Για πρώτη φορά ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στις κάμερες

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και για ακόμα μία ημέρα ο ηθοποιός μαζί με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου αναχώρησαν από το σπίτι τους στο Ψυχικό, λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί - Γιώργος Λιάγκας: «Ο δημοσιογράφος που αναφέρθηκε η Ελπίδα Νίνου πιθανόν να είμαι εγώ»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν για ακόμα ένα πρωινό στο σημείο και σήμερα ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε τη φωνή του κατηγορούμενου ηθοποιού μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

«Καλή σας ημέρα», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαλλιαρό και μπήκε στο αυτοκίνητο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Η Ελπίδα Νίνου από την πλευρά της δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

 

 

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με την κατάθεση της συζύγου του Ελπίδα Νίνου η οποία περιέγραψε τον ηθοποιό- σκηνοθέτη ως έναν άνθρωπο γλυκό και τρυφερό ο οποίος σέβεται το «όχι».

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του συζύγου της σχετικά με την προσωπικότητά του, τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στην Ελπίδα Νίνου σχετικά με την συμπεριφορά του συζύγου της:

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του;

Μάρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιού μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στις γενετήσιες σχέσεις;

Μάρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμού.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;

Μαρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Υπήρχαν άλλες φήμες;

Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα.

Η Ελπίδα Νίνου επισήμανε μάλιστα ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή του συζύγου της, που είναι προβεβλημένοι, οι άνθρωποι προσφέρονται, δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν, υπάρχουν θαυμάστριες, προκαλώντας αντιδράσεις από παρευρισκόμενους στη δικαστική αίθουσα.

Τι είπε για Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου

Η κ. Νίνου ρωτήθηκε επίσης σχετικά με τις καταγγελίες που υπέβαλαν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του συζύγου της, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Και στις δύο περιπτώσεις η κ. Νίνου τόνισε ότι οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές.

Για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι συνεργαζόταν με το σύζυγο της το 2001, προσθέτοντας: «Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πέτρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Άννα Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, επισημαίνοντας «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πέτρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε “μέντορα και δάσκαλο”. Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο».

Η Ελπίδα Νίνου μάλιστα διευκρίνισε ότι απαντώντας σε ερωτήσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι οι καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της είναι 12, διαψεύδοντας δηλώσεις ηθοποιών που λένε ότι υπάρχουν 106 καταγγελίες.

Την ίδια στιγμή, η κ. Νίνου χαρακτήρισε «μεσαίωνα» τη φράση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι οποίος θέλει να μιλήσει υπέρ Φιλιππίδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια», προσθέτοντας πως υπήρχε εκφοβισμός να μην παίρνουν στις δουλειές ανθρώπους που στηρίζουν τους κατηγορουμένους.

Ο Γιώργος Λιάγκας προχώρησε σε μία αποκάλυψη που αφορά στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο παρουσιαστής του #Πρωινού είπε για πρώτη φορά πως ο δημοσιογράφος για τον οποίο έκανε λόγο η Ελπίδα Νίνου στην κατάθεσή της στη χθεσινή δικάσιμο πιθανόν να είναι ο ίδιος.

«Θέλω να κάνω μία αποκάλυψη που θα την πω για πρώτη φορά. Επειδή ακούστηκε χθες στο δικαστήριο, θέλω να πω ότι πιθανόν ο δημοσιογράφος, στον οποίο αναφέρθηκε χθες η Ελπίδα Νίνου στην κατάθεσή της να είμαι εγώ. Και το λέω για πρώτη φορά αυτό.

Πέρσι όταν υπήρχε αυτό το κύμα καταγγελιών στο πλαίσιο του metoo, εγώ τον Πέτρο Φιλιππίδη τον γνώριζα τόσα χρόνια από τις συνεντεύξεις. Ήταν ένας άνθρωπος που, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας γιατί τώρα όλοι κάνουν τις κότες, πούλαγε σαν τρελός και όλοι τον ήθελαν στις εκπομπές τους. Επίσης είμαι από τους ανθρώπους που με καλούσε στις πρεμιέρες, δεν το παίζω εγώ ότι κρύβομαι.

Στο πλαίσιο αυτό και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ είχαν έρθει εδώ οι πληροφορίες ότι κάποιες κυρίες –είχαμε μάθει και ποιες είναι- ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις στον Πέτρο Φιλιππίδη. Είχαν αποταθεί σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία. Τον έπαιρνα τηλέφωνο, του σήκωνα το τηλέφωνο. Στο πλαίσιο του επαγγέλματος είχαμε μία γνωριμία.

Μίλησα μαζί του και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι είπαμε. Γίνεται μία πολύ σημαντική δίκη. Με ρώτησε αν ακούγονται αυτά και του απάντησα πως είναι δύσκολο να το πω αλλά ναι ακούγονται. Μου είπε κάποια πράγματα προσωπικά, δεν μπορώ να τα πω. Το μόνο που μπορώ να πω ότι μου είπε είναι ότι δεν είναι βιαστής και θα το υποστηρίξει και στο δικαστήριο. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. (…) Όταν ακούστηκε για δημοσιογράφο χθες, σφίχτηκα. Μετά το σκέφτηκα και είπα γιατί να μην το πω. Ανθρώπινο είναι. Δεν φταίμε εμείς που κάνουμε τη δουλειά μας, αν στην πορεία αποδειχθεί ότι κάποιοι έχουν κάνει κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»