Χειροπέδες στον 43χρονο Ελληνοκύπριο που γρονθοκόπησε την 29χρονη με το βρέφος

Στη σύλληψη του 43χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος όπως καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, γρονθοκόπησε 29χρονη γυναίκα, σε περιοχή στη Λάρνακα, προχώρησε η Αστυνομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξοργιστικό βίντεο: Άνδρας χτυπά γυναίκα με βρέφος στην αγκαλιά της στη Λάρνακα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος συνελήφθη πριν από λίγο με δικαστικό ένταλμα και εναντίον του διερευνώνται αδικήματα επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα η Αστυνομία έλαβε πληροφορία για συμπλοκή προσώπων στην περιοχή και στη συνέχεια η 29χρονη είχε προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές.

Όπως καταγράφηκε στο βίντεο, ο 43χρονος χτυπούσε και κλωτσούσε την 29χρονη, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της βρέφος, ενώ επιτέθηκε και σε όσους προσπάθησαν να τον σταματήσουν. 

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αποτροπιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Κρατήθηκε για νοσηλεία η 29χρονη που γρονθοκοπήθηκε από τον Ελληνοκύπριο

Υπενθυμίζεται ότι, η 29χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για περίθαλψη, ενώ αργότερα αναμένεται να καταθέσει.

Σημειώνεται πως, για το περιστατικό, ο Γενικός Εισαγγελέας επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό.

ΠτΒ: Λύπη και αποτροπιασμός 

«Λύπη και έντονο αποτροπιασμό προκαλεί το απαράδεκτο επεισόδιο ξυλοδαρμού γυναίκας στη Λάρνακα», αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής. 

Σε ανάρτηση της η Αννίτα Δημητρίου αναφέρει ότι «τέτοια ακραία περιστατικά που εμπεριέχουν ρατσισμό, μισαλλοδοξία και έμφυλη βία δεν έχουν θέση σε ένα κράτος δικαίου. Και δεν θα πάψουμε ούτε στιγμή να παλεύουμε για απάλειψη τους».

Κάλεσμα σε Αστυνομία από ΔΗΣΥ

Σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως «μόνο αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό γυναίκας που μάλιστα κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της».

Στη συνέχεια σημειώνει πως «τέτοια φαινόμενα, όποια κι αν είναι τα αίτια, ρατσιστικά, ξενοφοβικά ή άλλα,  δεν έχουν θέση στην κυπριακή κοινωνία και τα καταδικάζουμε απερίφραστα».

Τέλος, ο ΔΗΣΥ καλεί την Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση αυτού του πολύ σοβαρού περιστατικού και να οδηγήσει την υπόθεση στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν.

«Συγκλονισμός και αποτροπιασμός»

«Το βίντεο του ξυλοδαρμού γυναίκας αφρικανικής καταγωγής από άνδρα στη Λάρνακα που κυκλοφορεί από ψες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί συγκλονισμό και αποτροπιασμό», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Προσθέτοντας ότι «η βία σε βάρος γυναικών και μάλιστα σε βάρος γυναίκας που κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος συνιστά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αποκρουστική απανθρωπιά. Ο δράστης θα πρέπει να διωχθεί και να υποστεί τις συνέπειες».

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ καταδικάζει με αποτροπιασμό το ξυλοδαρμό της γυναίκας. «Η αστυνομία οφείλει να ενημερώσει με ποιο τρόπο ενήργησε όταν δέχθηκε χθες την καταγγελία από το θύμα. Παράλληλα, πρέπει να διερευνηθούν πραγματικά τα ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα στο περιστατικό δεδομένου του τοξικού ξενοφοβικού κλίματος που εντείνεται στην κοινωνία».

«Αποτροπιασμός και καταδίκη»

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το επεισόδιο ρατσιστικής βίας στη Λάρνακα, το οποίο καταδικάζει ως απαράδεκτο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του «τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν στο σχετικό βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί προσβάλλουν την χώρα μας και τον πολιτισμό μας. Ο ρατσισμός, η βία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κυπριακή κοινωνία».

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει τη λήψη άμεσων ενεργειών εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. «Το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν ευθύνες».

