ΒΙΝΤΕΟ: Κρατήθηκε για νοσηλεία η 29χρονη που γρονθοκοπήθηκε από τον Ελληνοκύπριο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύεται η 29χρονη γυναίκα, η οποία το απόγευμα της Τετάρτης γρονθοκοπήθηκε από Ελληνοκύπριο άνδρα, σε περιοχή στη Λάρνακα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.  

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αποτροπιασμό.

Στο εν λόγω βίντεο ο Ελληνοκύπριος χτυπά και κλωτσά την 29χρονη, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της βρέφος, ενώ μάλιστα χτύπησε και όσους επιχείρησαν να τον σταματήσουν.

Το συγκεκριμένο βίντεο προκάλεσε τεράστια οργή στους πολίτες, οι οποίοι με σχόλια τους στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζουν με αποτροπιασμό το όλο συμβάν.  

Η 29χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για περίθαλψη, ενώ αργότερα αναμένεται να καταθέσει για το όλο συμβάν.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, αρχικά είχε ληφθεί πληροφορία για συμπλοκή προσώπων στην περιοχή και στη συνέχεια η 29χρονη είχε προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές.

Η Αστυνομία άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης, με το συγκεκριμένο βίντεο να αποτελεί μαρτυρικό υλικό για την υπόθεση. 

Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστούν και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή, ώστε να μπορέσει η Αστυνομία να φθάσει στα ίχνη του Ελληνοκύπριου που καταγράφεται στο βίντεο. 

Για το περιστατικό, ο Γενικός Εισαγγελέας επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό.

ΠτΒ: Λύπη και αποτροπιασμός 

«Λύπη και έντονο αποτροπιασμό προκαλεί το απαράδεκτο επεισόδιο ξυλοδαρμού γυναίκας στη Λάρνακα», αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής. 

Σε ανάρτηση της η Αννίτα Δημητρίου αναφέρει ότι «τέτοια ακραία περιστατικά που εμπεριέχουν ρατσισμό, μισαλλοδοξία και έμφυλη βία δεν έχουν θέση σε ένα κράτος δικαίου. Και δεν θα πάψουμε ούτε στιγμή να παλεύουμε για απάλειψη τους».

«Συγκλονισμός και αποτροπιασμός»

«Το βίντεο του ξυλοδαρμού γυναίκας αφρικανικής καταγωγής από άνδρα στη Λάρνακα που κυκλοφορεί από ψες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί συγκλονισμό και αποτροπιασμό», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Προσθέτοντας ότι «η βία σε βάρος γυναικών και μάλιστα σε βάρος γυναίκας που κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος συνιστά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αποκρουστική απανθρωπιά. Ο δράστης θα πρέπει να διωχθεί και να υποστεί τις συνέπειες».

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ καταδικάζει με αποτροπιασμό το ξυλοδαρμό της γυναίκας. «Η αστυνομία οφείλει να ενημερώσει με ποιο τρόπο ενήργησε όταν δέχθηκε χθες την καταγγελία από το θύμα. Παράλληλα, πρέπει να διερευνηθούν πραγματικά τα ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα στο περιστατικό δεδομένου του τοξικού ξενοφοβικού κλίματος που εντείνεται στην κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Τρεις μέρες μετά την απόφαση για Θανάση και σιγή ιχθύος από τους εμπλεκόμενους θεσμούς-Το μπαλάκι στον ΠτΔ
Την Τρίτη η απόφαση του Εφετείου για την κράτηση υπόπτων για «Δημητρούι»-Η γραμμή πλεύσης των δικηγόρων
Μείωση ποινής έξι μηνών σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή
Πολύωρη η κατάθεση του μοναχού Νεκτάριου στην Ανακριτική-Παίρνει σκυτάλη ο Πορφύριος
Καταχωρήθηκε υπόθεση στο Κακουργιοδικείου εναντίον Ζαννέττου για ευρωπαϊκά κονδύλια
Απαντά για τα πτητικά μέσα η Παναγιώτου-«Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι διαδικασίες»
Επανέρχεται η πρόταση Νόμου για διαχωρισμό εξουσιών, στον απόηχο της απόφασης για Θανάση
Καταγγελία εναντίον ανηλίκου ότι πρόταξε όπλο σε Δομή-Του πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στον Καλοπαναγιώτη