«Παρέλαση» ηθοποιών ως μάρτυρες στο Δικαστήριο της Αθήνας για τη δίκη Φιλιππίδη

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κωτσοπούλου, Ράνια Σχίζα, Τάσος Χαλκιάς - Δημήτρης Αρβανίτης: «Η Ελπίδα Νίνου είναι συνεργός, τα ήξερε και δεν αντιδρούσε» - Γιώργος Λαμπάτος: «Επιβεβαιώνω 100% την κατάθεση Μπιμπίλα»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Xτες, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο σύζυγος της αδελφής της Ελπίδας Νίνου. Ακόμα, όπως έγινε γνωστό απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη που υπέβαλε η υπεράσπιση του ηθοποιό με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέας της έδρας. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Ρένα Κουβελιώτη στο #T-live και την Τατιάνα Στεφανίδου, η τελευταία εξέλιξη, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα να κληθούν να καταθέσουν οι κυρίες Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια και Αλίνα Κωτσοβούλου. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση πρότεινε ακόμη δύο μάρτυρες, τον Τάσο Χαλκιά και τη Ράνια Σχίζα.

Στο #T-live μίλησε και ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι «η απόφαση του Εισαγγελέα και του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να κάνει δεκτή την πρότασή της, δηλαδή να έρθει η κα Μακρυπούλια και άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε πρόβες τον Σεπτέμβριο του 2008 σε συγκεκριμένο θεατρικό, όπου στο διάλειμμα καταγγέλλει μία κυρία ότι τη βίασε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Είχαν δηλαδή τον Τάσο Χαλκιά, τη Ζέτα Μακρυπούλια και άλλους ηθοποιούς που έκαναν πρόβα και στο διάλειμμα κατηγορείται ότι παρουσία εκείνων βίασε την πρώτη καταγγέλλουσα. Χειροκροτούμε την απόφαση του δικαστηρίου για να έρθουν αυτοί οι ηθοποιοί να μας πουν αν στο διάλειμμα έστω και σε μία στιγμή ο σκηνοθέτης έμεινε μόνος του. Κι αν μέσα σε αυτό το διάστημα μέσα στα καμαρίνια με τόσους ανθρώπους μπορούσε να γίνει βιασμός χωρίς συνουσία. Είναι μία απόφαση λυτρωτική για εμάς».

Η επόμενη συνεδρίαση του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου.

 

 

Συγκεκριμένα οι πέντε ηθοποιοί θα καταθέσουν αναφορικά με την υπόθεση της πρώτης κατηγορούμενης που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Η Θάλεια Ματίκα, που είναι και κουμπάρα με τον κατηγορούμενο ηθοποιό θα κληθεί να καταθέσει καθώς φέρεται να είχε δει την πρώτη καταγγέλλουσα στα καμαρίνια στο θέατρο ΗΒΗ να κλαίει και μάλιστα είχε μία σύντομη συνομιλία μαζί της.

Η Ζέτα Μακρυπούλια θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν όντως υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στο θέατρο ΗΒΗ, ενώ η Αλίνα Κωτσοβούλου θα κληθεί να απαντήσει στο εάν ήταν αυτή που κάλεσε πρώτη την καταγγέλλουσα να πάει στο Θέατρο ΗΒΗ.

Οι τρεις ηθοποιοί  αναμένεται να κληθούν στις 6 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ενώ ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα αναμένεται να κληθούν ύστερα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

 

 

 

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Αρβανίτης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και την Ελπίδα Νίνου.

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και ανέφερε πως κατά τη γνώμη του, ο ηθοποιός είναι «αυτοκαταστροφικός».

«Ο Φιλιππίδης είναι ένας αυτοκαταστροφικός τύπος, κατά τη γνώμη μου, πάντα έτσι ήταν. Ήταν επιθετικός παντού. Δεν κουνάω το δάχτυλο ότι "πρέπει να τον κρεμάσουμε", αλλά το να ξεφύγεις μια φορά είναι πολύ διαφορετικό από το να ξεφεύγεις συνέχεια. Και τώρα, δυστυχώς για αυτόν τον άνθρωπο, δεν πρόσεξε, δεν χαλιναγώγησε τον εαυτό του κι εκπλήρωσε την κακή του διάθεση», σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην Ελπίδα Νίνου και τον ρόλο της στην υπόθεση. «Είναι ένας άνθρωπος, που προφανώς δεν έχει προσωπικότητα. Αν έχεις προσωπικότητα και έχουν συμβεί όλα αυτά, τουλάχιστον έχεις αμφιβολίες. Αυτή βγαίνει και μιλάει σαν να μην τρέχει τίποτα και σαν να μην έχει συμβεί τίποτα δίπλα της. Φαίνεται κατά τη γνώμη μου ότι είναι συνεργός, τα ήξερε και δεν αντιδρούσε», δήλωσε.

«Αντιθέτως, κοίταζε πώς θα τα καπελώσει. Καταλαβαίνω ένα πάθος, αλλά εδώ πέρα έχουμε μια παθητική θέση δική της, που αυτό για μένα είναι τραγικό. Αυτές τις ημέρες έχει αρχίσει να γίνεται ενεργητική», συμπλήρωσε κλείνοντας.

 

 

Με αφορμή τις εξελίξεις στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο Γιώργος Λαμπάτος μίλησε, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» του OPEN.

«Μπήκα μπροστά για να μην πιάσει ο Πέτρος τον Σπύρο μέσα στο θέατρο. Του έκανε επίθεση φωνάζοντας και κυνηγώντας τον Σπύρο να τον αρπάξει και δεν ξέραμε ποια θα ήταν η κατάληξη. Ο Πέτρος με τη συμπεριφορά του μας έκανε να αισθανόμαστε ανασφάλεια και φόβο γιατί δεν ξέραμε τι θα επακολουθήσει», είπε αρχικά ο Γιώργος Λαμπάτος.

«Βεβαίως μου έχει επιτεθεί κι εμένα, με έχει χτυπήσει κατά τη διάρκεια της παράστασης, μου έχει πετάξει ένα μεγάλο τασάκι. Με έπιανε κεφαλοκλείδωμα μπαίνοντας στη σκηνή διότι δεν δεχόταν την ανταπόκριση που μπορεί να είχε και κάποιος άλλος ηθοποιός από τον κόσμο. Είχε μία συμπεριφορά επιθετική», υπογράμμισε ο ηθοποιός.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δημήτρης Κόκοτας: «Έχει κάποιες αντιδράσεις, δεν έχει ξυπνήσει για να λειτουργήσει μόνος, χρειάζεται υποστήριξη»
Θανάσης Κουρλαμπάς: «Μετανιώνω είναι που διαμορφώθηκε μία εικόνα, η οποία δεν με εκφράζει»
Παντρεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ - Ποια είναι η γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά;
Η Ελένη Φουρέιρα ετοιμάζεται να κερδίσει για 3η φορά την #Eurovision - Η θεά επέστρεψε στην σκηνή του εγκλήματος
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η παρατήρηση που δέχτηκε από θρησκόληπτο follower της η Κόνι Μεταξά και η αντίδρασή της
Το πρώτο ταξίδι της Αθηνάς Οικονομάκου μετά το διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο
Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη αγκαλιά στο ταξίδι τους στο Πήλιο