Η επανάληψη του εγκλήματος, οι κοινοί παρονομαστές και τα κενά μνήμης του δράστη

Μπορεί μεν το διπλό φονικό που διαπράχθηκε χθες το πρωί στους Εργάτες να θεωρείται λυμένος γρίφος, άλυτος όμως παραμένει ο γρίφος σε σχέση με το τι ήταν αυτό που όπλισε ξανά, 45 χρόνια μετά, το χέρι του 59χρονου φερόμενου δράστη, ο οποίος σκότωσε την 52χρονη σύζυγο του, Ανδρούλα Αβραξίδου και τον 20χρονο γιό του, Στέλιο Γιάγκου.

Ο τρόπος δράσης του, τόσο τον Αύγουστο του 1976 όπου σκότωσε την δεκάχρονη ανιψιά του, όσο το πρωινό της Τετάρτης, σχεδόν ο ίδιος. Ο τότε δεκαπεντάχρονος και ο 59χρονος, σήμερα, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τα τρία θύματα του, επιφέροντας τους πολλαπλά τραύματα.

Και πάλι, το 1976, χωρίς να προηγηθεί οτιδήποτε, ο τότε δεκαπεντάχρονος επιτέθηκε και ακολούθως σκότωσε με 17 μαχαιριές της ανιψιά του. Σαράντα πέντε χρόνια μετά, έπραξε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ξαφνικά, χωρίς να προηγηθεί οτιδήποτε, μαχαίρωσε τη σύζυγο του, η οποία σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα φέρει πάνω από δέκα μαχαιριές, και ακολούθως σκότωσε τον 20χρονο γιο του, ο οποίος επίσης φέρει πολλαπλά τραύματα. Και τα τρία θύματα, έφεραν τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος τους…   

Ο τρόπος διαφυγής, επίσης πανομοιότυπος. Και στα δύο αποτρόπαια εγκλήματα, ο δράστης στην θέα γειτόνων, εγκαταλείπει τη σκηνή και τρέπεται σε φυγή, για να εντοπιστεί δύο με τρεις ώρες αργότερα σε χωράφι, κρατώντας το φονικό όπλο. Η μόνη διαφορά, πως τότε συνελήφθη χωρίς αντίσταση, σε αντίθεση με χθες, όπου επιτέθηκε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονιστική αποκάλυψη! Σκότωσε την 10χρονη ανιψιά του στα 15 του ο 59χρονος

«Δεν θυμάμαι…»

Παρά το γεγονός ότι ο 59χρονος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως νοσηλεύτηκε και στο ψυχιατρείο για εννέα χρόνια, μετά τη σύλληψη του, εξετάστηκε από ψυχιατρείο, ο οποίος έκρινε πως έχει συναίσθηση των πράξεων του και είναι σε θέση να ανακριθεί, αλλά και να παρακολουθήσει τη διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο 59χρονος εντοπίστηκε με διάφορα τραύματα στο σώμα του, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ενώ ανακρινόμενος προφορικά για το έγκλημα, επαναλάμβανε πως δεν θυμάται, χωρίς να ομολογεί το διπλό φονικό.

Ωστόσο, αναμένεται να περάσει από νέα ανάκριση, ώστε να του ληφθεί και γραπτή κατάθεση, ενώ λόγω του ότι είναι τραυματισμένος, η διαδικασία για την έκδοση διατάγματος κράτησης του, διεξήχθη στο νοσοκομείο, όπου μετέβη το Δικαστήριο. Αφού αναγνώστηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης, το Δικαστήριο, διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Νεκροτομές στις σορούς

Όπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας, ο 59χρονος σκότωσε πρώτα τη σύζυγο του και ακολούθως τον 20χρονο γιο του, ενώ από τα χέρια του κατάφερε να γλιτώσει την υστάτη ο δεύτερος του γιος, 25 ετών, τον οποίο επιχείρησε να στραγγαλίσει με καλώδιο και στη συνέχεια να τον σκοτώσει με μαχαίρι, επιφέροντας του τραύμα στο λαιμό, το οποίο ευτυχώς ήταν επιφανειακό.

Η σορός της άτυχης Ανδρούλας βρέθηκε εκτός της οικίας, αφού μετά τα πρώτα χτυπήματα προσπάθησε μάταια να γλιτώσει από το μένος του συζύγου της, ενώ η σορός του 20χρονου βρέθηκε στο διάδρομο της οικίας. Και τα δύο θύματα φέρουν πολλαπλά τραύματα, ωστόσο η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί το πρωί από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως από τα πρώτα ιατροδικαστική ευρήματα στη σκηνή του εγκλήματος, η 52χρονη φέρει μεταξύ άλλων τραύματα στην πλάτη και στον θώρακα και ο 20χρονος φέρει και τραύμα στο λαιμό, το οποίο ενδεχομένως ήταν και το μοιραίο.

Κλειδί ο αδελφός

Μαρτυρία κλειδί για τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν, αποτελεί η μαρτυρία του 25χρονου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στους ανακριτές πως δεν είχε προηγηθεί οποιοσδήποτε καβγάς και πως το προηγούμενο βράδυ ο πατέρας του ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο 25χρονος κατάφερε να γλιτώσει, όταν στην οικία προσέτρεξε γείτονας που άκουσε τις φωνές και στην θέα του ο 59χρονος εγκατέλειψε τη σκηνή και διέφυγε, για να εντοπιστεί αργότερα σε χωράφι στο Τσέρι, όπου είχε μεταβεί για να κρυφτεί.

«Άκουσα φωνές και πήγα. Ήταν η ώρα που εκράταν τον δεύτερο του γιο. Αν δεν με έβλεπε θα τον σκότωνε. Είδεν με και εβούρισε να φύγει. Έτσι γλίτωσε ο δεύτερος γιος. Εύχομαι να μεν δει κανένας αυτά που είδα εγώ», ανέφερε ο γείτονας, ο οποίος έδωσε λεπτομερή κατάθεση στην Αστυνομία.

Τα δύο θύματα εντόπισε η αδελφή της 52χρονης, η οποία επίσης άκουσε φωνές και προσέτρεξε στην οικία της οικογένειας, όπου και αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα. 

 Δεδομένη η παραπομπή σε δίκη

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, θεωρείται δεδομένο πως ο 59χρονος αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη, όπου θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για δύο φόνους, κάτι που τον φέρει αντιμέτωπο με ποινή φυλάκισης που προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

H Αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει πως ο 59χρονος συνελήφθη για δύο φόνους εκ προμελέτης, ωστόσο σε περίπτωση που δεν ομολογήσει κάτι τέτοιο, η κατηγορία, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αναμένεται να αντικατασταθεί με αυτή της ανθρωποκτονίας, αδίκημα το οποίο επίσης προβλέπει ποινή μέχρι και ισόβια.

Σημειώνεται για να διεξαχθεί σε δίκη, ο 59χρονος θα πρέπει να είναι σε θέση να την παρακολουθήσει, κάτι το οποίο κρίνουν οι ψυχίατροι που τον εξετάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα