O Κιμούλης απαντά στη Γερονικολού & μηνύει την Δούκα μετά τις καταγγελίες

 

Τη δική του απάντηση στις κατηγορίες της Κατερίνας Γερονικολού για ψυχολογική βία έδωσε ο Γιώργος Κιμούλης μιλώντας στο «Ηappy Day, «Ευτυχείτε!», «ΟΝ Time» και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

«Δεν έχω να πω κάτι εκτός του ότι με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία και δε πρόκειται να την αφήσω έτσι, έχω δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τσακωθεί και μαλώσει. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι που τώρα θεωρούν ότι είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν στο γενικότερο κλίμα. Για την κυρία Γερονικολού δεν έχω να πω κάτι. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες τι να πω. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι» απάντηση ο Γιώργος Κιμούλης. 

Μετά τις κατηγορίες της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη και την λεκτική και σωματική βία που καταγγέλλει ότι δέχθηκε από αυτόν, το «Ευτυχείτε!» επικοινώνησε με τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά τα λεγόμενα της ηθοποιού και δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της.

 
Να θυμίσουμε πως όλα ξεκίνησαν μετά από όσα είπε η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα όπου μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική και λεκτική βία. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού που περιέγραψε τη δική της τραυματική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

O Γιώργος Κιμούλης, μετά τα όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», δίνει τη δική του απάντηση και στην εφημερίδα «ΟΝ Time»και τη Σάσα Σταμάτη.

Γιώργο βγήκε η Ζέτα Δούκα και έκανε κάτι δηλώσεις ότι την έβρισες και τη χτύπησες κιόλας και θα ήθελα τη δική σου απάντηση.

Είναι απαίδευτο και κινήθηκα νομικά αλλά αυτό είναι το ένα πρόβλημα  και αφορά εμένα και εκείνη και αυτό που έκανε εκείνη προς εμένα το να αναφερθεί ψευδώς για ένα γεγονός που ουδέποτε συνέβη. Το δεύτερο που είναι το επικίνδυνο είναι να χρησιμοποίει τη πολύ σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου λέγοντας πως αυτό που βίωσε μαζί μου κινείτο στο επίπεδο της κακοποίησης η της ψυχολογικής βίας… Ήταν μεγάλη κυρία που συμμετείχε σε μια δουλειά που αν της συμβεί κάτι – που μετά δεκατέσσερα χρόνια ορκίζομαι πω δεν θυμάμαι. έλεος αν θυμάσαι πάνω στη δουλειά εάν έχεις τσακωθεί… Πάνω στη δουλειά πάντα.

Ναι άλλα κάποιοι  λένε τώρα γιατί δεν είπε τότε κάτι… Εντάξει  μπορεί να θέλει τώρα να το πει…

Εγώ δεν είπα γιατί το είπε τώρα και όχι τότε,  τώρα ας μιλήσει οιοσδήποτε να μιλήσει απ’ τη στιγμή που πραγματικά έχει κακοποιηθεί άλλα όχι ο οποιοσδήποτε για να κερδίσει 10 λεπτά δημοσιότητας να καταγγέλλει κάποιον που μπορεί να τη θύμωσε, να τη στεναχώρησε…  μειώνεται η σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου…

Στεναχωρήθηκες εσύ;

Στεναχωρήθηκα και θύμωσα. Είναι δυνατόν ότι της τράβηξα το νερό και ήταν ψυχολογική βία και να προσθέτει και το ψευδαίστατο ότι την κλότσησα;

Γιατί  όμως να  βγει να το πει τώρα;

Αν ήξερα  θα το έλεγα… καλά εύκολο δεν είναι να σκεφτεί κάποιος τα γιατί. Και αυτό ακριβώς δημιουργεί το απαράδεκτο,  το να γίνει η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου κάτι το μοδάτο. Γιατί η πράξη της είναι πολύ σημαντική, το να ανοίξεις μια ανθρωποφαγική ατμόσφαιρα τώρα που καθόμαστε σπίτι λόγω πανδημίας… Βγαίνω εγώ, προσθέτω γεγονότα, υπερβάλλω στην περιγραφή, κατά τη δήλωσή μου συγκινούμαι και καταστρέφω και προσωπικότητες

Η σχέση σας είχε πρόβλημα;

Αν θυμόμουν ότι είχε γίνει ένας φοβερό καβγάς θα το έλεγα. Δεν θυμάμαι πριν 14 χρόνια αν έχει γίνει κάποιος καβγάς… Έλεος δηλαδή είσαι μέσα στη δουλειά και ξέρεις πως άπειροι καβγάδες γίνονται. Εδώ δεν μιλάμε για καβγά. Περιέγραψε μια ψυχολογική  βία και περιέγραψε και χρονικά και αυτό είναι το περίεργο γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια φωτογραφία που είμαστε μαζί  όλοι μαζί,  που η κοπή σε σχέση με τα γεγονότα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, το μεν ένα έγινε τον  Ιανουάριο και το άλλο τον Δεκέμβριο. Αν ήταν ένα ενήλικος άνθρωπος που εισέπραττε ψυχολογική βία δεν θα έμενε στη δουλειά. Δεν ήταν κάνα κοριτσάκι που ήταν σε κάποια σχολή οπότε ο κακός θιασάρχης της είπε μη σου καταστρέψω τη καριέρα. Μπορούσε να φύγει ή να πει στον παραγωγό πως θα φύγω αν συνεχίσει αυτός.  Εγώ πήρα τον κύριο Παυλάκη τον παραγωγό και του λέω «Κάρολε θυμάσαι να σου είχε πει κάτι» και μου είπε «Δεν θυμάμαι  να είχε κάνει παράπονο».

Σε εσένα είχε πει κάτι; Γιατί μου μιλάς έτσι για παράδειγμα.

Αν θυμόμουν πως είχε γίνει κάτι γεγονός που να διακινδύνευε και την ίδια τη παράσταση, δηλαδή έντονο  γεγονός όχι αν είπε κάποιος κάτι στον άλλον… 14 χρόνια; Αυτό είναι και το επικίνδυνο. Όποιος  έχει ένα πρόβλημα με ένα επώνυμο θα βγαίνει  και θα λέει αυτός μου φέρθηκα άσχημα,  θα υπερβάλει θα προσθέτει  ψευδή γεγονότα και μετά θα τα παίρνει πίσω ενώ η ρετσινιά θα έχει μείνει.

Χωρίς να  θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, ο Κιμούλης είναι ο Κιμουλης… σου λέει θα μπορώ να βάλω εγώ με τον Κιμούλη; Τότε!

Χωρίς να θέλω… Αυτό είναι και αγένεια… δες πόσο χρονών ήταν. Δεν είναι ένα κοριτσάκι αγάπη μου γλυκιά… Έλα σε παρακαλώ. Ήταν πρωταγωνίστρια.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε, λίγο αργότερα, κατά την ζωντανή παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» χωρίς ωστόσο να δίνει σαφείς απαντήσεις σχετικά με τους λόγους που, κατά την άποψή του, οδήγησαν μια νεότερη συνάδελφό του – στις υπόλοιπες καταγγέλλουσες δεν έγινε η παραμικρή αναφορά - στο να προβεί σε αυτές τις σοβαρές καταγγελίες. Ορισμένες από τις απαντήσεις του, μάλιστα, έμοιαζαν αντιφατικές.

«Μια υποτιθέμενη εργατική διαφωνία λύνεται όταν κάποιος πάει στον εργοδότη και πει «ο τάδε μου φέρεται άσχημα και σε παρακαλώ πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό είναι προσωπικό. Αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να πει, λίγα μόλις λεπτά αργότερα, πως «δεν έχει προσωπικά μαζί της».

Όταν η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων Ράνια Τζίμα επέμενε, ορθώς, να ρωτά για τους λόγους που οδήγησαν μια γυναίκα να κάνει μια τέτοια καταγγελία και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια, ο κ. Κιμούλης επέλεξε να  απαντήσει πως «είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου» παρότι ηη Ζέτα Δούκα είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει πως η δική της περίπτωση δεν σχετίζεται μεμ σεξουαλική κακοποίηση: «Κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας το να χρησιμοποιείται η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου, στο να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα #metoo και να το χρησιμοποιεί ο καθένας που έχει προσωπικές συγκρούσεις» δήλωσε χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει  και πάλι τί είδους συγκρούσεις είχε ο ίδιος με τη ηθοποιό κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους.

Παράλληλα, ενώ εξέφρασε την άποψη πως «κατηγορίες που αφορούν σε υποτίμηση, απαξίωση, υβριστική συμπεριφορά αποτελούν αόριστη καταγγελία και γενικά πράγματα» παραδέχτηκε, αμέσως μετά πως «η συνεχιζόμενη λεκτική βία είναι ποινικό αδίκημα»  δίχως όμωςνα προσδιορίζει τί συνιστά για εκείνον λεκτική βία.

Σημείωσε επίσης πως, παρά το ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να πάρει πίσω την μήνυση και την αγωγή, ακόμη κι αν η Ζέτα Δούκα τού ζητήσει συγγνώμη, «καμιά γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει περιστατικά βίας». Προφανώς εδώ είναι που τίθεται επιτακτικά το ερώτημα «τί ακριβώς συνιστά βία για τον καθένα»…!

Τέλος ο Γιώργος Κιμούλης, υπονόησε ευθέως πως η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα ήταν προσχεδιασμένη και απέδωσε τον σάλο που δημιουργήθηκε σε «αστοχία και δημοσιογραφική απειρία» των συντελεστών της τηλεοπτικής εκπομπής «Πάμε Δανάη» επειδή δεν τον είχαν ενημερώσει πώς επρόκειτο να γίνουν καταγγελίες εναντίον του: «Παρόλο που ίσως ήταν γνωστό ότι θα ειπωθεί αυτό, δεν με είχαν ενημερώσει. Θα είχε τελειώσει όλη αυτή η ιστορία…» είπε με νόημα, ξεχνώντας, προφανώς, πως οι αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τακτικές. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κανείς με ποιον τρόπο θα αντιδρούσε σε περίπτωση που γνώριζε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για τo '74. Είναι σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν το τι έζησαν»