Αυτοί οι παίκτες κατάφεραν να κερδίσουν την δεύτερη ευκαιρία στο #MasterChefGR

 

«Όποιος νομίζει ότι μαγείρεψε καλύτερα, ας πάρει την ποδιά» - Έκοβαν τους παίκτες δυο δυο λίγο πριν την πηγή - Τα πιάτα που δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν: «Αυτή η ποδιά μένει εδώ» -  Είχε «κοπεί» πέρυσι στις μονομαχίες- Τα κατάφερε και ξέσπασε σε κλάματα στο #MasterChefGR!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η πρώτη φάση του bootcamp και οι μαγειρικές μονομαχίες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, ένταση και πάθος από τους υποψήφιους διαγωνιζόμενους.

Η πρώτη μέρα του bootcamp απέδειξε ότι η θέση στην κουζίνα του MasterChef 2022 δεν «χαρίζεται» αλλά κατακτάται με μαγειρικό αγώνα και αποφασιστικότητα, αφού η παραμικρή μαγειρική αμφιβολία μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ακόμα κι αν ο διαχωρισμός των μαγειρικών αντιπάλων και των υλικών προκύπτει έπειτα από τυχαία επιλογή, κανένας υποψήφιος δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το αποτέλεσμα στην τύχη του. Άλλωστε, οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, τόνισαν από την αρχή του MasterChef 2022 ότι τα μαγειρικά κριτήρια πρόκρισης είναι ακόμη πιο απαιτητικά.

Όλοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα στο πιάτο να τους δικαιώσει. Κανείς δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία της διεκδίκησης του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ!

Κάθε μαγειρική μονομαχία και ένας δύσκολος αγώνας γεμάτος ένταση, ανταγωνισμό, όνειρα και ελπίδες. Και όλα εξελίσσονται υπό το «άγρυπνο» βλέμμα του εξώστη αφού οι υποψήφιοι, που κέρδισαν τρία «ναι» στις auditions, παρακολουθούν προσεκτικά τους εν δυνάμει αντιπάλους τους.

Η μαγειρική ευστροφία, η επιδεξιότητα, το ταλέντο αλλά και τα γρήγορα μαγειρικά αντανακλαστικά θα καθορίσουν ποιοι θα συνεχίσουν στον δρόμο για την κατάκτηση μιας θέσης στο MasterChef 2022.

Ποιοι θα καταφέρουν να κερδίσουν τις μαγειρικές εντυπώσεις και για ποιους θα είναι η τελευταία φορά που μαγειρεύουν στην κουζίνα του MasterChef 2022;

Tο πρώτο ζευγάρι, το οποίο και φυσικά αποτελούσε μαγειρική μονομαχία, ήταν εκείνο του Σταμάτη και της Ελπίδας, οι οποίοι κατάφεραν να φτιάξουν δυο φανταστικά πιάτα, τα οποία ειχαν πολύ γεύση. Σαν βασικό υλικό είχαν χρησιμοποιήσει τον σολωμό και οι δυο προσπάθειες ήταν εντυπωσιακές. Όταν έφτασε η ώρα της κρίσης, ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν εκείνος που ανακοίνωσε ότι στην επόμενη φάση του Bootcamp προχωράει η Ελπίδα.

Αυτό που ουσιαστικά δεν κατάφερε ο Σταμάτης ήταν η σάλτσα, η οποία του είχε ρίξει και την γεύση από το πιάτο του, αλλά και την εμφάνιση.

 

 

 

Bέβαια, υπήρξαν και εκείνες οι περιπτώσεις, όπου οι παίκτες δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά, μιας και στο πιάτο τους δεν είχαν γίνει σωστά οι παρασκευές.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση της Άννας Μαρίας και του Ρίτσαρντ. Πολύ πιο συγκεκριμένα, ο Ρίτσαρντ είχε κάψει το κρέας του και η Άννα Μαρία δεν το είχε ψήσει καθόλου σωστά, μιας και ήταν σαν ωμό. Σε κάποια στιγμή της κριτικής, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έλεγαν ανέκδοτα ο ένας στον άλλον, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ την όλη κατάσταση, ενώ στο τέλος, η απόφαση ήταν και εκείνη, που δυσαρέστησε τους διαγωνιζόμενους. Ο Σωτήρης Κοντιζάς είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος είπαμε να εντάξουμε αυτήν την λεπτομέρεια με τις ποδιές στον διαγωνισμό για περιπτώσεις σαν την δική σας. Όταν δυο πιάτα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν μπορεί να περάσει κανένα»

Κανένας από τους δυο δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, μιας και το επίπεδο των πιάτων τους ήταν κάτω του μετρίου.

 

 

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του Στέφανου και της Μαρίας, οι οποίοι, αν και προσπάθησαν πολύ και τα πιάτα τους είχαν μεγάλη φαντασία, δεν κατάφεραν να κερδίσουν την καρδιά των κριτών.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν εκείνος, που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τους δυο παίκτες, λέγοντας χαρακτηριστικα: «Δεν τα καταφέρατε, αυτή η ποδιά μένει εδώ...», αφήνοντας τους παίκτες άφωνους, μιας και πίστευαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δυο τα είχε καταφέρει. Μάλιστα η Μαρία εξέφρασε την απογοήτευσή της, μιας και ο γιος της, της είχε δώσει το θάρρος να προσπαθήσει και εκείνη δεν τα κατάφερε καλά.

 

 

Παρακολουθήσαμε μια μαγειρική μονομαχία, η οποία ήταν ανάμεσα στον Φανούρη και τον Γιώργο. Η πρώτη ύλη ήταν το καλαμάρι και οι δυο παίκτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευφάνταστες ιδέες, οι οποίες φάνηκαν και στο πιάτο τους. Ο Φανούρης μαγείρεψε γεμιστό καλαμάρι ενώ ο Γιώργος επέλεξε μια διαφορετική εκδοχή και σέρβιρε σπαγγέτι καλαμαριού.

Μετά την δοκιμή των πιάτων, παρατηρήθηκε ότι το πιάτο του Φανούρης είχε αρκετά λάθη, τα οποία και, όπως φάνηκε, του στοίχισαν. Όταν έφτασε η στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε στους δυο παίκτες: «Όποιος νομίζει ότι μαγείρεψε καλύτερα, ας πάρει την ποδιά». Ο Φανούρης έδειχνε ήδη απογοητευμένος, μιας και ήταν μια κακή μέρα για εκείνον. Ο αντίπαλός του κατάφερε να πάρει την ποδία εξ αρχής μόνος του, αφού μόλις είπε την συγκεκριμένη φράση ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, εκείνος την τράβηξε προς το μέρος του και ύστερα του ανακοινώθηκε ότι ήταν και ο νικητής της μονομαχίας.

 

 

Η Καλλιόπη είχε δοκιμάσει και την προηγούμενη σεζόν στο ριάλιτι, αλλά δεν τα είχε καταφέρει να περάσει από το bootcamp στο σπίτι του διαγωνισμού. 

Η ίδια βρέθηκε απέναντι στον Κωνσταντίνο και οι δυο τους κατάφεραν και έκαναν ευφάνταστα και προσεγμένα πιάτα, τα οποία και εντυπωσίασαν τους κριτές. Η Καλλιόπη είχε επιλέξει να φτιάξει ένα ελληνικό σούσι, το οποίο και οι κριτές βρήκαν μια πολύ έξυπνη ιδέα και πρόταση από εκείνη και δεν μπορούσαν, παρά να της το πουν. Αν και οι δυο παίκτες, είχαν φανταστικά πιάτα, η Καλλιόπη κατάφερε να κερδίσει τους τρεις κριτές και να πάρει την λευκή ποδιά.

Την στιγμή εκείνη, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας αγκαλιάσω όλους»

 

 

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι εξ αρχής, από την διαδικασία των μονομαχιών έπρεπε συνολικά 20 άτομα να καταλήξουν με ποδιές. Οι 6 ποδιές που παρέμειναν, θα σήμαιναν για κάποιους μια δεύτερη ευκαιρία, που θα τους οδηγούσε στην δεύτερη φάση του bootcamp. Η επιλογή αυτή έγινε από τους κριτές, βάσει του ποιά ήταν εκείνα τα πιάτα που ήταν καλύτερα από τους διαγωνιζόμενους, που είχαν παραμείνει.

Οι παίκτες που κατάφεραν να κερδίσουν την δεύτερη ευκαιρία ήταν ο Θράσος, ο Σταμάτης. ο Χριστόφορος, ο Στέφανος, ο Σταύρος και ο Κωνσταντίνος.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
Έβγαλαν στον τάκο την Ασημίνα στο #SurvivorGr-«Δεν θέλω να νιώθω βαρίδι για την ομάδα»
Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»
Το δριμύ κατηγορώ της Κατερίνας Καινούργιου για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Έκλαιγα, δεν πίστευα ότι θα μιλάει έτσι»
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Σύσσωμη η τηλεόραση καταδικάζει τον Ηλία Ψινάκη για τα πεπραγμένα του σε Κατερίνα Λιόλιου & Μαίρη Συνατσάκη