Νέο μέτωπο στον εμφύλιο της ΕΔΕΚ-Κατήγγειλε Τερέπεη στην Αστυνομία ο Σιζόπουλος

Ακόμη περισσότερο χοντραίνει το παιχνίδι στην ΕΔΕΚ, αφού στην εξίσωση έρχεται να προστεθεί ακόμα μια καταγγελία, αυτή την φορά στην Αστυνομία, όπου ο διευθυντής της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης κατέθεσε στοιχεία εναντίον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Μιχάλη Τερέπεη.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ο διευθυντής της ΕΔΕΚ, προσήλθε στα γραφεία της Αστυνομίας, συνοδευόμενος από τους νομικούς συμβούλους της ΕΔΕΚ και προέβη σε καταγγελία κατά του υπό διωγμό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που εδράζεται σε δύο σημεία. 

Το πρώτο σημείο της καταγγελίας, αφορά το μητρώο που παραδέχθηκε πως έχει στην κατοχή του, σε δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Τερέπεης, με την ΕΔΕΚ να καταγγέλλει στις αρχές κλοπή προσωπικών δεδομένων, ενώ το δεύτερο, αφορά καταγγελία για παραποίηση εγγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έγγραφο που συνόδευσε την προσφυγή στο Δικαστήριο των δεκαπέντε μελών και υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή, που αναφερόταν στο ζήτημα του μητρώου και των ενστάσεων που κατατέθηκαν ενόψει του Τακτικού Συνεδρίου και των εκλογών.

Πάντα σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, το αντίγραφο του σχετικού εγγράφου που κατατέθηκε στο Δικαστήριο, ήταν διαφορετικό από το πρωτότυπο έγγραφο που κατείχε από τις 19 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων, που ήταν υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγαν στην ΕΔΕΚ-Βαρείς χαρακτηρισμοί, σοβαρές κατηγορίες και αλλεπάλληλα πυρά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγελία εδράζεται, τόσο σε δημόσιες δηλώσεις όσο και σε όσα είπε κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων των οργάνων του κόμματος, ο Μιχάλης Τερέπεης, όπου παραδέχθηκε πως διατηρεί τις εν λόγω εκδοχές του μητρώου, με τον ίδιο πάντως να τονίζει πως εκ της θέσεως του, κατέχει τα εν λόγω στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν δίκη και... καρατόμησαν τον Τερέπεη στην ΕΔΕΚ-Τον καλούν σε παραίτηση

Όπως είναι γνωστό ο Μιχάλης Τερέπεης ήταν ο πρώτος που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με το μητρώο της ΕΔΕΚ, αφού ως εκ της θέσεως του, βάσει του καταστατικού είναι ο αρμόδιος για την τήρηση του μητρώου μελών του κόμματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες η ΕΔΕΚ άνοιξε και ποινικό μέτωπο, ενώ μετά την καταγγελία θεωρείται δεδομένο πως θα κληθεί για κατάθεση ο Μιχάλης Τερέπεης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν παραιτείται ο Τερέπεης-Στα άκρα ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ

Ο Μιχάλης Τερέπεης, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος είχε δηλώσει, παρέλαβε ένα μητρώο από των προκάτοχο του, ενώ στη συνέχεια έλαβε άλλες δύο εκδοχές του μητρώου εντός του 2021, και με βάση τον έλεγχο που έκανε διαπίστωσε τις παρατυπίες και της παρεμβάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα