Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την αποτέφρωσή της Μάρθας Καραγιάννη

Τέλος στο θρίλερ  - Η επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη για αποτέφρωσή θα ικανοποιηθεί - Τι έλεγε το χειρόγραφο σημείωμα - Συγκλονίζει η Ντόρα Δούμα στην πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της ηθοποιού

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη ήταν να αποτεφρωθεί, ωστόσο, όπως αποκάλυψε, ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της, ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Σούρας μιλώντας στην εκπομπή #SuperΚατερίνα: «Η Μάρθα Καραγιάννη είχε γράψει την επιθυμία της να αποτεφρωθεί σε ένα χαρτί, ωστόσο βάσει νόμου δεν ισχύει αν αυτό δεν υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Η εκπομπή #LiveNews παρουσίασε τι ακριβώς έγραφε πάνω στο σημείωμά της η Μάρθα Καραγιάννη για την τελευταία της επιθυμία να αποτεφρωθεί. 

Τι έλεγε το χειρόγραφο σημείωμα

«Εγώ η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου και της Δόμνας επιθυμώ όταν φύγω από αυτό τον κόσμο αντί να ταφώ, να καώ», ήταν το σημείωμα που άφησε πίσω της η Μάρθα Καραγιάννη.

 

Σύμφωνα με το ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα ξεπεράστηκαν τελικά όλα τα προβλήματα που είχαν προκύψει και έτσι θα εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού. Συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στην Μάρθα Καραγιάννη την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και στη συνέχεια θα γίνει η αποτέφρωση όπως η ίδια επιθυμούσε.

 

 

Η ψυχίατρος στενός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, μεταξύ άλλων, μίλησε για το πρόβλημα που υπήρξε με την αποτέφρωση, αλλά και την κηδεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 21/9.

Ο Δημήτρης Σούρας δήλωσε χαρακτηριστικά στην Ελεονώρα Μελέτη: «Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κηδεία ήταν ότι η Μάρθα δεν ήθελε να ταφεί, ήθελε να καεί. Άφησε ένα γράμμα ιδιόχειρο το οποίο έγραφε ότι ήθελε να καεί. Όταν έγινε αυτό το χαρτί, κανείς δεν ήξερε ότι έπρεπε να πάει σε συμβολαιογράφο. Δεν ήταν θέμα οικονομικό, ήταν θέμα ταφής ή μη ταφής. Το άφησε στην Ντόρα λοιπόν, εκείνοι όμως ήθελαν να είναι υπογεγραμμένο ή να υπάρχουν συγγενείς πρώτου βαθμού να το υπογράψουν, δεν υπάρχουν όμως γιατί έχουν πεθάνει.

«Η Ντόρα ήταν κάθετη και εγώ είμαι. Τελικά λύθηκε το θέμα με την παρέμβαση των ανθρώπων εκεί. Η Ντόρα Δούμα θα υπογράψει ένα χαρτί ότι αναγνωρίζει τα γράμματα της Μάρθας, θα υπογράψει ένα χαρτί πως δεν υπάρχουν γονείς και αδέλφια. Αύριο 12 η ώρα το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και μετά θα γίνει αποτέφρωση», κατέληξε ο Δημήτρης Σούρας.

 

 

 

Η αδελφική φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, Ντόρα Δούμα μίλησε στην εκπομπή #Πρωινό και μεταξύ άλλων περιέγραψε τα όσα έγιναν για να καταφέρει να πραγματοποιήσει την επιθυμία της ηθοποιού. 

Η Ντόρα Δούμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να είμαι καλά. Θα γίνει κανονικά η τελετή όπως έχουμε πει, 12 η ώρα στο Α’ Νεκροταφείο και μετά αποτέφρωση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει. Αν δεν ούρλιαζα δεν θα γινόταν τίποτα. Πάω στα ΚΕΠ για την τελική υπογραφή αυτή τη στιγμή». 

Και συνέχισε: «Αυτά θα τα πω μετά. Να γίνει η τελετή και θα τα πω μετά».

 

 

Συγκινεί η Ντόρα Δούμα, η αδελφική φίλη της Μάρθας Καραγιάννη με τη μακροσκελή ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια δεν κρύβει τον πόνο της για την σπουδαία ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ενώ αποκαλύπτει πώς έγινε η γνωριμία τους το 1968.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ντόρας Δούμα για τη Μάρθα Καραγιάννη

«Έχω διαβάσει τόσο ωραία λόγια για μένα που σε λίγο θα με κάνετε να αισθάνομαι Αγία τίποτα από αυτό απλώς αγαπώ τους ανθρώπους γιατί αυτό πιστεύω αλλά αγαπώ ιδιαίτερα τους φίλους μου τους κολλητούς μου που ξέρουμε πως ότι ώρα και μέρα να είναι θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά όπως και να το κάνουμε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είχε και θα έχει πάντα η Μαρθουλα μου!!!!!!!

Γιατί για μένα δεν έχει φύγει είναι δίπλα μου ακούω την φωνή της να μου λέει κάτι αστείο που θυμήθηκε και γελάγαμε και υπάρχουν χιλιάδες τέτοια γιατί όπως ξέρετε πολλοί είχε πάρα πολύ χιούμορ. Όταν γνώρισα την Μαρθούλα το 1968!!!!!!!! Ήμουν ένα κοριτσάκι ντροπαλό και φανατική θαυμάστρια της όταν λοιπόν βρέθηκα κάπου και ήξερα πως θα συναντηθούμε, έτρεμα γιατί πίστευα ότι θα δω μπροστά μου μια βεντέτα που δεν θα μου ρίξει ούτε μια ματιά όμως η έκπληξη μου ήταν τεράστια όταν με πλησίασε και άρχισε να με ρωτάει διαφορά και η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όταν μου είπε να φύγουμε μαζί….

Ε τι άλλο να πω όλα ήταν μαγικά από εκεί και μετά γίναμε αυτοκόλλητες καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχω ζήσει μαζί της; την λάτρεψα και με λάτρεψε και όπως ξέρουν όλοι η Μαρθούλα ήταν πανέξυπνη. Αυτά για όσους αμφισβητούν ορισμένα πράγματα χωρίς να με ξέρουν και χωρίς να έχουν έλθει ποτέ στο σπίτι μας. Οι πραγματικοί φίλοι με ξέρουν και ξέρουν αυτοί με ενδιαφέρουν γιατί με αυτούς συναναστρέφομαι και επειδή δεν κρατάω κακίες ας πιστεύει ο καθένας από αυτούς ότι θέλει η Μαρθουλα που με ενδιέφερε ήξερε πια ήμουν την αγαπώ και θα την αγαπώ μέχρι να συναντήσω ξανά.

Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά κάποια πράγματα ήθελα να τα ξέρετε από εμένα. Και μια παράκληση που από την ζαλάδα μου είχα ξεχάσει να πω στον Κύριο Σούρα τον αγαπημένο φίλο της ζωής μας οποίος θέλει να στείλει στεφάνι αν ήθελε θα μπορούσε να βάλει ότι μπορεί στο ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΎ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΣΕΗ που κάνουν μια υπέροχη δουλειά για όλους τους συναδέλφους!!».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   

 

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη