«Πριν ενάμιση μήνα προσπάθησε να πνίξει τον Στέλιο, ξυπνούσε και τους χτυπούσε»

Συγκλονίζει η μαρτυρία της αδελφής και θείας των θυμάτων του διπλού φονικού στους Εργάτες, Δέσπως Αβραξίδου, η οποία κατήγγειλε βια και κακοποίηση, καθώς και αμέλεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες που ήταν ενήμερες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επανάληψη του εγκλήματος, οι κοινοί παρονομαστές και τα κενά μνήμης του δράστη

Πίσω από τη στυγερή δολοφονία της 52χρονης Αντρούλλας Αβραξίδου και του 20χρονου γιου της Στέλιου Γιάγκου, από τον 59χρονο, όπως ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η αδελφή της, κρύβεται μια ιστορία βίας και κακοποίησης.

«Τους έβλεπα κάθε μέρα. Τον Στέλιο τον έβλεπα κάθε μέρα, ήμουν θετή οικογένεια. Μεγάλωσε μαζί μου μέχρι τα δεκατέσσερά του.  Κάθε μέρα ο πατέρας ξυπνούσε από τις τέσσερις και έκανε καυγά με όλους. Τους έδερνε, έσπαζε τα πράγματα μέσα στο σπίτι και μετά έπαιρνε το αυτοκίνητο και έφευγε. Κάθε μέρα ο Στέλιος μου έλεγε, ”θεία εν μπορώ μες το σπίτι, θέλω να φύω”», ανέφερε η κ Αβραξίδου, αναφέροντας πως έψαχναν σπίτι για να φύγει και να γλιτώσει.

Κατήγγειλε μάλιστα, ότι πριν ενάμιση μήνα, ο πατέρας προσπάθησε να πνίξει τον 20χρονο και πως η ίδια ανέφερε το περιστατικό τόσο στην Αστυνομία, όσο και το Γραφείο Ευημερίας.

«Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο πατέρας έπιασε από τον λαιμό τον Στέλιο για να τον πνίξει. Είδα ότι είχε γδαρσίματα. Τον ρώτησα τι είχε και στην αρχή δεν ήθελε να μου πει, αλλά υποψιάστηκα τι έγινε. Τελικά μου είπε ότι του το έκανε ο παπάς του και ότι είπεν του λέξεις που δεν μπορώ να πω. Ο Στέλιος δεν ήθελε να πάρω την Αστυνομία, λέει μου “μεν την πιάσεις γιατί θα μας σκοτώσει και μένα και τη μάμα”.

Τελικά έπιασα την Αστυνομία στο Αρχηγείο, με ένωσαν με τη Λακατάμια, είπα τους το περιστατικό και η Αστυνομία Λακατάμιας με ένωσε με ένα οργανισμό “Στήριξη παιδιού”. Εγώ στην Αστυνομία είπα τι έγινε και ότι είμαι η θεία του Στέλιου. Με ένωσαν και έκανα την καταγγελία στον οργανισμό και μου είπαν ότι θα ενημερώσουν το Γραφείο Ευημερίας. Ήταν μεσημέρι που το κατήγγειλα. Μέχρι το απόγευμα δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου, ούτε που την Αστυνομία, ούτε που το Γραφείο Ευημερίας. Πήρα ξανά τηλέφωνο την Αστυνομία τους είπα το παράπονο και με ένωσαν ξανά με αυτήν την υπηρεσία. Λέει μου η κοπέλα, "πόσον χρονών είναι ο μικρός;". Όταν της είπα 20 χρονών, λέει μου "δεν είναι μικρός". Είπα της ότι για μένα εν μικρός, από τη στιγμή που ήταν στην Παιδική Στέγη. Είπε μου ότι από τη στιγμή που είναι 20 χρόνων πρέπει μόνος του να κανονίσει να φύγει από το σπίτι. Είπα της “είναι λύση να φύγει από το σπίτι; Τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι;”».

Όπως εξήγησε η χαροκαμένη θεία, δεν έγινε γραπτή καταγγελία για το περιστατικό στην Αστυνομία. «Είπα τους ότι ο Στέλιος φοβόταν να πάει και είπαν μου ότι Δεν γίνεται από το τηλέφωνο η καταγγελία. Είπαν μου ότι πρέπει να έρθει η μάμα και όταν τους είπα ότι και αυτή φοβάται, μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάμουν τίποτα. Αυτό έγινε πριν τα Χριστούγεννα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονιστική αποκάλυψη! Σκότωσε την 10χρονη ανιψιά του στα 15 του ο 59χρονος

«Εν να έρθει ακόμα»

Η αδελφή της δολοφονηθείσας, ανέφερε ότι μετά το περιστατικό, γύρω στα μέσα Ιανουαρίου επισκέφθηκε την οικογένεια λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, ο οποίος δεν ήξερε, όπως υποστήριξε, το ιστορικό της οικογένειας.

«Δυστυχώς η Αστυνομία, μένει να γίνει το έγκλημα και μετά να πάει. Το Γραφείο Ευημερίας, μετά που έγινε το περιστατικό με το Στέλιο, ήρθε μετά από μία με δύο εβδομάδες. Ήρθε κάποιος που δεν ήξερε καν την οικογένεια και το ιστορικό της. Ήρθε μεσημέρι για δέκα λεπτά, ήπιεν ένα καφέ και είπεν τους πέντε κουβέντες. Είπα του “ότι είπες δεν θα γίνει”. Λέει μου, “θα έρθω τέλος του μήνα”. Εν να έρθει ακόμα….».

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, παρά το γεγονός ότι παρακολουθούσαν την οικογένεια, όπως κατήγγειλε η κ. Αβραξίδου, δεν την επισκέπτονταν ποτέ. «Δεν έρχονταν ποτέ. Εγώ τους έβλεπα κάθε μέρα. Ο Στέλιος ήταν σαν γιος μου, ήμασταν η θετή του οικογένεια. Από τα 4 μέχρι τα 14 του μεγάλωσε μαζί μου. Με αυτά που τους έκαμνε φοβούνταν. Και η αδερφή μου το ίδιο. Όταν της έλεα θα πάρω την Αστυνομία μου έλεγε “μεν πάεις να νεκατώσεις και να τον έχω πάνω στο κεφάλι μου”.

Οι υπηρεσίες γνώριζαν, αλλά κλείνουν τα αυτιά τους... Στέλνουν ένα μωρό 18 χρονών από τη Στέγη στο σπίτι του και στέλνουν του μιαν επιταγή κάθε μήνα και εκείνο είναι. Από τα 18 του που έφυγε ο Στέλιος από την Παιδική Στέγη, δεν ήρθαν ούτε μία φορά να δουν τι γίνεται. Είπαν του ότι θα του βρουν και δουλειά και μετά του τα άλλαξαν. Τους αφήνου στο έλεος του Θεού όλους και μετά, όποιον πάρει ο χάρος…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το προφίλ ενός αδικοπραγούντα ψυχικά ασθενή-Οι ποινές και ο μοναδικός ισοβίτης

«Δεν ξέραμε ότι σκότωσε άλλο…»

Η κ. Αβραξίδου ανέφερε ακόμη, ότι η ίδια δεν γνώριζε και πως έμαθε μόλις χθες, πως ο 59χρονος δράστης, είχε δολοφονήσει δεκάχρονη. «Χθες το έμαθα και έπεσα από τα σύννεφα. Είχα ακούσει όταν παντρεύτηκαν ότι έκαμε ψυχιατρείο εννιά χρόνια, επειδή ήταν πυρομανής. Δεν άκουσα ότι σκότωσε μωρό».  

Όπως ανέφερε η κατάσταση της υγείας του άλλου γιου του 59χρονου, τον οποίο αποπειράθηκε επίσης να σκοτώσει ο 59χρονος είναι καλή και ξεπέρασε τον κίνδυνο. «Μου είπαν ότι πήγαν ψυχολόγοι στο Νοσοκομείο, αλλά δεν μας άφησαν να μπούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»