Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Η χυδαία ρατσιστική επίθεση ιερέα σε τρανς - Τι λέει η ίδια στην Καινούργιου

  04/05/2022 13:34
Η χυδαία ρατσιστική επίθεση ιερέα σε τρανς -  Τι λέει η ίδια στην Καινούργιου

Η χυδαία ρατσιστική επίθεση ιερέα σε τρανς - Τι λέει η ίδια στην Καινούργιου

  04/05/2022 13:34

«Eίσαι άντρας με β@ζ@@, να τα βγάλεις και να ξανάρθεις! Δε θέλουμε ανώμαλους εδώ, να πας να γίνεις πόρνη»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο Alpha, έφερε στη δημοσιότητα βίντεο με την χυδαία επίθεση σε τρανς γυναίκα από παπά. Η τρανς γυναίκα, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, πήγε στην εκκλησία για το συσσίτιο. Εκεί ο παπάς αρνήθηκε να της δώσει φαγητό και την αποκάλεσε «άντρα με β@ζι@».

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελίες δικηγόρου της συλλογικότητας Red Umbrella Athens που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση μιας άνεργης τρανς γυναίκας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυρία Αγγελική Σουγλέ, ο ιερέας απευθύνθηκε στην εντολέα της με πλήθος κακοποιητικών χαρακτηρισμών, αποκαλώντας τη για παράδειγμα «άνδρα με βυζιά», παρουσία μάλιστα τρίτων ατόμων.

«Εκτός από την κατάθεση μήνυσης, θα προχωρήσουμε και σε αγωγή για ηθική βλάβη με σκοπό τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων», αναφέρει.

Η Ι. Κ. είναι μία τρανς γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας και η οποία πήγαινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, προκειμένου να παραλάβει φαγητό από το συσσίτιο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, για να πάρει φαγητό από το συσσίτιο ήταν απαραίτητο να προσκομίσει έγγραφα όπως η αστυνομική της ταυτότητα, ένα λογαριασμό ΔΕΗ ο οποίος θα εξακριβώνει ότι το σπίτι της ανήκει στην εν λόγω ενορία και έναν εκκαθαριστικό προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί όλα τα οικονομικά κριτήρια.

Μόλις προσκόμισε τα απαραίτητα χαρτιά, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρανς άτομο, καθώς οι άνθρωποι στην ενορία διάβασαν στοιχεία μη συμβατά με την εμφάνισή της. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω της πανδημίας κορoνοϊού.

Η χυδαία ρατσιστική επίθεση

Όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς και άκρως κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με β@ζιά». Όπως τονίζει η Αγγελική Σουγλέ, «υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται.

Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει π@υτ@να για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει.

«Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι γυναίκες που εργάζονταν στη διανομή του φαγητού στο συσσίτιο, έδωσαν κρυφά φαγητό στην Ι.Κ., εκφράζοντας μάλιστα τους φόβους τους για το «μην τυχόν και τις πάρει είδηση ο παπάς, διότι θα τις σκοτώσει».

Μάλιστα, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στην αναμονή για να παραλάβει ένα πιάτο φαγητό, έσπευσε να την υποστηρίξει, με αποτέλεσμα ο παπάς να στρέψει τα βέλη του εναντίον του ρωτώντας τον «κι εσύ τέτοιος είσαι; Σαν αυτόν;».

Δείτε το βίντεο με την χυδαία επίθεση σε μια τρανς γυναίκα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας