Τετάρτη 8 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κουνάνε το δάκτυλο σε Σιζόπουλο οι 607 της ΕΔΕΚ-«Η ανοχή έχει όρια...»

  24/10/2021 16:22
Κουνάνε το δάκτυλο σε Σιζόπουλο οι 607 της ΕΔΕΚ-«Η ανοχή έχει όρια...»

Κουνάνε το δάκτυλο σε Σιζόπουλο οι 607 της ΕΔΕΚ-«Η ανοχή έχει όρια...»

  24/10/2021 16:22

Στα άκρα ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ, αφού νέες φωτιές άναψε η απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, έπειτα από το οποίο αποφασίστηκε η καρατόμηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Μιχάλης Τερέπεη.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των διαφωνούντων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως με ψευδή στοιχεία σέρνουν και ξεφτιλίζουν το κόμμα τα Δικαστήρια. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν δίκη και... καρατόμησαν τον Τερέπεη στην ΕΔΕΚ-Τον καλούν σε παραίτηση

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, στην οποία συμμετέχουν 607 μέλη, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα σε Σιζόπουλο, «η ανοχή και υπομονή έχουν όρια».

Όπως αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση «για άλλη μια φορά εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο Σιζόπουλος. ''Όλα όσα καταλόγισε στους ''Διαφωνούντες" του τα επιστρέφουμε, με επιείκεια βεβαίως, καθ’ ότι είναι πολύ περισσότερα τα ανομήματα του στην διάρκεια της προεδρίας του στο Κόμμα».

Επιπρόσθετα, η Ομάδα Πρωτοβουλίας σχολιάζει τις αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου, χαρακτηρίζοντας το παράνομο.

Όπως αναφέρουν « 1. Ήταν αναμενόμενη η καρατόμηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλη Τερέπεη. Ο άνθρωπος στάθηκε στο ύψος του ως έντιμος ΕΔΕΚίτης. Ούτε στο στρατό έχει παιδιά, ούτε ανάγκη από μισθό έχει, ούτε αναμένει διορισμό σε κάποιον Οργανισμό.

2. Όσο για την απόφαση του "Συνεδρίου" να τηρεί το αρχείο ΜΟΝΟ ο πρόεδρος… τώρα ησυχάσαμε όλοι. Και αυτά που λέει το καταστατικό πού πάνε;»

Τέλος, η ομάδα Πρωτοβουλίας τονίζει πως «εν πάσῃ περιπτώσει και η ανοχή και η υπομονή έχουν όρια. Αυτό ας έχουν υπ’ όψη τους ο Σιζόπουλος και η παρέα του».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το Έκτακτο Συνέδριο αποφασίστηκε η αναστολή της ιδιότητας του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και μέλους της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων Μιχάλη Τερέπεη, ο οποίος μέσω των απαντητικών επιστολών του προς τον Γιώργο Βαρνάβα, ήταν ο άνθρωπος που προειδοποίησε για τις παρατυπίες και την πλαστογραφία στο μητρώο του κόμματος, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου για να ακολουθήσουν οι προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Εν τη απουσία του από την αίθουσα, μετά από πρόταση της ηγεσίας, οι Σύνεδροι που συμμετείχαν στις εργασίες, άναψαν το πράσινο φως για την απομάκρυνση του. Μάλιστα στο κείμενο της απόφασης, αναφέρονται και οι λόγοι για την καρατόμηση του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «λόγω του ότι ο Γραμματέας της Κ.Ε. συστηματικά παραβίασε το καταστατικό του κόμματος και σε κάποιες περιπτώσεις ενήργησε με σκοπιμότητα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των συλλογικών οργάνων και/ή της ηγεσίας αναστέλλεται η ιδιότητά του ως Γραμματέα της Κ.Ε. και μέλος της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων και καλείται να υποβάλει την παραίτησή του εντός των επόμενων 10 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση καλείται η Κ.Ε. να προχωρήσει σε άμεση αντικατάστασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάβρος κατά διαφωνούντων ο Σιζόπουλος-Σε εξέλιξη το Έκτακτο Συνέδριο της ΕΔΕΚ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας