Δεν παραιτείται ο Τερέπεης-Στα άκρα ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ

Την πρόθεση του να μην παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, εξέφρασε ο Μιχάλης Τερέπεης και πλέον το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την Κεντρική Επιτροπή. Πλέον ο εμφύλιος της ΕΔΕΚ, έχει περάσει σε άλλη διάσταση, με τις δικαστικές διαδικασίες να εκκρεμούν και τα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί εντός του κόμματος, να βρίσκονται σε θέσεις μάχης.

Το χθεσινό Έκτακτο Συνέδριο, δεν έδωσε λύσεις, ούτε συνέβαλε στο να χαμηλώσουν οι τόνοι, αλλά αντίθετα, προκάλεσε νέες αναταραχές, αφού η απόφαση των Συνέδρων για την καρατόμηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που με τις επιστολές του, ανέδειξε τα προβλήματα στο μητρώο του κόμματος, έφερε νέες αντιδράσεις από τα μέλη του κόμματος που ζητούν να επανεξεταστεί το μητρώο πριν από το Τακτικό Συνέδριο και τις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ρίζα του προβλήματος και ο τρίτος δρόμος για απεμπλοκή από την κρίση

Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ξεκαθάρισε και η στάση μιας σειράς μελών που εδώ και καιρό διατηρούσαν αποστάσεις από τις εξελίξεις. Το γεγονός ότι οι δύο εκ των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος, οι Κωστής Ευσταθίου και Ηλίας Μυριάνθους, δεν παρευρέθηκαν, είναι ενδεικτικό των τάσεων που επικρατούν, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους και μια σειρά ιστορικών στελεχών του κόμματος. Επιπλέον, όπως ήταν αναμενόμενο, στο Συνέδριο δεν έδωσαν το παρόν τους ο ανθυποψήφιος του Μαρίνου Σιζόπουλου για την προεδρία, Γιώργος Βαρνάβα και τα μέλη του κόμματος που ζήτησαν και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για το θέμα του μητρώου.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κληθείς να σχολιάσει την απουσία μιας σειράς στελεχών, έκανε λόγο για προσωπικές φιλοδοξίες, ενώ προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, αναφέρθηκε σε πρώην στελέχη που δεν ψήφισαν ΕΔΕΚ ή υπόσκαψαν το κόμμα στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν δίκη και... καρατόμησαν τον Τερέπεη στην ΕΔΕΚ-Τον καλούν σε παραίτηση

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Μαρίνος Σιζόπουλος, διερωτήθηκε γιατί ο Μιχάλης Τερέπεης μονόγραψε το μητρώο που παραδόθηκε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων από τη στιγμή που διατηρούσε επιφυλάξεις για αυτό. Παράλληλα κατηγόρησε τους διαφωνούντες πως παρότρυναν πρόσωπα να κατέλθουν ως υποψήφιοι με άλλα κόμματα, ενώ αναφέρθηκε και στο Σχέδιο Ανάν, κάνοντας λόγο για «κρυφοανανιστές», που άλλαξαν άποψη την τελευταία νύχτα πριν το δημοψήφισμα.

Απαντώντας ο κ. Τερέπεης υπέδειξε πως το γεγονός ότι έγινε μονογραφή του μητρώου που παραδόθηκε δεν σημαίνει αυτομάτως ότι το εγκρίνει, αλλά το έκανε έτσι ώστε να μη χαθούν σελίδες. Μάλιστα εξέφρασε την πρόθεση του να μην παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ απαντώντας στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ότι το μητρώο του 2017 χάθηκε και η επικαιροποίηση έγινε στη βάση παλαιότερου μητρώου, είπε πως ο ίδιος κατέχει το μητρώο του 2017.

Πάντως, ανάμεσα στους διαφωνούντες με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, επικρατεί οργή για τα τεκταινόμενα και τις αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου, ωστόσο βρίσκονται σε στάση αναμονής, αφού αναμένουν πως οι δύο προσφυγές που εκκρεμούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ενδεχομένως να δώσουν νέα τροπή στις εξελίξεις. Οι αποφάσεις που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, από αυτές που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, αφορούν την ανανέωση της εντολής για να παραμείνει το μητρώο μελών στα χέρια του προέδρου του κόμματος, αλλά και η απόφαση για την καρατόμηση του Μιχάλη Τερέπεη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κουνάνε το δάκτυλο σε Σιζόπουλο οι 607 της ΕΔΕΚ-«Η ανοχή έχει όρια...»

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης