Ώρα μηδέν για Φιλιππίδη! Στον εισαγγελέα 9 φακέλοι και 54 μάρτυρες υπεράσπισης

 

Αν η εβδομάδα που πέρασε ήταν «εβδομάδα Λιγνάδη», η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι, όπως όλα δείχνουν, «εβδομάδα Φιλιππίδη» Ξεκινά η διαδικασία εξέτασης καταγγελόντων και μαρτύρων για τον πασίγνωστο ηθοποιό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον ηθοποιό, καθώς ο φάκελος με τις καταγγελίες σε βάρος του έχει ήδη παραδοθεί από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) στην Εισαγγελία και η διαδικασία εξέτασης των καταγγελλόντων και των μαρτύρων ξεκινά.

Η διαδικασία προβλέπεται να είναι μακρά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς, ο φάκελος περιλαμβάνει ήδη οκτώ επώνυμες καταγγελίες, ενώ μία ακόμη γυναίκα που τον έχει καταγγείλει δημοσίως με συνέντευξή της αναμένεται να κληθεί να καταθέσει.

Στις οκτώ συν μία καταγγελίες σε βάρος του ο ηθοποιός έχει να αντιπαραθέσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαρτύρων υπεράσπισης που αυτή την ώρα φτάνουν στους 54! Δείγμα και αυτό του φόβου που έχει μετά τις αποκαλύψεις που διέλυσαν τον μύθο του «Λάκη του γλυκούλη», που μόνο ως τέτοιος δεν εμφανίστηκε, σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από τις γυναίκες που τον κατηγορούν. Τα χάδια, η αυτοϊκανοποίησή του μπροστά σε μια κοπέλα με την προτροπή «πάρ’ τον, πάρ’ τον στο στόμα», η λεκτική βία και, τέλος, ο βιασμός προκάλεσαν σοκ στην ελληνική κοινωνία.

ΔEITE ΕΠΙΣΗΣ: 

Από αυτές τις καταγγελίες εικάζεται ότι μία μπορεί να εμπλέξει σε δικαστική διαμάχη τον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς οι υπόλοιπες αφορούν αδικήματα που λόγω χρόνου έχουν παραγραφεί. Αυτή που δεν έχει παραγραφεί θεωρείται αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η υπεράσπιση του ηθοποιού έχει ήδη στα χέρια της τον φάκελο με τις καταγγελίες που έχουν ήδη υποβληθεί και ετοιμάζεται να δώσει τις δικές της απαντήσεις πλέον στη Δικαιοσύνη. Η υπερασπιστική γραμμή του ηθοποιού-σκηνοθέτη θα είναι κατά τι διαφορετική από εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη: επιλέγει πιο ψύχραιμη προσέγγιση υπεράσπισης, θα προσπαθήσει όμως να ακυρώσει τα στοιχεία και να αποδομήσει τα θύματα. Στους 54 μάρτυρες συγκαταλέγονται γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου που θα μιλήσουν για τον ηθοποιό, αλλά και μάρτυρες που θα αποδομήσουν τις καταγγελίες με βάση τα όσα γνωρίζουν.

Πέρα από τις τρεις γυναίκες που άνοιξαν τον χορό των καταγγελιών, δηλαδή την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη, ακόμη τέσσερις γυναίκες κατέθεσαν έως τώρα στο ΣΕΗ, με τις καταγγελίες να διαβιβάζονται στη Δικαιοσύνη.

Ολες αυτές τις ημέρες ο ηθοποιός-σκηνοθέτης που βίωσε μια βίαιη αποδόμηση μέσα σε λίγα 24ωρα μετά τα όσα έγιναν γνωστά, χάνοντας δουλειές σε σίριαλ και στον χώρο της διαφήμισης, ετοιμάζει την απολογία του. Εχει επιστρατεύσει 54 μάρτυρες για την υπεράσπισή του, εκτός από το υπόμνημα που θα καταθέσει, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα δώσει ο ίδιος το «παρών» κατά τη διάρκεια που θα συζητείται η υπόθεσή του στο Πειθαρχικό.

Σύμφωνα με τα ελάχιστα που διαρρέουν, οι μάρτυρες που επικαλείται θα καταθέσουν μετά από ειδοποίηση που θα λάβουν από τον ΣΕΗ για να ενισχύσουν την υπερασπιστική γραμμή του ανθρώπου που γκρεμίστηκε από τον θρόνο του μετά τα όσα έγιναν γνωστά για το άτομό του από τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τα όσα πέρασαν -αυτές που συνεργάστηκαν και οι άλλες που τον συνάντησαν γι’ αυτόν υποτίθεται τον λόγο- στα χέρια του τηλεοπτικού Λάκη που μόνο γλυκούλης δεν ήταν.

Την κλείδωσε στο αυτοκίνητο

Είναι η στιγμή που βρίσκεται κλειδωμένη στο αυτοκίνητο του εκείνος της επιτίθεται και εκείνη αρπάζει τα χέρια του και του ζητά να σταματήσει: «‘Του είπα κοφ` το θα σε βγάλω στα κανάλια. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος!».

Η ηθοποιός περιγράφει πως συνεχίζει να αντιστέκεται σαν αγρίμι μέχρι τη στιγμή που της ανοίγει την πόρτα και την πετά έξω από το αυτοκίνητο. Εκείνη πέφτει με τα γόνατα και τον ακούει να της φωνάζει: «Άντε γ.. που θες και ρόλο!».

Ανελέητο ξύλο και υποσχέσεις

Ο σάλος από την καταγγελία του ηθοποιού Γιώργου Ψάλτου για τον ξυλοδαρμό του από τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν έχει κοπάσει.

Παράλληλα με τα όσα κατήγγειλε ο ηθοποιός, που όπως φαίνεται αναγκαζόταν να δέχεται τα χτυπήματα του Φιλιππίδη για να εισπράττει το ελάχιστο μηνιάτικο που είχε απόλυτη ανάγκη, μια ταξιθέτρια φέρεται πως έχει καταγγείλει ψυχολογική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, που οδήγησε σε συναινετική σεξουαλική πράξη μετά από την υπόσχεση να της δοθεί ρόλος.

Καταγγελία για βιασμό

Δίπλα σε αυτή την υπόθεση η δικαιοσύνη ανοίγει κι έναν ογκώδη φάκελο που έχει παραλάβει από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με άλλες οκτώ επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλικές παρενοχλήσεις επαγγελματικούς εκβιασμούς και βίαιη συμπεριφορά.

Ανάμεσά τους η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η συγκλονιστική καταγγελία για βιασμό άλλης μιας ηθοποιού μέσα στο ίδιο του το σπίτι όπου είχε κληθεί να πάει για να μιλήσουν για δουλειά.

Την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού έχει αναλάβει ο δικηγόρος Θέμης Σοφός με τον οποίο επικοινώνησε το MEGA αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την υπόθεση, για την οποία, όπως έχει γίνει γνωστό, θα κληθούν να καταθέσουν υπέρ του 54 μάρτυρες ανάμεσά τους γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

   

Δειτε Επισης

Αποκάλυψη σοκ για την Κate Middleton: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και υπεβλήθη σε υστερεκτομή»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα που υπέστη
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»