Ζητά τιμωρία σε τέτοιες συμπεριφορές η ΔΗΠΑ

«Συγκλονισμένη η κυπριακή κοινωνία από το πρωί παρακολουθεί στους δέκτες της εικόνες ωμής βίας, από ξυλοδαρμό τον οποίο υπέστη γυναίκα στη Λάρνακα έχοντας στην αγκαλιά το μικρό της παιδί», αναφέρει η ΔΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει πως «τέτοιες επιθετικές και απαράδεκτες συμπεριφορές, ειδικά σε βάρος μιας γυναίκας με παιδί, προσβάλλουν τον λαό και την Κύπρο μας.

Ο κυπριακός λαός φημίζεται για τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και τον σεβασμό που διαχρονικά επιδεικνύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται και να τιμωρούνται άμεσα και παραδειγματικά».

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει τον ξυλοδαρμό γυναίκας στη Λάρνακα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, με ανακοίνωσή της "καταδικάζει με αποτροπιασμό τον ξυλοδαρμό γυναίκας η οποία κρατούσε το παιδί της στην αγκαλιά της και δέχθηκε επίθεση από άνδρα στη Λάρνακα".

Η Επιτροπή, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, "απαιτεί μηδενική ανοχή στην επίδειξη οποιασδήποτε μορφής έμφυλης ή ρατσιστικής βίας" και αναφέρει ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Άμεση διερεύνηση ζητά η Επίτροπος Ισότητας

Να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του περιστατικού ξυλοδαρμού γυναίκας, καλεί την Αστυνομία, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου.

«Σχετικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου άντρας χτυπά γυναίκα στο δρόμο, καλούμε την Αστυνομία να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του περιστατικού. Οι σκηνές του βίντεο είναι σοκαριστικές και το συγκεκριμένο περιστατικό υποβαθμίζει την Κύπρο και τον πολιτισμό μας», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Επίτροπος.

«Εκφράζουμε ανεπιφύλακτα τη συμπαράσταση μας στην άτυχη μητέρα που βρέθηκε στο δρόμο αυτού του αχαρακτήριστου ανθρώπου», καταλήγει.

«Φαινόμενα που υποθάλπτονται από ρητορικές μίσους»

Σε ανάρτηση του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε πως «με αφορμή το βίντεο του ξυλοδαρμού της αλλοδαπής μητέρας με βρέφος, υπογραμμίζω ότι στον τόπο μας δεν χωρούν φαινόμενα χρήσης βίας, διακρίσεων και ρατσιτσικών συμπεριφορών.

Τέτοια φαινόμενα υποθάλπτονται από ρητορικές μίσους, μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας».

Τοποθέτηση Μάριου Ηλιάδη 

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό και τη θλίψη μου για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στη Λάρνακα, ο οποίος κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί γροθιά στο στομάχι», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Μάριος Ηλιάδης. 

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το επαίσχυντο το επεισόδιο. «Νροπιάζει κάθε Κύπριο πολίτη καθώς και ευρύτερα την κοινωνία μας».

Όπως αναφέρει «η Δικαιοσύνη έχει χρέος να διερευνήσει τάχιστα την υπόθεση και να επιβάλει τέτοιες ποινές, οι οποίες θα είναι αποτρεπτικές για ανάλογα απαράδεκτα και ντροπιαστικά περιστατικά.

Η βία, η ρητορική μίσους, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες κοινωνίες».

ΠΟΓΟ: Η βία εις βάρος των γυναικών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

Από ψες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει την αποτρόπαια ρατσιστική και σεξιστική βία Ελληνοκύπριου εις βάρος μεταναστών. Ο δράστης, φαίνεται μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, να χτυπά, μετανάστρια, η οποία έχει ένα βρέφος στην αγκαλιά. Η βία εις βάρος των γυναικών και ειδικότερα των αδύναμων, των μεταναστριών, των φτωχών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ καλούμε την Αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το περιστατικό αυτό είναι η κορύφωση όσων έρχονται συχνά υπόψη μας, με κάθε είδους βία να εκδηλώνεται εις βάρος μεταναστριών και προσφύγισσων.

Ταυτόχρονα, τονίζουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από τον καθημερινό θεσμικό ρατσισμό που παρατηρείται στη χώρα μας. Η ανικανότητα των κυβερνώντων να ανταποκριθούν στα προβλήματα των μεταναστών και των μεταναστριών, με τη συνειδητή κατακρεούργηση του κοινωνικού κράτους, εντείνει καθημερινά τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Η ρατσιστική ρητορική και πολιτικές που ακολουθούν είναι οι άνεμοι που σπέρνουν και που σύντομα θα μετατραπούν σε θύελλες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος