Tέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο γάμος στην Αθήνα με την Άννα Μαρία και τα 5 παιδιά

Tέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Νονός του πρίγκιπα William – Ποια ήταν η σχέση τους - Το «ειδύλλιο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη - Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατό του - Η προσευχή της Τατιάνα Μπλάτνικ και η τελευταία δημόσια έξοδός  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε χθες από τη ζωή ύστερα από οξύ εγκεφαλικό που υπέστη και πριν λίγη ώρα αποφασίστηκαν τα διαδικαστικά της κηδείας του.

Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σχετικά με τον θάνατό του.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου, Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων»

ANNOUNCEMENT OF THE DEATH OF HIS MAJESTY KING CONSTANTINE II

It is with deep sadness that the Royal Family announces that HM King Constantine, beloved husband, father, and brother, passed away yesterday, January 10, 2023, while being treated at ‘HYGEIA’ hospital in Greece.

Details will follow regarding his funeral procession and burial.

Private Office of HM King Constantine,

Former King of the Hellenes

 

 

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,

– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,

– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν επιλεγεί η Μητρόπολη Αθηνών από την οικογένεια δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα.

 

 

 

 Οι τελευταίες στιγμές

Τα τελευταία 24ωρα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μετά από οξύ εγκεφαλικό που υπέστη, νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η επαφή του με το περιβάλλον ήταν πολύ περιορισμένη.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφτασαν εκτάκτως στην Αθήνα προκειμένου να προσευχηθούν για την υγεία του, πιστεύοντας σε ένα μικρό «θαύμα» μέχρι και την τελευταία στιγμή. 

Στην  Αθήνα έφτασε εκτάκτως η αδελφή του Σοφία, που έχει τον τίτλο της βασιλομήτωρος στον ισπανικό θρόνο, ενώ ο βενιαμίν της οικογένειας Φίλιππος με την σύζυγο του Νίνα Φλορ, ταξίδεψαν από το Τζαϊπούρ της Ινδίας στην Αθήνα μετά από τη σοβαρή εξέλιξη με την υγεία του πατέρα του.

Όλοι μαζί βρέθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη των Αθηνών, προκειμένου να προσευχηθούν για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο 

Η ελπίδες έσβησαν οριστικά για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με την είδηση του θανάτου του να γνωστοποιείται το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου

  

 

     

 

 

 

 

 

O τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε πραγματοποιήσει την τελευταία δημόσια έξοδό του τον περασμένο Οκτώβριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022, ο φωτογραφικός φακός του «Secret» των Παραπολιτικών είχε απαθανατίσει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σε γνωστό καφέ της Αθήνας.

Τον συνόδευαν η σύζυγός του, Άννα Μαρία, καθώς και οι αδελφές του, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και η Ειρήνη. Οι τέσσερίς τους απόλαυσαν τη βόλτα στην πρωτεύουσα, με τη βασιλική οικογένεια να αποχωρεί από το κεντρικό κατάστημα εστίασης, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου. Ο τέως βασιλιάς καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, µε ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για οξυγονοθεραπεία.

   

 

 

 

 

Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστός ο θάνατός του, η Τατιάνα Μπλάτνικ δημοσίευσε και ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, από τη στιγμή που ανάβει ένα κερί ενώ βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών και προσεύχεται για τον Κωνσταντίνο, πατέρα του συζύγου της.

«Η δύναμη της προσευχής», ήταν τα λόγια με τα οποία συνόδευσε το βίντεό της η Τατιάνα Μπλάτνικ.

 

 

Ο γάμος στην Αθήνα με την Άννα Μαρία

Ήταν Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 1964, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να παρακολουθήσουν το γάμο του πιο νέου βασιλικού ζεύγους στον κόσμο: του 24χρονου βασιλιά Κωνσταντίνου και της 18χρονης Άννας – Μαρίας.

Η Αθήνα είχε ντυθεί στα γιορτινά της, για να υποδεχθεί το γεγονός της δεκαετίας, όπως το χαρακτήριζαν τότε. Από την οικία του Τατοΐου πρώτοι αναχώρησαν με ανοιχτή άμαξα ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ και η Βασιλομήτωρ Φρειδερίκη, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η άμαξα στην οποία επέβαιναν η Πριγκίπισσα Άννα-Μαρία και ο Βασιλιάς Φρειδερίκος Θ.

Ο γάμος του βασιλιά των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Β’, και της Δανής πριγκίπισσας, Άννας Μαρίας, τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσόστομο Β’, παρουσία όλης της Ιεράς Συνόδου, στην Μητρόπολη Αθηνών, που είχε διακοσμηθεί με 10.000 κόκκινες γλαδιόλες.

Και οι δύο μελλόνυμφοι ανήκαν στην ίδια δυναστεία (Σλέσβιχ – Χολστάιν – Ζόντερμπουργκ – Γκλίσμπουργκ) και ήταν μακρινοί συγγενείς. Ο Κωνσταντίνος ήταν μόλις 24 ετών και είχε διαδεχθεί στον ελληνικό θρόνο τον πατέρα του Παύλο, που είχε πεθάνει στις 6 Μαρτίου 1964. Η Άννα Μαρία μόλις είχε συμπληρώσει τα 18 της χρόνια και ήταν η τριτότοκη κόρη του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου του 9ου και της βασίλισσας Ίνγκριντ.

 

 

Πού βρίσκονται και πώς ζουν τα 5 παιδιά τους

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά, τρία αγόρια (Νικόλας, Φίλιππος, Παύλος) και δύο κορίτσια, (Αλεξία, Θεοδώρα) 

Στην Αθήνα ζουν μόνιμα ο Νικόλας με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ που έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί.

Ο Παύλος και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ  μαζί με τον Φίλιππο και τη σύζυγό του, Νίνα Φλορ ζουν στη Νέα Υόρκη.

Η Θεοδώρα, η µικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αρραβωνιάστηκε στο Λονδίνο µε τον εκλεκτό της καρδιάς της, δικηγόρο στο επάγγελμα, με τον οποίο πρόσφατα είχαν ανακοινώσει τον αρραβώνα τους.

 

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Νονός του πρίγκιπα William – Ποια ήταν η σχέση τους

Ήταν 4 Αυγούστου του 1982, ανήμερα των γενεθλίων της γιαγιάς του, όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βάφτισε τον Ουίλιαμ, διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Η προσδοκία ήταν ότι ίσως να κατάφερνε να επιστρέψει στην Ελλάδα.  

Οι εικόνες από την βάφτιση τότε είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα περιχαρής κρατούσε στην αγκαλιά της τον γιο της φορώντας ροζ φόρεμα και ασορτί καπέλο. Βρισκόταν καθισμένη ανάμεσα στη μητέρα της πεθεράς της, Ελισάβετ και την πρώην βασίλισσα της Αγγλίας και δική της πεθερά τότε βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β.

Όρθιοι ήταν ο πατέρας του Ουίλιαμ, νυν βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος, στα δεξιά του ο Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα Μαρία με μπλε φόρεμα, λευκές πέρλες και λευκό καπέλο.

 

 

Όταν ο πρίγκιπας William βάφτισε το εγγονό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αρκετά χρόνια μετά, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα βαφτίσει στο Λονδίνο τον εγγονό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο-Αλέξιο. Έτσι ο δεσμός τους έγινε ακόμα πιο δυνατός.

 Το 2017, μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 35 χρόνων του Δούκα του Cambridge, η τέως βασιλικής οικογένεια της Ελλάδας είχε αναρτήσει δύο στιγμιότυπα από τη βάφτιση.

Κι ενώ η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ταλανίζεται με τις αποκαλύψεις – βόμβα στο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θεωρείται ακόμα ένα «χτύπημα»…

  

   

 

Το «ειδύλλιο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αναζητώντας λεπτομέρειες για τα χρόνια της ζωής του και την περίοδο της βασιλείας, το «ειδύλλιο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει συζητηθεί έντονα στο μακρινό παρελθόν.

Μια ιστορία που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα στις αρχές του 1960 είναι πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαν γνωριστεί μέσω του Σοφοκλή Βενιζέλου και πως ο – νεαρός τότε- πρίγκιπας την είχε ερωτευτεί.

Η Σοφία, μαζί με την Ειρήνη (σ.σ. οι δύο αδερφές του), και τον -τότε διάδοχο- Κωνσταντίνο, πήγαν να δουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη που έπαιζε στην παράσταση «Τόπο στα νιάτα» και μετά, έσπευσαν στις κουΐντες για να τη συγχαρούν. Και κάπως έτσι, τον χειμώνα του 1959, στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη, ξεκίνησαν οι φήμες…

 

 

 

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης Βουγιουκλάκης. «Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Ελληνικά και τα ξένα έντυπα, όπως το “Paris Match” και το “Οggi”, έκαναν λόγο για το ειδύλλιο του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly». Τον Ιούλιο του 1960 οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα πήγαινε στην Ιταλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης (εκ των υστέρων, μάλιστα, ρεπορτάζ, του περιοδικού «Oggi», επέμενε πως «η Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία»).

Γεγονός είναι -όπως γράφει και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό»- πως, μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αλίκη Βουγιουκλάκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Πολλοί μίλησαν και για ραβασάκια του Κωνσταντίνου στην Αλίκη, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρειδερίκης. Οι φήμες, οργίαζαν για μυστικές συναντήσεις του ζευγαριού – κάποιοι, μάλιστα, έλεγαν πως το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό. Και βέβαια υπήρχε και ο περίφημος αστικός μύθος, για τα τούνελ που συνέδεαν τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.

 

 

Τη μια και μοναδική φορά που μίλησε για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, είχε δηλώσει: «Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;».

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες», είχε πει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Νίκο Χατζηνικολάου, στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω», το 1993. «Κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

 

 

Δες παρακάτω βίντεο με την συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Ενώπιος Ενωπίω», όταν είχε μιλήσει για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: «Είχανε μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί καθώς θα τους μιλούσε ο τότε διάδοχος (του βασιλιά) και αρκετός κόσμος ήταν εκεί για να τον καμαρώσει. Η Φρειδερίκη μας έχει χωρίσει», είχε τονίζει η Αλίκη Βουγιουκλάκη για την μητέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η συγκινητική ανάρτηση της Ζωής Παπαδοπούλου για τη φίλη της που έχασε
Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη του και έκανε να με χτυπήσει»
Nέα καταγγελία για βιοπράγια του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου: «Mε βάρεσε με ντοσιέ & χαστούκισε ηθοποιό»
Ο Στηβ Ντούζος, νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες - Τι λέει από το νοσοκομείο
H Μaria Menounos βάφτισε την κόρη της - Το όνομα, το πάρτι, οι καλεσμένοι & το ζεϊμπέκικο του πατέρα της
Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν τώρα το διαζύγιο η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος
Οι φήμες που υπήρχαν για τρίτο πρόσωπο στην σχέση Αντωνά - Σοϊλέδη τελικά επιβεβαιώνονται...
Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» - Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έχω μεγάλη ανάγκη τη συντροφικότητα, δεν μπορώ να μπαίνω σπίτι να κοιτάω το ταβάνι»