«Κατέβασες το εσώρουχο σου..., με ακούμπησες κάτω από τα ρούχα και σε κλώτσησα»

 

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τις τελευταίες μέρες οι καταγγελίες γνωστών ηθοποιών τόσο εναντίον του Γιώργου Κιμούλη για μπούλινγκ στον εργασιακό χώρο, όσο και για τον Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση. Τόσο για τον Γιώργο Κιμούλη όσο και για τον Κώστα Σπυρόπουλο μετά τις πρώτες καταγγελίες ακολούθησαν και άλλες μέσα από τα social media ηθοποιών. «Μπράβο που επιτέλους τον ξεσκεπάσατε!»  «Οτιδήποτε χρειαστείτε θα χαρώ να σας στηρίξω».
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus   
 
Οι καταγγελίες κατά του Κώστα Σπυρόπουλου φαίνεται να μην έχουν τέλος. Μετά τη δημόσια αποκάλυψη την Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και της Λουκίας Μιχαλά πως έχουν πέσει θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιός – σκηνοθέτη.

Αμέσως μετά από αυτή την αποκάλυψη τρεις ακόμη γυναίκες παραδέχτηκαν κάτω από τις αναρτήσεις των ηθοποιών πως έχουν βρεθεί στην ίδια θέση περιγράφοντας τις δικές τους ιστορίες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσο περνούν οι ώρες όμως όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που μοιράζονται τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες με τον ηθοποιό.

«Μπράβο που επιτέλους τον ξεσκεπάσατε! Είμαι μαζί σας. Έχω αντιμετωπίσει και εγώ, δυστυχώς το εν λόγω κύριο. Κορίτσια είμαι μαζί σας. Αγγελική μου μπράβο. Ήρθε η ώρα να το αποκαλύψει» έγραψε μια γυναίκα κάτω από την ανάρτηση της Αγγελικής Λάμπρη.

 Άλλη μια επέλεξε να στείλε μήνυμα στη Τζένη Μπότση αναφέροντας, «Καλησπέτα Τζένη και συγχαρητήρια για τη δημοσίευση. Συμπάσχω καθώς είμαι ηθοποιός και μου έχει συμβεί το ίδιο με τον Κ. Σπυρόπουλο. Οτιδήποτε χρειαστείτε θα χαρώ να σας στηρίξω».

 Η ηθοποιός, Ντία Ζούρα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΣΚ Παρέα» στον ΣΚΑΪ και μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε το 2016.  

«Είμαι στον χώρο από τα 18 μου, 10 χρόνια… Οι ιστορίες είναι πάρα πολλές, με την ιστορία της Μπεκατώρου θυμηθήκαμε όλες τις δικές μας ιστορίες. Η δική μου ιστορία ξεκίνησε το 2016. Ξεκινάνε οι πρόβες, περνάμε πολλές ώρες με τον συγκεκριμένο ηθοποιό- σκηνοθέτη και αρχίζει μια συμπεριφορά από αυτόν… Αρχίζει η λεκτική βία και η επιθυμία να με απαξιώσει. Από ξεσπάσματα θυμού που δεν είχαν να κάνουν με μένα, μέχρι να με πει άχρηστη» είπε αρχικά. 

Και συνέχισε: «Το έργο είχε σκηνή βιασμού και σε μια πρόβα προσπάθησε να με ακουμπήσει κάτω απο τα ρούχα, με ακούμπησε, τον κλώτσησα. Ήταν ακόμα μια γυναίκα παρούσα, ήταν ο τρίτος ρόλος της παράστασης. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω τι συνέβη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ντία Ζούρα, πριν βρεθεί στον τηλεοπτικό «αέρα» έκανε και ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, γράφοντας: Συνέβη το 2016, γιατί τώρα;

Γιατί μου πήρε ένα χρόνο να καταλάβω τι είχα ζήσει, δύο χρόνια να με συγχωρήσω που το έπαιξα χαζή και δεν αντέδρασα (ποιος;Εγώ!Που ένα μου λες, δέκα σου απαντάω!), ένα χρόνο να το βάλω στα συρτάρια μου-που με τόση ευλάβεια τακτοποιώ- και λίγους μήνες να καταλάβω πως ο κόμπος στο στομάχι μου είναι δύναμη. Α!Και γιατί έτσι!

Με μείωσες, με έβρισες, με πέταξες από την καρέκλα εν ώρα παράστασης, κατέβασες το εσώρουχο σου στην πρεμιέρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο, με άγγιξες στην πρόβα και η κλοτσιά που σου έριξα μάλλον με έσωσε. Κι όμως, ακόμα φοβάμαι να γράψω το όνομα σου δημόσια.

Αέρα στα πανιά σας κα Μπεκατώρου και κα Δούκα, σας ευχαριστούμε!

#thetimeisnow»

Μετά την καταγγελία από την Τζένη Μπότση, τη Αγγελική Λάμπρη και τη Λουκία Μιχαλά, ο Κώστας Σπυρόπουλος θέλησε να τοποθετηθεί μέσω επίσημης ανακοίνωσης από τον δικηγόρο του, κ. Αλέξη Στεφανάκη.

«Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄ αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του» αναφέρεται σε σημείο της ανακοίνωσης του ηθοποιού-σκηνοθέτη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θέλησε να πάρει θέση και με ένα story στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram έγραψε:

«Υπάρχει η συγνώμη και η μη συγνώμη.

Η συγνώμη όταν συνοδεύεται από τη λέξη «εάν» είναι μία «μη συγνώμη».

Μια άλλη μορφή «μη συγνώμης» δε ζητά συγνώμη απευθείας, αλλά γενικά «σε όποιον μπορεί να έχει προσβληθεί».

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Λιάντος με ένα κείμενό του γροθιά κάνει λόγο για όλους αυτούς που έχουν εκδηλώσει ανάρμοστες συμπεριφορές, ότι ετοιμάζουν την υπεράσπισή τους και ότι φυσικά δεν ετοιμάζονται να ζητήσουν συγγνώμη.

Γράφει μάλιστα μεταξύ άλλων ότι θα “φάνε τα κορίτσια ζωντανά”! Έχετε την εντύπωση πως αυτοί που έχουν χεσμένη την φωλιά τους κάθονται σπίτια τους και τρέμουν; Έχετε την εντύπωση πως τους έχουν κατακλύσει οι τύψεις και σκέφτονται να ζητήσουν συγγνώμες; Κούνια που σας κούναγε

Διάβασε όσα έγραψε: Προσέξτε καλά τι συμβαίνει τώρα ύπουλα, έμμεσα και υπόγεια. Σας θέλω με ανοιχτά αυτιά και μάτια. Θα καταλάβετε πόση βρωμιά υπάρχει σε κάποιους χώρους και επι τη ευκαιρία επεκτείνετε το και στην πολιτική που γίνονται τα ίδια και χειρότερα.

Έχετε την εντύπωση πως αυτοί που έχουν χεσμένη την φωλιά τους κάθονται σπίτια τους και τρέμουν; Έχετε την εντύπωση πως τους έχουν κατακλύσει οι τύψεις και σκέφτονται να ζητήσουν συγγνώμες; Κούνια που σας κούναγε. Έχουν ξεσκιστεί στα τηλέφωνα. Ποιους παίρνουν; Α) Τους δικηγόρους τους πρώτα από όλα για να αρχίσουν τους εκφοβισμούς. Β) Τις άπειρες γνωριμίες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ορισμένοι έχουν 30 και 40 χρόνια στον χώρο. Έχουν συναναστραφεί με πολλούς και ποικίλους τρόπους υψηλά ιστάμενους σε κανάλια, εφημερίδες και στην μεγαλοαστική κοινωνία που της αρέσει να χαριεντίζεται με «σταρ». Έχουν φάει, έχουν πιει, έχουν πολλές φορές κοιμηθεί με ανθρώπους που έχουν πολιτική και οικονομική εξουσία στα χέρια τους. Η λεγόμενη καλή κοινωνία ή ένα μέρος της τους προστατεύει. Τους χρωστάνε χαρές, έχουν κάνει δουλειές με πολλούς και τώρα τους ζητούν προστασία. Την οποία και θα πάρουν μη γελιέστε. Μ αρέσει που κάποιοι αναρωτιούνται ακόμα γιατί δεν μίλαγαν τα θύματα.

Ήδη έχουν αρχίσει κάποιες γραφίδες τα μασήματα. «Μα αυτά συμβαίνουν στον χώρο, μα κι ο Κουν τα ίδια έκανε, μα το κάνανε για το καλό του ηθοποιού για να του εκμαιεύσουν την καλύτερη ερμηνεία, μα είναι τεράστια ταλέντα, έτσι είναι οι μεγαλοφυείς, έχουν δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο, μα εσείς που τους κατηγορείτε ζηλεύετε, έχετε αποθυμένα, ποιοι είστε τέλος πάντων μπροστά στον τάδε μπλα μπλα μπλα». ΟΛΑ θα τα ακούσουμε από τις γραφίδες κι από ορισμένους περίλαμπρους δημοσιογράφους που χρωστάνε «χαρές». Μας λένε «μα δεν ήξερε η τάδε ηθοποιός όταν δέχτηκε να δουλέψει με τον τάδε πως ήταν μετενσάρκωση του Ρασπούτιν;;; ΟΧΙ δεν μπορούσε να πάει το μυαλό της σε ΤΕΤΟΙΑ αρρώστια! Νόμιζε πως για χάρη της δουλειάς θα ανταπεξέλθει. Νόμιζε κι αυτή με τη σειρά της πως κάποιες άλλες κοπέλες υπερβάλουν…Ε ΔΕΝ υπερβάλουν! Μας λένε πως ξεσκίζουμε, εμείς οι ουτιδανοί που υπερασπιζόμαστε τις κοπέλες, τις σάρκες αυτών που τα έκαναν όλα αυτά. Οκ. Όταν όμως αυτοί οι προκομμένοι απαιτούσαν να ξέσκιζουν τις σάρκες των κοριτσιών ήταν καλά;;; Όταν θα απαιτήσουν να πάρουν μεζέ από την σάρκα της κόρης ή της γυναίκας μου μεθαύριο θα είναι όλα καλά κι ωραία; Φτου σας ξεφτίλες, που βγαίνετε να υπερασπιστείτε αυτά που τα ξέρατε ΟΛΟΙ ότι γίνονταν. Φτου σας!

Μην παραξενευτείτε αν αρχίζουν να βγάζουν διάφορα για τα κορίτσια. Εμμέσως πλην σαφώς παλιά καραβάνα του θεάτρου τις είπε ατάλαντες και π@@τανες. Μην παραξενευτείτε αν μας κατηγορήσουν κι εμάς που τις υπερασπιζόμαστε. Βρισκόμαστε μέσα στην βρωμερή κουφάλα κι η μπόχα ξεχειλίζει.

Ξεκαθαρίζω. Αν οποιοσδήποτε φίλος μου έκανε ποτέ παρόμοια πράγματα, από μένα υποστήριξη τέτοιου είδους δεν θα είχε. Συμπαράσταση ναι, υπεράσπιση ΟΧΙ!

Το σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον χώρο του θεάτρου και τη σωρεία καταγγελιών από ηθοποιούς που κατηγορούν συναδέλφους τους για ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία, θέλησε να σχολιάσει η Έλενα Ακρίτα.

Η δημοσιογράφος που είναι γνωστή για τον αιχμηρό της λόγο προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook παροτρέποντας όσους θέλουν να πουν κάτι να το κάνουν με ονοματεπώνυμα και όχι με μισόλογα για να κερδίσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας.

«Για να μην το εξευτελίσουμε, οι καταγγελίες #metoo πρέπει να έχουν δυο επώνυμα: του θύματος και του θύτη. Το να βγαίνει ο κάθε πικραμένος και να λέει μια ιστορία ενδεχομένως από το κεφαλάκι του, είναι έλλειψη σεβασμού προς τους καταγγέλλοντες. Το λιγότερο. Μαζέψτε λοιπόν μερικοί αυτά ‘δεν αναφέρω ποιος με παρενόχλησε αλλά ξέρει αυτός’ για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που αποζητάτε. Το #metoo δεν είναι γκόσιπ, κατινιά κι αυτοπροβολή. Είναι η επίπονη και γενναία κατάθεση ενός θύματος που καταγγέλλει με ονοματεπώνυμο τον κακοποιητή του. Επίσης ας αφήσουμε τους νεκρούς στην ησυχία τους. Είναι τουλάχιστον χυδαίο να τους επικαλούμαστε αφού δεν μπορούν να απαντήσουν.», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

Θέση στον σάλο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες για τις καταγγελίες που έχουν ξεσπάσει κατά του Γιώργου Κιμούλη και του Κώστα Σπυρόπουλου θέλησε να πάρει ο Ευθύμης Ζησάκης.

Ο ηθοποιός που στο παρελθόν είχε έρθει σε έντονη ρήξη με τον Κώστα Σπυρόπουλο και είχε αποχωρήσει από την παράσταση στην οποία επρόκειτο να συνεργαστούν λόγω δικής του ασυνέπειας όπως είχε γίνει γνωστό τότε, προχώρησε σε μια πολύ αιχμηρή ανάρτηση.

«Αργά ή γρήγορα ο καθένας μπαίνει στη θέση του, ο βασιλιάς στο θρόνο του και ο κλόουν στο τσίρκο του. Σε αυτή τη δουλειά συνάντησα ανθρώπους μόνο και μόνο για να διδαχτώ να μην γίνω σαν αυτούς» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
Η Μαρίνα Σάττι ξέσπασε σε κλάματα για την απώλεια του πατέρα της