Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Υπόθεση Σπυρόπουλου: «είναι αόριστη κατηγορία χωρίς κάποια ποινική διαδικασία»

  30/01/2021 09:54
Υπόθεση Σπυρόπουλου: «είναι αόριστη κατηγορία χωρίς κάποια ποινική διαδικασία»

Υπόθεση Σπυρόπουλου: «είναι αόριστη κατηγορία χωρίς κάποια ποινική διαδικασία»

  30/01/2021 09:54

Στο #TheCaller και στην Χρίσλα Γεωργακοπούλου μίλησε ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανόπουλος, για όσα κατήγγειλε για κακοποίηση από τον ηθοποιό η Τζένη Μπότση και Αγγελική Λάμπρη. Η επίσημη απάντηση μετά της καταγγελίες

Ο ίδιος ανέφερε: «Κανένα μέσο δεν θα έπρεπε να αναφέρει το όνομά του. Θα ήθελα να μην γίνονταν αυτές οι κατηγορίες με το Instagram αλλά μέσω της δικαιοσύνης γιατί ο φερόμενος δράστης δέχεται έναν κουβά λάσπης χωρίς να μπορεί να αμυνθεί. Το αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να το βγάλουν από μέσα τους αλλά στην περίπτωση που μεταγενέστερα μια καταγγελία δεν είναι αληθινή, μπορεί να είναι επιζήμια. Έχουμε μια αόριστη κατηγορία δίχως κάποιον χρόνο τέλεσης, προσδιορισμό πράξης ή κάποια πιο ιδιαίτερα στοιχεία. Μετά από 23 χρόνια το φερόμενο θύμα δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί σε έναν εισαγγελέα και να στηρίξει ότι του έχει συμβεί και ο φερόμενος δράστης δεν θα μπορέσει να απολογηθεί και να στηρίξει την αθωότητά του. Αν αυτό έχει πλέον παραγραφεί, δεν θα υπάρξει ποινική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γενετήσιου χαρακτήρα έχει τόσο ευρεία έννοια που τα φερόμενα θύματα θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσουν, είναι αόριστο. Είναι επικίνδυνη πόρτα να γίνονται καταγγελίες μέσω Instagram. Μπορεί η στιγμή που γίνεται μία πράξη να μην είναι τόσο ευκρινής και να μην καταλάβει κάποιος ότι η πράξη του δημιούργησε τέτοια συναισθήματα. Ο κ. Σπυρόπουλος λυπάται αν κάποια πράξη του στοίχισε βαριά. Όταν γίνει η παρενόχληση το θύμα θα αστράψει κι ένα χαστούκι. Τα πράγματα αυτά θα έπρεπε να λυθούν διαφορετικά μετά από τόσα χρόνια κι οι δύο πλευρές να μιλήσουν. Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση.»

Η επίσημη απάντηση μετά της καταγγελίες της Μπότση, Λάμπρη και Μιχαλά:

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα». Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη».

Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της. Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.

Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας