Η αντίδραση του ιερέα που έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο: «Mε σταυρώσατε»

 

Καινούργιου: «Όχι πάτερ δεν θα σας σταυρώσουμε εμείς, μόνος σας σταυρωθήκατε μετά τις δηλώσεις και τις πράξεις σας» 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο Alpha, έφερε στη δημοσιότητα βίντεο με την χυδαία επίθεση σε τρανς γυναίκα από παπά. Η τρανς γυναίκα, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, πήγε στην εκκλησία για το συσσίτιο. Εκεί ο παπάς αρνήθηκε να της δώσει φαγητό και την αποκάλεσε «άντρα με β@ζι@».

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελίες δικηγόρου της συλλογικότητας Red Umbrella Athens που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση μιας άνεργης τρανς γυναίκας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η χυδαία ρατσιστική επίθεση ιερέα σε τρανς: «Eίσαι άντρας με β@ζ@@, να τα βγάλεις και να ξανάρθεις! Δε θέλουμε ανώμαλους εδώ, να πας να γίνεις πόρνη» - Τι λέει η ίδια στην Καινούργιου

 

Όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς και άκρως κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με β@ζιά». Όπως τονίζει η Αγγελική Σουγλέ, «υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται.

Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει π@υτ@να για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει.

«Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι γυναίκες που εργάζονταν στη διανομή του φαγητού στο συσσίτιο, έδωσαν κρυφά φαγητό στην Ι.Κ., εκφράζοντας μάλιστα τους φόβους τους για το «μην τυχόν και τις πάρει είδηση ο παπάς, διότι θα τις σκοτώσει».

Μάλιστα, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στην αναμονή για να παραλάβει ένα πιάτο φαγητό, έσπευσε να την υποστηρίξει, με αποτέλεσμα ο παπάς να στρέψει τα βέλη του εναντίον του ρωτώντας τον «κι εσύ τέτοιος είσαι; Σαν αυτόν;».

 

 

 

Η κάμερα της «Super Κατερίνα» και η Άννα Ζηρδέλη συνάντησαν τον ιερέα και όταν του ζήτησαν να σχολιάσει το θέμα, εκείνος αρνήθηκε λέγοντας «θα με σταυρώσετε». Όταν το άκουσε αυτό η Κατερίνα Καινούργιου, έδωσε νέα απάντηση μέσα από την εκπομπή της

«Τι να σταυρώσουμε; Μόνος σας σταυρωθήκατε μετά τις δηλώσεις και τις πράξεις σας. Μετά τις ατάκες που είπατε στη γυναίκα που ήρθε απλά να πάρει το φαγητό. Θα σταυρώσουμε; Εσείς έχετε σταυρώσει. Εσείς χαρακτηρίσατε μια γυναίκα που έχει κάνει αλλαγή φύλου και έχει νόμιμα τα χαρτιά της ως άνθρωπο του διαβόλου. Αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και είναι δικαίωμά της στην τελική. Εσείς τα είπατε όλα αυτά, εσείς σταυρώσατε έναν άνθρωπο, δεν το κάνουμε εμείς», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    

 

 

 

Δειτε Επισης

Η Μαρία Μπακοδήμου αποκάλυψε πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν μικρή
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν δημοσίευσαν νέα φωτογραφία της κόρης τους
Ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα-Αισιόδοξη σύζυγος του
Δεν σταματούν οι πρόβες της Μαρίνας Σάττι και των χορευτών-Νέο βίντεο
Η επιλογή της γραβάτας του Κάρολου στη νέα του εμφάνιση δεν ήταν τυχαία-Το κρυφό μήνυμα στα εγγόνια του
Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου-Η ανάρτησή της
Κατερίνα Καινούργιου: Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το νιώθω
Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν ξανά ο ένας τον άλλο unfollow-Η αινιγματική ανάρτηση του τραγουδιστή
Σοκάρει η Γιάννα Τερζή-«Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση, ήμουν φοβισμένη»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»