Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο 23χρονος που σκότωσε την αδελφή του-Δεδομένη η δίωξη

Ντίνα Κλεάνθους  14/05/2020 06:24
Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο 23χρονος που σκότωσε την αδελφή του-Δεδομένη η δίωξη

Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο 23χρονος που σκότωσε την αδελφή του-Δεδομένη η δίωξη

Ντίνα Κλεάνθους  14/05/2020 06:24

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγείται εκ νέου ο 23χρονος που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση για τον θάνατο της 21χρονης αδελφής του Μαρία Χάρπα, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο του, το απόγευμα της 5ης Μαΐου, ανήμερα των γενεθλίων της και την ημέρα που θα της έδινε το δακτυλίδι αρραβώνων τους ο σύντροφος της, και θα έφευγε από το σπίτι της οικογένειας της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε και παραδέχθηκε πως δεν πήγε στρατό ο 23χρονος-Τι έδειξε ο βαλλιστικός

Το διάταγμα κράτησης του 23χρονου εκπνέει σήμερα, με τους ανακριτές να τον οδηγούν ξανά στο Δικαστήριο ώστε να ζητήσουν την ανανέωση της κράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες, έχοντας στα χέρια τους νέα στοιχεία που καλούνται να διερευνήσουν και να απαντήσουν σε αναπάντητα ερωτήματα.

Σε νέα ανάκριση που πέρασε ο 23χρονος παραδέχθηκε ότι τελικά δεν πήγε στο στρατό, όπως είχε αρχικά αναφέρει, αλλά όπως είπε στους ανακριτές, προέβαλε αυτό τον ισχυρισμό, καθώς φοβήθηκε μετά τη σύλληψη του. Μάλιστα, την ίδια δικαιολογία είχε δώσει και στη μητέρα του, για να μην πάει μαζί της δουλειά στη μάντρα.

Επίσης οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου, ο οποίος έδειξε ότι όντως το όπλο που καθάριζε ο 23χρονος, έπαθε εμπλοκή. Ωστόσο οι έρευνες γύρω από το συμβάν συνεχίζονται, αφού υπάρχουν κι άλλα κενά σημεία, στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, με τους ανακριτές να μην έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η αλλαγή της κατάθεσης του 23χρονου, όπως ανέφερε ο REPORTER, ήταν μονόδρομος, αφού οι ανακριτές είχαν στα χέρια τους τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, που έδειχναν ότι δεν είχε οποιαδήποτε επαφή και κατέρριπταν τον ισχυρισμό του.

Παράλληλα, από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα μπροστινά φρένα του οχήματος της άτυχης Μαρίας ήταν κομμένα, με τον 23χρονο να παραδέχεται ότι αυτός τα έκοψε, καθώς είχε εκνευριστεί με το γεγονός ότι του είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου, του την ίδια μέρα.

Ο ισχυρισμός του για τα ξεφούσκωτα λάστιχα επιβεβαιώνεται, αφού μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ο 23χρονος διαφαίνεται να μεταβαίνει σε συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης και να φουσκώνει τα λάστιχά του.

Ερωτηθείς αν το κίνητρο του ήταν να τη σκοτώσει, απάντησε κατηγορηματικά όχι, προβάλλοντας ισχυρισμό ο οποίος έπεισε τους ανακριτές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι η 21χρονη πυροβολήθηκε από πλάγια θέση, ενώ όπως είχαμε αναφέρει, η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση αλλά όχι εξ επαφής, και τόσο το θύμα όσο και ο θύτης, κατά τον ουσιώδη χρόνο, κάθονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μίλησε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Μαρίας-Από κοντινή απόσταση η σφαίρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η νεκροτομή επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη, δύο οι υπό διερεύνηση θάνατοι

Στο μεταξύ, προβληματισμό και πολλά ερωτήματα, προκαλεί ο ισχυρισμός του νεαρού πως δεν γνώριζε ότι το όπλο του ήταν έμφορτο, ισχυρισμός ο οποίος δεν ικανοποιεί τους ανακριτές, όπως επίσης δεν ικανοποιεί ο ισχυρισμός ότι το νάιλον σακούλι, από το οποίο λείπουν οκτώ σφαίρες, το χρεώθηκε έτσι από την Εθνική Φρουρά. Κάτι το οποίο απορρίπτει και η Εθνική Φρουρά, τονίζοντας πως όλοι οι έφεδροι το χρεώνονται και το παραλαμβάνουν κλειστό.

Σημειώνεται ότι θεωρείται δεδομένο πως με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες και ο 23χρονος θα κατηγορηθεί και θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Ωστόσο, άγνωστο ακόμα με ποιο αδίκημα θα βρεθεί αντιμέτωπος, αφού οι ανακριτές δεν έχουν κλειδώσει στο εάν πρόκειται ή όχι για ατύχημα, ενώ σε αυτή την περίπτωση ο 23χρονος θα κατηγορηθεί για θάνατο εξ' αμελείας.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας