Από το «Ζητώ ο Βασιλεύς των Ελλήνων» στο «Ντροπή σας αγράμματοι»

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, Βασίλειος Κωστέτσος, Σπύρος Μπιμπίλας, Περικλής Κονδυλάτος, Μαίρη Συνατσάκη για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο θάνατος και η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε η αφορμή να δημιουργηθεί ένας προσωρινός διχασμός ανάμεσα σε αυτούς που τον στηρίζουν σαν ιστορικό πρόσωπο και σε αυτούς που δεν τον αποδέχονται και διαγράφουν την ιστορία από το μυαλό τους

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Για τα λάθη που έκαναν στη χρήση της ελληνικής γλώσσας στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ ξέσπασε για την αγραμματοσύνη -όπως έγραψε- των δημοσιογράφων σε όλα τα κανάλια που μετέδιδαν την είδηση.

«Πόση αγραμματοσύνη έχουν τόσοι πολλοί ρεπόρτερ όλων των καναλιών! Σχολείο δεν πήγαν; Το τι κοτσάνες πετάνε κατά τις περιγραφές τους στην κηδεία του έκπτωτου πρώην βασιληά. Ακούσαμε την “βασιλομήτωρ” αντί βασιλομήτορα… το τι του “εκλιπών” αντί εκλιπόντος.. Ντροπή σας αγράμματοι να σκοτώνετε την ωραία γλώσσα μας.! Ανοίξτε Βιβλία να μάθετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο facebook.

 

 

Ο Βασίλειος Κωστέτσος με αφορμή μία ραδιοφωνική εκπομπή που άκουσε θέλησε να πάρει θέση, καθότι αρκετοί είναι εκείνοι που εμπλέκουν τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο με την Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Άκουσα τώρα στο ραδιόφωνο έναν “δημοσιογράφο” που απαντούσε σε έναν ακροατή! Δεν έχουμε Εθνικό πένθος (οκ μέχρι εδώ!!) και συνεχίζει “αλλά ούτε και χάσαμε την Βασίλισσα Ελισάβετ”. Τι σχέση έχει τώρα αυτό (και που κολλάει;) η Ελισάβετ με τον Κωνσταντίνο; Αυτή ενδιαφέρει τους Βρετανούς και όχι εμάς. Κάτι τέτοιοι εμμονικοί, ξενομανείς και άσχετοι βαφτίζονται δημοσιογράφοι», αναφέρει στην ανάρτησή του.

 

 

Ο Περικλής Κονδυλάτος, ο οποίος επέστρεψε χθες Κυριακή από το Survivor All Star, έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου αποχαιρέτησε τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

«Ζητώ ο Βασιλεύς των Ελλήνων. Δεν διαγράφεται ένας αιώνας Ελληνικής ιστορίας για κανέναν κομπλεξικό συμπλεγματικό. Η αγάπη του λαού που συγκεντρώθηκε είναι η ισχύς της Βασιλικής οικογένειάς. Ο λαός θέλει να τιμήσει την ΙΣΤΟΡΙΑ και την παράδοση του. Άλλη μια φορά απογοητευτική αυτή η κυβέρνηση», έγραψε ο Περικλής Κονδυλάτος.

 

 

Τα δικά της σχόλια έκανε μέσω instagram η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η πρώην παίκτρια του Survivor παρακολουθώντας σε όλα τα media πλάνα από την ώρα της κηδείας, διαβάζοντας παράλληλα σχόλια και αντιδράσεις στο διαδίκτυο, ανέβασε στο instagram μια σειρά από βίντεο, μέσα από τα οποία ξεσπά με όσους διαφωνούν για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

«Δεν με ενοχλεί ότι έχει προσφύγει τόσος κόσμος για να προσκυνήσει (τη σορό του) με ενοχλεί και με εντυπωσιάζει η έκπληξη που έχουν ορισμένοι: “γιατί συμβαίνει αυτό;”

Γιατί είχε κάποιους οπαδούς, υπήρξε ένα σημαντικό πρόσωπο στην εξουσία της Ελλάδος. Επίσης ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θέλει, ακόμα και την Βασιλεία σαν πολίτευμα. Η οικογένειά του έχει κάθε δικαίωμα να τον κλάψει και να τον πονέσει», ανέφερε η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε συνηθίσει τόσο χρόνια να είμαστε ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και όταν κάποιος από αυτούς τους ισχυρούς που ήταν στην εξουσία, χάνει τη ζωή του, η οικογένειά του τον κηδεύει με τιμές. Γιατί λοιπόν μας κάνει εντύπωση το ότι συμβαίνει αυτό και με τον τέως Βασιλιά;»

«Είδατε πόσο ανώριμη είναι ακόμα η κοινωνία μας;» κατέληξε η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου.

 

 

Κάπου εκεί πετύχαμε και τη Μαίρη Συνατσάκη η οποία εξέφρασε την απορία της για όσα συμβαίνουν με την κηδεία του τέως βασιλιά και έφτιαξε και ένα poll στο οποίο οι διαδικτυακοί φίλοι της συμφώνησαν:

«Ποιος νοιάζεται για τόσες λεπτομέρειες στην κηδεία του τέως; Τι γίνεται στην τηλεόραση από το πρωί ασταμάτητα», έσπευσε να αναρωτηθεί η Μαίρη στο προφίλ της στο Instagram στο οποίο κοντεύει το ένα εκατομμύριο followers.

 

Φυσικά, ακολούθησαν επόμενα stories με παρατηρήσεις από τους followers, που της εξηγούσαν πως εντόπισαν ένα ορθογραφικό της λάθος κι ένα ακόμα λάθος στην προσφώνηση του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, οποίος είναι έκπτωτος μονάρχης.

 

  

  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  

 

  

 

 

Δειτε Επισης

Πρώτο θέμα συζήτησης το διαζύγιο της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας, δεν καταλάβαινε τίποτα ο πατέρας μου»
Γιώργος Μπένος: «Δέχτηκα bullying στο γυμνάσιο, με έδειχναν με το δάχτυλο γιατί έκανα παρέα με κορίτσια»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ίσως έπρεπε να φύγει η μητέρα μου, για λόγους που δεν καταλαβαίνω τώρα»
Ο Ηλίας Ψινάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη, δημιουργήσε θέμα για Λιόλιου & Συνατσάκη - H oργή της Αναστασοπούλου
Ιωάννης Απέργης: «Η νονά μου με παράτησε. Στην Αλβανία βαφτίζουν τα παιδιά για να ξεπλύνουν μία αμαρτία»
Νίκος Μπάρκουλης: «Έφαγα κέρατο, παρέλυσαν τα πόδια μου. Η κοπέλα μου πήγε με όλους μου τους φίλους»
Συγκινεί η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και έμεινα έγκυος»
Οι γιατροί ζήτησαν στον Δημήτρη Κόκοτα να ανοιγοκλείσει τα μάτια και εκείνος ανταπεξήλθε