πραγματικά δηλώνω την ανακούφισή μου, γιατί μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να λύνει τα θέματα. Έχω παρεξηγηθεί στο κομμάτι αυτό. Δεν είναι δυνατόν εγώ σαν γυναίκα να μην υποστηρίζω γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί τα έσχατα. Εγώ φωνάζω από την πρώτη στιγμή να φανεί στο δικαστήριο και όχι ο καθένας μόνος του», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα. 

Θυμίζουμε, πως πριν από περίπου δύο μήνες, η Βάνα Μπάρμπα είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν έγραψε στα social media: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη… αρκετά πια..».

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε η Βάνα Μπάρμπα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ υποστήριξε για άλλη μια φορά με σθένος τον Πέτρο Φιλιππίδη.

 

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega, ο Κώστας Αρζόγλου τόνισε: «Πιστεύω ότι δεν είναι μία αρχή, είναι ένα τέλος. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να τον άνοιγαν. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας. Για φανταστείτε τι θα γινόταν. Γι’ αυτό και λέω ότι προτιμώ να είναι ένα τέλος. Ομολογώ ότι η προφυλάκισή του Πέτρου ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Από την μία μεριά νομίζω ότι έπρεπε να γίνει και από την άλλη αισθάνθηκα μία θλίψη γιατί είναι ένας ωραίος ηθοποιός, πάρα πολύ καλός». Ο ίδιος συμπλήρωσε παράλληλα ότι το κοινό είχε ήδη ετυμηγορήσει πριν από τη δικαιοσύνη.

Από την άλλη, ο Πασχάλης Τσαρούχας εξήγησε πως ακόμη δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα και πως τον Σεπτέμβρη θα κλείσουν ακόμη δύο υποθέσεις.

«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση. Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος» είπε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

 

Kαι στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» μίλησε σήμερα το πρωί μέσω skype o Κώστας Αρζόγλου. 

«Νιώθω λίγο αντιφατικά γιατί είχα δουλέψει σε ένα σήριαλ με τον Πέτρο και η εντύπωση που είχα αποκομήσει δεν έχει καμία σχέση με αυτά που του καταλογίζουν σήμερα. Πρέπει βέβαια να πω ένα τεράστιο μπράβο στα κορίτσια που έχουν τις εμπειρίες τους και είχαν το θάρρος να ανοίξουν το στόμα τους. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό και μακάρι να άνοιγαν το στόμα τους και άλλοι άνθρωποι. Υπάρχουν χώροι που είναι πολύ εξουσιαστικοί και είναι πιθανό να γίνεται κατάχρηση αυτής της εξουσίας.

Αν έπρεπε να φτιάξω ένα σκίτσο του Πέτρου, θα είχα μάλλον να κάνω με έναν άνθρωπο που του έδωσαν εξουσία και δε ξέρει τι να την κάνω, έναν νεόπλουτο της εξουσίας. Σε όλους μας έχουν ζητήσει άνθρωποι δουλειά, ποτέ δεν έχουμε κακοποιήσει κάποιον. Έχει γίνει πάρα πολύς ντόρος για 5-6 περιπτώσεις, οι 9 χιλιάδες ηθοποιοί δεν είμαστε έτσι.

Δε θα πήγαινα ως μάρτυρας υπεράσπισης αλλά θα έλεγα την αλήθεια ότι δηλαδή στη δική μας συνεργασία δεν είχα συναντήσει ένα τέτοιο πρόσωπο. Σέβομαι όμως πάρα πολύ τις κοπέλες που έχουν υποφέρει στα χέρια του έπρεπε να μιλήσουν και το έκαναν, και αυτό είναι πολύ θαραλλέο.

Για τον Πέτρο έχει γίνει μεγάλη προβολή από τα Μέσα, τον λένε σπουδαίο, μεγάλο… Σου λέει και εκείνος ότι για να το λένε κάτι θα ξέρου, Δημιουργείται όμως ένα περιβάλλον εκτός νόμου. Πιστεύει για τον εαυτό του αυτά που πιστεύουν οι άλλοι γι΄αυτόν. Η εικόνα που έχουν οι άλλοι γι΄αυτόν γίνεται σώμα, υπάρχει μέσα από αυτό. Ο Φιλιππίδης έχει ένα δίκιο. Η εικόνα του δε πρέπει να φθαρεί, η εικόνα του με χειροπέδες δε πρέπει να φανεί γιατί αν καταρρεύσει η εικόνα που έχουν οι άλλοι για εκείνον θα καταρρεύσει και η εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του. Το κοινό έχει βγάλει ήδη την ετυμηγορία του, καταδικάζει όσο εύκολα χειροκροτεί» είπε ο Κώστας Αρζόγλου.

 

 

Στην εκπομπή «Alpha Παντού», ο Σπύρος Μπιμπίλας, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης, ανέφερε τα εξής:

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε να απολογηθεί, υπό άκρα μυστικότητα, κάτι σπάνιο για μία τόσο σοβαρή υπόθεση, που απασχολεί όσο λίγες την κοινή γνώμη. Τελικά, μολονότι, και ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες, δεν έπεισε ούτε τη δικαστική λειτουργό ούτε τον αρμόδιο εισαγγελέα και διατάχθηκε η προφυλάκιση του.

 

Για την υπόθεση Φιλιππίδη που σόκαρε το Πανελλήνιο μίλησε και στην Ελένη Τσολάκη ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη, όχι μόνο για τον Φιλιππίδη.

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει»

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις».

 

ΔΙABAΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Συγκινεί η Κατερίνα Αγαπητού: «Παππού μου ξέρεις πόσο χρονών γίνομαι σήμερα; Γίνομαι 40 παππού μου!»
Ξεσπά στα social media η κόρη της Άντζελας Δημητρίου: «Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω! Aρκετές γυναίκες!»
Ο Γρηγόρης Πετράκος ξαναχτυπά μετά την.... αμφισβήτηση και της αφρικανικής σκόνης: «Ιδρυματοποιημένοι»
Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»
Ιωάννα Μαλέσκου για τον σύντροφό της: «Τον ερωτεύτηκα πολύ, το παιδί ήρθε συνειδητά»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου
Το μήνυμα όλο νόημα της Έλενας Μαυρίδου μετά τον χωρισμό από τον Δημήτρη Λάλο